From russia with love

De fem första klockorna nedan kommer från ryska Poljot, och säljs via denna tyska website. Alla till en kostnad runt 300 euro. Jag har ingen aning om kvalitet eller hur mycket klocka du får för pengarna, men de föll mig i smaken rent visuellt.

Många av modellerna verkar ganska grova, Journey (visas i två färgställningar) anges vara ca 13mm tjock. Kanske inte det bästa till kostym. Alla är dock mekaniska. Sist, en annan klocka jag fastnat för, tyska Stowa Flieger. Avskalad och vacker i ett utförande utan logo eller annat plottrigt.

Poljot Journey

Poljot Journey

Traveller

Vostok Europe

Automatic ETA

Stowa Flieger

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till From russia with love

 1. Fredrik skriver:

  Den tyska Stova Flieger ser väldigt mycket ut som en Archimede. Den kan köpas här i Sverige på Urtid, http://www.urtid.com/shop/show_cat.asp?cat_id=177&head_id=34
  Ja, förutom att det inte står Archimede då 🙂

  Både Journey och Traveller ser väldigt trevliga ut. Fina vardagsklockor…

  • Archibald skriver:

   Stowa stod för originalet (tillsammans med IWC, A.Lange & Sohne, International Watch Company, Laco och Wempe), med en intressant historia sedan 1940. Då priset nära nog är detsamma, blir det inte så svårt att välja.

 2. Alistair skriver:

  För egen del:
  Poljot= Nej.
  Stowa= Ja.

  Intressant med moderna nyproduktioner av Stowas klassiska ”B-Uhr” modeller. Riktiga ”B-Uhr”(förutom Stowa även bland annat IWC, Lange, Laco & Wempe) från 30-40-talet går inte av för hackor men börjar bli svåråtkomliga och synnerligen dyra. Särskilt med ”rätt” proveniens.

  Jag är förtjust i den särskilda urtavleestetiken som IWC håller fast vid än idag med sin moderna ”Flieger”-serie.

  MVH
  ~Alistair

 3. ryssen skriver:

  Poliot hade fantastiskt kvalité före 1991. Allt som producerades därefter är bara skräp. Gillar man gammaldags design och hittar man en gammal poliot- eller vostokklockan till ett bra pris, varför inte att satsa? Men det ska stå ”Made in USSR”, inte ”Made in Russia”.

 4. ryssen skriver:

  Här finns flera bilder på en MYCKET sällsynd kronograf från Poliot: 3017 Sekonda. Modellen tillverkades före 1975 och är mycket svårt att hitta idag, såväl i Ryssland som utomlands. Det finns gott om falska kopior av denna modell ute på marknaden idag:

  http://www.edc-forum.ru/index.php?topic=112.0

 5. ryssen skriver:

  Och här kan man hitta bilder på flera modeller av Poliot från forna tider. Inte alla är exklusiva men samtliga är pålitliga vintageklockor:

  http://www.ussrwatches.info/main.php?g2_itemId=222

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s