Ephemera danica

Dagen har spenderats på tåg fram och tillbaka till Göteborg å arbetets vägnar. Viss tid fanns att fördriva med annat än arbete. Tiden innan midsommar kan bjuda på ett makalöst bra flugfiske för dem som har intresset. Har du inte tillfälle att ta dig till vattnet, råder jag dig att se filmen Mayfly Madness.

En något fånig filmtitel kan jag tycka. Samtidigt ganska passande. En fiskefilm, som så många andra till stor del tonsatt med smått vidriga orgier av akustisk gitarr. Dock presenteras scener idag sällan skådas vid svenska vatten. Möjligtvis siktas även en Gurteen Garforth Cap i diskret rutig olivfärgad tweed?

Kl 22.00 på ett stekhett tåg, 40 minuter försenad på grund av SJ

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ephemera danica

 1. Fredrik skriver:

  De ser ut att ha riktigt trevligt, blev ju ganska sugen att börja flugfiska själv. Men flugfiske är väl något som man bara gör i vattendrag osv, inte på öppet hav förstår jag? Alltså inte bland kobbar och skär i skärgården?

  • Archibald skriver:

   Tvärt om. Lite beroende på var, i vilken skärgård, är detta oftast ett förträffligt ställe att flugfiska på!

   Det kräver något kraftigare utrustning. Befinner du dig dock på rätt ställe är sannolikheten stor att du hittar havsöring, som är mycket tacksam att jaga från land så här års. Helst i vikar med pålandsvind under vårdagar med lätt krusad vattenyta. Om jag inte minns helt fel ligger idealisk vattentemperatur runt 7 grader för havsöringsfisket. Därefter letar de sig längre ut i havsbandet.

   Hittar du inte havsöring, kan du ha ett makalöst trevligt flugfiske efter gädda, allrahelst nu under våren. Grunda vassvikar är perfekta platser att leta fisk på. Ett spö i klassen 7-8 och längd runt 10 fot, samt en flytlina och tafsmaterial, antingen av tunn wire eller fluorcarbon (jag är inte helt hemma på det området) för att klara den vassa gäddkäften. Jag vill absolut uppmuntra dig att prova, och hålla sinnet öppet för att prova nya egna idéer. Lycka till.

   Mvh

   Archibald

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s