Skräddarinventering

Har du rent av sytt upp en kostym?

Vi får ofta frågor om vi kan rekommendera skräddare i olika delar av landet. Då drönarklubbens medlemmar av förklarliga skäl mest anlitar skräddare på hemorten, blir den geografiska spridningen något begränsad. Därför vill jag nu att ni läsare delger tips om de skräddare ni själva anlitat och haft goda erfarenheter av.

För att utgöra ett hållbart alternativ, vill jag helst att ni anlitat skräddaren mer än en gång, och helst utfört mer omfattande ändringar än att kanske ha lagt upp ett par byxor på längden. Skriv vad skräddaren heter, i vilken stad och var/på vilken adress han/hon håller till på. Gärna också en kort redogörelse för vilka ändringar ni gjort där, bemötande ni fått, och era allmänna erfarenheter av skräddaren. Har de kanske också en websida?

Faller denna undersökning väl ut, ska jag att försöka upprätta någon form av lista över skräddare i olika delar av landet, som hjälp för drönare i behov av ändringssömnad.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Skräddarinventering

 1. JS skriver:

  Vilket trevligt initiativ! Jag kan rekommendera en skräddare i Göteborg, närmare bestämt i en källarlokal på vallgatan 9. Skrädderiet heter Pro dignitate och drivs av en trevlig kvinna. Jag har inte anlitat henne för ändringar men väl fått kläder uppsydda av henne. Det har då rört sig om två par mollskinnsbyxor (gula och gröna) och en svart kostym. Byxorna är tveklöst favoriterna i garderoben och kostymen passar bättre än någon annan jag äger (den är helt skräddarsydd, med tagel och allt). Hon har inga tyger i skrädderiet men ordentligt med tygprover från Holland & Sherry och svenska Wilunds som beställs efter kundens önskemål. Över lag får man känslan av att hon är inläst på Wodehouse och Waugh och sålunda förstår vad man siktar på stilmässigt.

  Hoppas det var något sånt du efterfrågade Archie!

 2. Archibald skriver:

  Strålande! Ett skolboksexempel på vad jag ville ha. Får man fråga vad du i runda tal fick betala för kostymen du lät sy upp?

  • JS skriver:

   12 000 för en tredelad exklusive tyg. Jag valde ett engelskt kamgarnstyg, det gick åt ca 4 m (tyget kostade runt 450 kr/m och var 1,50 brett). Sedan tillkommer ytterligare materialkostnader så man kan förvänta sig att det hamnar omkring 15 000. Något som är viktigt att nämna i sammanhanget är att det är ganska långa köer så man skall kanske inte gå dit om man behöver ha sin kostym snabbt.

 3. Andreas Weinås skriver:

  Jag kan tyvärr inte rekommendera något annat än ändringsskräddare men skall försöka göra detta i så god utsträckning som möjligt.
  När det kommer till att korrigera olika plagg vänder jag mig framför allt till två ställen i göteborg. Skrädderiverkstan på kyrkogatan och Cityskräddarna på Kaserntorget.

  Den förstnämnda erbjuder ALLA sorters ändringar du kan tänka dig men kostar också en hel del. Det är mitt val när det kommer till att öppna knapphål på kavajärmen, göra invecklade ingrepp m.m.

  Cityskräddarna är ett lite billigare alternativ framför allt pga att om det är flera ändringar som skall göras på samma plagg så brukar en ansenlig mängdrabatt ges. De har dock inte fullt lika stor möjlighet att göra samma ingrepp men precis som Skrädderiverkstan är det aldrig några problem om man inte är 100% nöjd efter ändringen. Rör det sig om enklare ingrepp som ärmlängd, rygg eller midja. (byxkorrigering gör jag själv) så är de väldigt prisvärda.

  Jag vill dock påpeka att jag inte kan gå i god för någon av skräddarna då alla kan göra misstag eller missförstånd kan uppstå. Det jag har upplevt är dock att bägge firmorna har en väldigt bra service när det kommer till att fixa en korrigering som inte ens behöver vara deras fel.

 4. Mr P skriver:

  Någon som vet något om Pari i Göteborg?

  Jag har varit där och tittat och det ser ju lovande ut för vad man får för ca 5000kr..men jag vet inte vad folk har för erfarenheter.. jag menar det är ett bra pris för en kosym som är skräddarsydd?!

 5. Andreas Weinås skriver:

  Jag vill påstå att jag har ganska omfattande vetskap om Pari och man kan säga såhär tycker jag.

  Gillar man snittet/designen på deras kostymer så finns det mig veterligen inget bättre alternativ i ca 5000-6000kr klassen. Dock är det väldigt viktigt att komma ihåg att gillar man inte hur kostymen är designad så som slag, snitt m.m så kommer man inte göra det oavsett om den sitter perfekt!

  Sen erbjuder inte Pari vad man brukar kalla skräddarsytt utan snarare måttsytt.
  Fortfarande väldigt prisvärt upp till ca 6000kr. Över detta tycker jag att en kostym från full canvas tillverkare som Caruso är en bättre investering med ett antal skräddarändringar.

 6. Wijk skriver:

  Grymt bra idé!

  Jag skulle vilja slå ett slag för en liten skräddare på Roslagsgatan 10 i Stockholm, Isa Menge kvalitetsskrädderi. Ser inte mycket ut för världen men där sitter en liten herre som har hjälpt mig flera gånger med allt från enklare ingrepp till att ”vrida” en kavajärm, dvs sprätta upp och sy på igen, med mycket gott resultat. Jag har lämnat in ett tiotal plagg hos honom och har bara blivit missnöjd en gång, då rörde det sig om bristande kommunikation och inte bristfälligt arbete.

  Ps. Det ligger ett antal skräddare på Roslagsgatan och de andra vågar jag inte uttala mig om så se till att ni går till rätt 🙂

  Mvh

  Wijk

 7. DavidNiven skriver:

  Har använt mig av det skrädderi som ligger på Eriksbergsg 4 i Stockholm ett flertal gånger för att framför allt sy in kostymer och rockar och har varit nöjd varenda gång. Det brukar gå att pruta lite, på de relativt normala priserna.

 8. nithdale47 skriver:

  Interesting Idea. Its good to see the internet work like this. If you are looking for a Bespoke Tailors in London then you should visit Anderson & Sheppard they are wonderful.

 9. Johan skriver:

  Har någon ett bra tips för en uppsalabo?

  Jag har en viss erfarenhet av ändringsarbeten från Mäster Arnes och har inte speciellt mycket gott att säga om dem tyvärr.

 10. Lars skriver:

  Hade tänkt skriva en liten recension av Cityskräddarna ikväll men de var inte färdiga till utlovad tid. Hoppas att de sköter hantverket bättre än de passar tider.

  • Archibald skriver:

   Vi väntar tålmodigt.

   • Lars skriver:

    Sammanlagd tid blev drygt tre veckors tid för att just ett par byxors längd, två kavajers ärmar varav en med fungerande knapphål och ett rejält intag i midjan. Den långa arbetstiden kommer sig av ett grovt missförstånd där armarna förlängdes istället för att kortas. Skuldbördan är svår att avgöra men att de ville debitera mig fullt pris för att åter justera ärmlängden till
    min ursprungliga önskan är ett minus i protokollet. Kavajen som stramades åt är jag nöjd med och de övriga ingreppen likaså. Jag besitter ingen längre erfarenhet från andra andra skrädderier men vad jag kan bedöma är hantverket habilt utfört. Sömmarna ser bra ut och inga veck eller nackhyllor har uppstått. Dock fick jag stå på mig ordentligt för att få igenom ändringarna efter den initiala felbehandlingen.
    Totalsumman slutade på 1250 SEK. Då gjordes intaget i två omgångar och debiterades dubbelt.

   • Archibald skriver:

    En mindre rolig historia med ett lyckligt slut. Tack för rapporten.

 11. Zetha skriver:

  Min flickvän använder en skräddare på Dalagatan 39 i Stockholm, Atelje Arnesdotter. Skräddarinnan? har hjälpt mig med mina kostymer och jag har även låtit sy upp en gråsvart (tre-delad Holland & Sherry-tyg (1100 kr /m) för 9500) hos henne. Jag är mycket nöjd och men flickvän är mer än nöjd och så hennes kompisar har också börjat gå dit.

 12. Rasmus skriver:

  Jag har en kort liten fundering som jag söker svar på: hur går det med den här inventeringen? Blir det någon ihopsamling som eventuellt resulterar i en lista eller liknande? Det vore underbart med en sådan!

 13. Ping: Skräddare i Sverige « The Drones Club

 14. Jessika skriver:

  Hon på Dalagatan är utbildad skräddare ja.
  Vill man ha tag på ett äkta herrskrädderi i Stockholm (egentligen i hela Norden) skall man vända sig till A.W. Bauer & Co på Brunnsgatan 4. Möte enligt avtalad tid, en tredelad kostym hos dem kostar 25.000 kr (leverandtid 3-6 veckor), skjortorna 1.500 kr. De syr upp skräddade kostymer, ytterplagg och frackar.

 15. Andreas skriver:

  Jag skulle rekommendera Cityskräddarna som helt klart är det bästa skrädderiet i Göteborg med hästlängder, och då har jag provat de flesta! Jag har varit kund hos dem i ett år nu och har varit nöjd varje gång, både vad gäller resultat och bemötande som har varit perfekt. Dessutom väldigt bra priser..! Nog billigast i stan vad gäller byxkortning, och har du en avancerad ändring säger de sällan nej vilket jag tycker tyder på professionalitet.
  Ena gången fick jag pengar tillbaka då arbetet tagit kortare tid än de räknat med. Så bedrivs en seriös affärsverksamhet!!
  Jag har precis lämnat in en kavaj för ändring i deras andra butik som precis öppnat, återkommer om hur det gick i nästa vecka.

 16. Martin M skriver:

  Jag vill också slå ett slag för Isa Menge på Roslagsgatan i Sthlm som ändringsskräddare. Ställer ser inte mkt
  ut för världen, men Isas öga är säkert och utförandet perfekt. Har gjort stora ändringar (justeringar av axelparti, förkortning av ärm) med perfekt resultat.

 17. Henrik skriver:

  Vill varna för att det verkar som att Andreas omdöme om Cityskräddarna ovan är ett fejkomdöme. På rejta.nu finns nästan samma omdöme uppdelat på två personer, men då med namnen Eva och Johan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s