Badshorts

Badshorts är oftast en styggelse till plagg. Dock måste jag tillstå; drönare badar. Och då inte i tweed. Badshorts är också ett av få plagg som i min mening faktiskt bör vara tillverkade av syntetmaterial. Visserligen torkar bomull relativt snabbt om man befinner sig i området kring medelhavet. De anatomiska regionerna i fråga är däremot inte särskilt tacksamma om man utsätter dem för långvarigt genomblött klädetyg.

Vad jag gärna undviker gällande detta plagg är modellen resårmidja resulterande i effekten vuxenblöja. Hibiscusmönstrade surfshorts som för tankarna till villigt uppvisande av kalsongerna i byxlinningen. Detta såvida du inte har ett djupt rotat surfproffs sponsorkontrakt med väl vald surfweartillverkare. Sällan skådat i sverige dock.

Grälla färger och tydligt synliga logotyper är sällan tilltalande, de sistnämnda ofta svåra att undvika på detta plagg. Svart, marinblått eller dämpade mörkare toner i allmänhet, är i min mening ofta bra färgval.

Ron Dorff

Panos Emporio Platon-on 10

Orlebar Brown Bulldog

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Badshorts

 1. Lars skriver:

  Problemet rör som du säger oftast inte modellerna eller utformningen för det går att hitta om man orkar med att leta men däremot är badshorts med allt annat än modesta loggor något som går lätt att finna. Lyckades faktiskt komma över ett par svarta kritstrecksrandiga men tyvärr håller de inte speciellt många säsonger.

 2. J skriver:

  Jag kan bara instämma om din inställning till surfshorts, resårer och stora logotyper. När det gäller färg tycker jag dock att badshorts är ett av de få plagg där t.ex. en riktigt röd färg funkar. Det krävs dock att man hunnit uppnå en skaplig solbränna för att bära upp det. Likblek- eller knallröd hud funkar inte.

  Jag behövde nya badshorts inför en resa till Indonesien i påskas och fick då erfara att utbudet är enormt säsongsbundet. Särskilt i butikerna men även i webbshoparna. Strax efter att resan var över var varenda butik fylld med nya badshorts.

 3. Fredrik skriver:

  Annars får man väl ändå säga att det finns andra rätt roliga (och klassiska) plagg för stranden. Även här har Panos något för er: http://panosse.timarco.se/Productd4b9e72a-3ca6-4f2c-9cc8-86a779a5c5d7.aspx

  Kanske inte det snyggaste man kan ha, men väldigt roligt. Och med rätt kropp är det faktiskt helt ok, imho 🙂

  • Archibald skriver:

   Mjah… Det är bra att hålla sinnet öppet för nytänkande, och visst har jag roat sneglat på den.

   Personligen skulle jag dock, troligtvis konstant, känna att det var några tungt vägande accessoarer som saknades då jag drog den outfiten på mig 🙂

   Obligatorisk accessoar

 4. F skriver:

  Vilebrequin säger jag bara…

 5. Daniel skriver:

  Det översta paret tycker jag har lite vuxenblöja över sig. Inte snyggt alls, de andra två skulle jag dock kunna dra på mig utan att skämmas. Men sen är jag kanske inte badtypen oavsett kläder.

 6. Redax skriver:

  Finns en rolig bild på Morfar när han passar barn på stranden. Min bror, fyra-fem år och spritt språngande naken, och morfar, en gammal och kärv herre med oklanderlig kostym, men med avtagna skor och något uppkavlade byxben. Tweedkepsen var såklart på även den.

 7. Mr Skarpskytt skriver:

  Hur förhåller sig gentlemänen här till stickade badshorts i ull?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s