Kostymtips!

Vid mitt senaste besök i London kikade jag in hos Charles Tyrwhitt på Jermyn Street. Där blev jag otroligt förtjust i en av deras marinblå kostymer. Tillverkad i ett mycket trevligt nyanserat ulltyg, med marinblå toner som mer drar åt just det blå hållet, och inte mörkt grått, utgör den för mig sinnebilden av den optimala mörka kostymen. Nu säljs den i deras webshops mid-season sale till ett i sammanhanget nästan skrattretande lågt pris.

Utbudet av marinblå kostymer på den svenska marknaden är vad jag hittills sett skrämmande dåligt. De jag hittat har antingen kostat en förmögenhet, eller kostat en mindre förmögenhet och varit av något marknadsföringshypat märke med limmade mellanlägg och kort kavaj.

Lite beroende på hur man ser det, vill jag nästan säga tyvärr om att kavajen levereras med fungerande knappar i ärmslutet. Dock kan jag säga att de befintliga ärmlängderna verkar valda med omsorg, och har du normalt 48, kan storleken 38R sannolikt sitta som gjuten på dig.

Med dubbel sprund, flytande kanvas (sydd) i bröststycket, vadderade kavajslag och en otroligt tilltalande, figurnära snitt vill jag nog kalla det här för det bästa kostymalternativet just nu. Sett till hur mycket kostym du får för pengarna.

Jag vet att det här i det närmsta riskerar att låta som en betlad annons. Det är det inte. Min förhoppningen är att de av våra läsare som i vår tar studenten, eller av annan anledning är i behov av en mörk kostym, skall klä sig i en vettig kostym som sedan räcker många år. Jag rekommenderar er varmt att välja detta alternativ.

Marinblå kostym, som jag vill ha den.

Klassisk stil i vackert utförande.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Kostymtips!

 1. E skriver:

  Fasiken. Var i london för 2 veckor sedan, missade det totalt >_<

  • Archibald skriver:

   Beställ den över nätet. Skulle den mot förmodan inte fungera av någon anledning, är det bara att skicka tillbaka den.

   • E skriver:

    Om man generellt sportar en 46:a här, vilken storlek tror du då skulle passa?

   • Archibald skriver:

    Gissar sannolikt 36R. Byxorna, samma tumstorlek i midjan som du har på ett par välsittande jeans. Välj med fördel en ofållad (unhemmed) variant och lägg upp dem till perfekt längd hos skräddaren för någon hundralapp.

  • Archibald skriver:

   Jag skulle nog säga (utan att nu ännu äga någon CT kostym), att de i stor utsträckning spelar i samma liga. Jag har några kostymer från T.M. Lewin.

   CT brukar vara snäppet dyrare, men jag upplever känslan av och snitten på kostymerna som ganska likvärdiga.

   • n0ir skriver:

    Hur upplever du storlekarna på TM Lewin-kostymerna? Prövade en 38R (brukar ha 48 i kavaj) på Suits & Shirts här i STHLM men tyckte att den var väldigt bred över axlarna?

   • Archibald skriver:

    Jag brukar själv ha 48 i kavaj, och upplever att 38R sitter bra. En 37R skulle kanske rent av sitta ännu bättre, men 38R fungerar helt ok.

    Jag tror det kanske också beror lite på personligt tycke, hur man upplever/vill ha passformen över axeln? Vi pratar tros allt fortfarande om en konfektionskavaj. Sen har de ju också ett engelskt snitt med ett som jag upplever det lite mer markerat axelparti. Dock ska ju kavajaxeln så att säga inte ”sticka ut” över axelns rundning. Läs mer om kavajaxlar här.

    För övrigt behöver jag alltid ta in T.M Lewins kavajer i rygg och midja, vilket jag upplever påverkar den generella känslan av hela passformen.

 2. Peder skriver:

  En mkt snygg kostym till ett fantastiskt pris, dessvärre finns inte min storlek.

 3. Gordon skriver:

  Måste bara hålla med om att det var en mycket snygg kostym. Lockar mycket att utöka garderoben med en sådan. Dock vill jag påpeka att CTs ena bild inte är den bästa då kavajen tycks sakna två knappar. Slarvig marknadsföring

 4. Daniel skriver:

  Synd att den inte fanns i min storlek då jag behöver en mörk kostym till vettigt pris. 😦

 5. Calle Z skriver:

  Tack för att du trigga min köpreflex Archie, blev nu tvungen att beställa en kavaj p g a detta inlägg…

  /C.

 6. Johannes skriver:

  Bästa modebloggen på nätet! Hoppas ni alltid kommer att finnas!

  / Johannes

 7. daniel skriver:

  Hur står sig kostymer från TM Lewin och CT mot tex Tiger? Har inte så stor erfarenhet av kostymer ännu men äger några Tiger och gillar dessa, vilka är att föredra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s