Kontrastkrage i ledigt utförande

För en tid sedan skrev jag ett inlägg, där jag bland annat knöt an till kontrastkragen och hur den ofta kategoriskt avfärdas. Jag har en längre tid letat efter vettigt skurna (utan en uppsjö av ryggveck) oxfordskjortor med button down krage. Givetvis bör man då besöka Brooks Brothers i sitt sökande.

Dagens visit resulterade i stark köplust, och två klockrena exempel på hur kontrastkragen kan presenteras på ett avslappnat sätt. Helt utan till leda söndertjatade Gordon Gekko-referenser. Ledig sommarstil helt enkelt. Har någon av er läsare handlat från Brooks Brothers websida? Skeppar de till sverige, och vad kostar i så fall frakten, etc.?

Perfekt till en beige...

... eller ljust grå linnekostym

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Kontrastkrage i ledigt utförande

 1. Lord Pesherton skriver:

  Jag är själv en förespråkare för button-down, åtminstone när kragen inte är fånigt liten att en slips knappt får plats. Har precis som du kikat på deras hemsida tidigare, men inte hittat något om frakt. Har nu mailat dem och återkommer vid svar!

 2. Daniel skriver:

  Jag skulle handla lite slipsar och annat smått och gott på någon rea för ett bra tag sedan. Minns inte vad frakten låg på exakt men den var för dyr för att jag skulle känna att det var värt ett köp.

 3. Archibald skriver:

  Efter lite detektivarbete kan jag konstatera: Frakten till Sverige är undantagslöst minst $50, vilket adderade ca 60% till den totala orderkostnaden för skjortorna ovan.

 4. F5 skriver:

  Jag har beställt från Brooks Brothers hemsida vilket fungerade alldeles utmärkt. Som ni redan konstaterat i kommentarerna ovan tillkommer en väl tilltagen fraktkostnad, dessutom skall Våldsmonopolet ha sina procent i form av tull och moms vilket ökar kostnaden ytterligare. Om kostnaden avskräcker kan man alltid vänta in någon av deras reor.

  Om ni skall beställa skjortor, tänk också på att Brooks Brothers har amerikanska storlekar och att även slim fit kan ibland vara väl generöst skurna sett med svenska ögon.

 5. FO skriver:

  Ett tips kan vara att titta på ebay. Så länge man kollar upp köparen så att denna inte är oseriös är risken inte så stor att bli lurad. Jag vet inte om de säljer just Brook’s Brothers, men andra märken går att köpa där i obegagnat skick. Se till att de märker paketet som gåva med ett värde under $100. Då går den tullfritt (Inte för att risken är särskilt stor att bli tagen där)

 6. daniel skriver:

  kör med strl Medium på Ralph Lauren ”Classic fit” borde Medium gälla på Brooks Brothers sport shirt?

 7. Alexander skriver:

  Kan rekomendera att beställa via email eller Tlf från UK. Finns det i lager skickar dem det och isåfall tullfritt och förmodligen billigare frakt. Har ingen egen erfarenhet angående beställning från UK men kolla med dem.

  Brooks Brothers, 150 Regent Street, London, W1B 5SJ
  Tel: 0044 (0) 203 238 0030
  Email: RegentStreet@eu.BrooksBrothers.com

 8. Danne skriver:

  Vi körde http://www.myus.com/

  Det är en service som tillhandahåller en adress i staterna till vilken man kan handla från alla amerikanska webbutiker.

  MyUs packar sedan om paketet och dunkar över det till Sverige. Det finns till och med formulär på deras hemsida för att deklarera värdet själv.

  Jag körde tidigare en beställning från Ralph Lauren Rugby där vi deklarerade allt som Mens Shirt Samples, och totalt under $100. Funkade utmärkt, leverans på nån vecka.

 9. Ping: Beställa från Brooks Brothers till Sverige « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s