Kvällskontemplation

Nytta & nöje kombinerat. Ett infall fick mig under gårdagkvällen att gå lös på de grövre chelseabootsen med innehållet i en gammal burk Minkolja. Något jag annars mest använt till grövre kängor. En ytterst smetig och fet produkt, som dock ger ett utomordentligt skydd mot väta.

Först var jag noga med att torka bort överflödig impregnering som inte absorberades omgående vi applicering med svamp. Sedan tar det ett tag innan produkten går in i lädret och lämnar en torr yta. Dock är skorna nu i ett bra skick, lädret smidigt och totalt fuktavvisande. De övriga skorna putsades med Saphir.

Observera hur skosnörena avlägsnats innan putsning av lågskorna. Bilden visar skorna innan putsning, dammiga och bedrövliga.

Skovård, alltid aktuellt.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kvällskontemplation

 1. Lord Pesherton skriver:

  Skovård är njutbart! Som trogen anhängare av minkolja kan jag likt Archibald intyga dess suveränitet. Jag använder det även på mindre grova skor och på min skinnjacka. Torkade läderdetaljer i gamla bilar får även de en mjuk yta och gid doft efter ett par behandlingar.

  • Desmond skriver:

   Kan bara hålla med. Minkolja är suveränt. En vända skokräm eller polish när minkoljan torkat in, så har man glansen uppe igen!

 2. Lars skriver:

  Fungerar saphir på de flesta ”tan” i ljusare brun ton?erfarenhet? Har lyckats få streckliknande märken på tån, kanske av den andra skons sula som inte vill ge med sig.

  • Archibald skriver:

   Saphir finns i en mängs varianter gällande pigmentering. Jag använder den helt opigmenterade varianten till dessa skor med gott resultat.

   Jag upplever dock att den är väldigt mjuk i konsistesen i jämförelse med många andra produkter. DÄrmed absorberas den ibland mycket snabbt, varför man bör vara försiktig vid påstrykning av det första lagret.

   En koncentrerad fläck av skokrämen, som man har för avsikt att sprida ut kan efterlämna ett mycket mörkt område i lädret. Det ljusnar när produkten torkar, men ha det i åtanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s