Mustaschkampen

En välgörande anledning anlägga mustasch

Ett gott initiativ att anlägga mustasch per omgående, är 2010 års upplaga av Mustaschkampen, årligen anordnad av cancerfonden. Mustaschen, en inte fullt så ofta skådad ansiktsprydnad torde vara ett sant drönarattribut, i mån av tycke, och erforderlig skäggväxt.

Med ett stort antal olika mustaschtyper att välja mellan, presenterar jag nedan en samling bilder att inspireras av. Oavsett om du riktar in dig på en fyllig Handlebar, eller en mer vältrimmad tangorabatt, tar du ännu ett steg mot sant drönarskap och ett utomordentligt tilltalande yttre. Lycka till.

Handlebar, fyllig och grov...

... samt en något nättare, mer välvårdad variant.

Slutligen, angränsande till valrossborst.

Pencil Moustache enligt Clark Gable

Errol Flynn, ett av tangorabattens skyddshelgon...

... liksom David Niven.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mustaschkampen

 1. Lord Suggs skriver:

  Registrerade precis ett användarkonto. Överläppen skall från och med idag förbli orörd!

 2. Daniel skriver:

  Ja Flynn och Gable ser riktigt bra ut. Men grövre mustascher har jag mycket svårt för. Själv kommer jag inte anlägga någon. Inte för att jag gillar cancer utan för att jag inte kan, på sin höjd kan jag få till en gles moppe-mustasch och det fungerar bara inte.

 3. Fläderblom skriver:

  Sedan tiotalet år tillbaka har min överläpp prytts av buskage i otaliga storlekar och former – mustasch, knävelborrar, morrhår, pröjsare… Kärt barn har många namn! För närvarande är det en begynnande valrossmustasch som jag silar soppan igenom.
  Mustascher är opraktiska. Strån kommer in i munnen och man kan inte äta glasstrutar eller spunnet socker. Är mustaschen stor är det svårt att få gasmasken att sluta tätt (vilket enligt myten var skälet till att regemente efter regemente i den engelska armén avskaffade officerarnas mustaschtvång 1916). Men, vill man vara fin så får man lida pin. Den njutning som jag varje morgon upplever efter att ha tvättat mustaschen, eventuellt klippt bort något bångstyrigt strå och med lite vax givit den rätt schvung, är svårslagen.

  Sedan några år tillbaka har mina viktigaste inspirationskällor i ansiktshårbranschen varit Mustaches of the 19th century och The Ministry of Moustaches. Även Svenska mustaschklubben förtjänar ett besök.

 4. Uncle Fred skriver:

  Även jag har en mustasch att ta hand om. Jag tycker att det är snyggt och har för tillfället en som nog skulle klassas som en English mustache, tror jag. Den är lite åt detta hållet: http://cdn2.sbnation.com/imported_assets/413294/moustache_old_school_medium.jpg

  Det ska oxå påpekas att det kommer många kommentarer kring överläppens prydnad, och de flesta är klart positiva. En del har till och med sagt att de skulle vilja anlägga en själv, men det är ännu att beskåda. Nåja, de kanske kommer till sans de med så småningom.

  Så jag står bi uppmaningen att skaffa mustasch, och även att skänka en slant till cancerfonden!

 5. Ping: Tweets that mention Mustaschkampen « The Drones Club -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s