Drönarinstitution i Linköping

Jag hoppas detta besvarar signaturen Henriks fråga i kommentarerna till föregående inlägg. Dennis Barbershop är alternativet.

Klassisk barberare och drönarbastion.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Drönarinstitution i Linköping

 1. Fläderblom skriver:

  Jag arbetade i Norrköping en period på 90-talet. Då klippte jag mig hos Sonny Holm på S:t Persgatan. Han började på salongen 1955 och har behållit inredningen som var gammal redan då. När jag passerade staden för två år sedan passade jag på att svänga in och få håret klippt. Jo då, han var fortfarande aktiv. Huruvida han är det i dag vet jag inte, men det är inte otroligt. Stora män tenderar att ha evigt liv.
  En artikel om Sonny och hans salong, med underbara bilder, finns här.
  Varför skall man gå till nya frisersalonger som försöker verka gamla när den äkta varan fortfarande finns? I Stockholm kan man gå till gubbarna på Storkyrkobrinken eller någon av de klassiska herrfrisörerna på Östermalm eller Kungsholmen.

 2. Kantarell skriver:

  Ishockey känns inte alls drönar-aktigt.

  • Archibald skriver:

   Nej. Man får nog ta vara på helheten, och inte hänga upp sig på detaljer. Personligen är jag fullkomligt ointresserad av ishockey.

 3. Johan skriver:

  Göteborgs bästa herrfrisör, eller barberare som man borde säga, ligger på Landsvägsgatan i Linné, han har ina tidsbokningar, klipper bara herrar och tidningsutvalet är Populär vetenskap och Illustrerad vetenskap.

  http://maps.google.se/maps?hl=sv&ie=UTF8&ll=57.696127,11.951843&spn=0,0.005681&z=18&layer=c&cbll=57.696283,11.951912&panoid=GyOHsEvzzy6Ncc7_0deWOg&cbp=12,112.29,,0,6.1

 4. Henrik skriver:

  Fantastiskt! Det verkar naturligtvis vara ett utmärkt svar på min fråga, och jag kommer skyndsamt att besöka Dennis. Tusen tack!

 5. Lord Suggs skriver:

  Jag är just hemkommen från Storkyrkobrinkens frisör i Gamla Stan i Stockholm som nämns av Fläderblom ovan. En kulturupplevelse av rang och jag skäms över att jag inte känt till denna oas tidigare. 40-50 tals inredning i original, fina bilder av barberare och frisörer jorden runt och Stockholmsmotiv pryder väggarna. De tog inte kort då de använder en kassa modell Ä. Att jag då var tvungen att gå för att hämta pengar avfärdades med att ”ta du och klipp dig först så tar vi det där sedan”. Nack- och öronkanter togs med rakkniv och sedan baddades med klassiskt rakvatten. Priset? Ynka 250 riksdaler varvid jag givetvis lämnade 50 kr dricks. Frisören (Ingemar) sträckte fram kardan och önskade välkommen åter. Rekomenderas a det starkaste!

 6. Archibald skriver:

  Det glädjer mig verkligen att inlägget även gav en ringar-på-vattnet-effekt. Tack för hittills postade bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s