Dagens kläder

Jag ser sällan rutiga byxor i tillvaron. Synd i mitt tycke. Jag rekommenderar dem gärna i kombination med marinblå kavaj och brogues. Sy ihop det hela med ett par trevliga strumpor, och vardagen är räddad.

Överdel

Stadigt mot marken

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Dagens kläder

 1. Desmond skriver:

  Jag måste hålla med! Många bär rutig tweedkavaj och enfärgade byxor, men ett par diskret rutiga byxor, antingen till enfärgad eller lätt mönstrad kavaj är svårslaget!

 2. Steve skriver:

  Antar att du håller upp byxbenen för att visa strumpan? I övrigt en oklanderlig klädsel. Dock vore det intressant om du skrev ut vad det är du har på dig.

  • Archibald skriver:

   Benlängden är mycket riktigt inte den ordinarie då jag sitter ned. Kavajen: Calvin Klein, Skjortan: Dressmann, Slips: Joy, Strumpor: Falke, Byxor: Bläck, Skor: T.M Lewin.

 3. Ping: Tweets that mention Dagens kläder « The Drones Club -- Topsy.com

 4. Anton skriver:

  Hej kära kamrater!

  Som sista utväg så vänder jag mig till er.

  Jag har hela våren letat efter en beige trenchcoat och ej funnit någon(de jag har hittat har inte funnits i min storlek/anpassade för människor som har en kroppsbyggnad som Iggy Pop.)

  Snälla kan ni hjälpa mig ?

  //Drönar-fan

  • Archibald skriver:

   Jag tolkar ditt problem som att du är för smal för de modeller du hittat hittills. Det hela beror ju mycket på vilket pris du tänkt dig att betala för plagget. Jag vet att Brothers hade en relativt smal, enkelknäppt beige trenchcoat tidigare i vår. Dock inte fullt så lång. Vill minnas att den gick ungefär till halva låret.

   Annars är det jag just nu kan komma på, ett ljusgrått alternativ i tunn ull. Samt en ganska kort, men beige variant, som dock bara finns i XXS och M. De brukar hur som helst ha relativt smal passform.

   Avslutningsvis, ett dyrare alternativ där jag inte har någon aning om du får kvalité motsvarande priset. Dock skall passformen vara något smalare. I den prisklassen kan du istället börja snegla på Burberry etc.

   Lycka till.

 5. JP skriver:

  Archie,

  Dina TM Lewin-brogues ser fina ut! Som du kanske minns köpte jag ett likadant par i höstas på deras rea till det löjligt låga priset av 60 pund. Tänkte bara fråga hur du upplever skorna nu efter att ha använt dem ett tag?

  Själv trivs jag ypperligt i mina, nu har de mjuknat till och format sig efter mina fötter på ett skönt sätt. Med tanke på den långa vintern har det inte blivit särskilt mycket användning i och för sig, kanske 30-40 dagar totalt sedan inköp.

  • Archibald skriver:

   Som du säger, har de format sig efter fötterna på ett bra sätt. Klacken är fortfarande densamma som vid köpet och har ännu inte slitits ned nämnvärt, vilket bör ses som ett gott betyg.

   Jag kan uppleva att den svart färgen på klackens sida nötts något, vilket dock är lätt åtgärdat. Med galoscher vid slaskigt väder, att inte använda dem mer än en dag i sträck, och att konstant ha skoblock i skorna vid förvaring tror jag de kommer att hålla många år framöver.

 6. Ping: Kostymen och kroppsformen#2: Den längre mannen. « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s