DV Man går i graven.

Jag har vid några tillfällen skrivit om DV Man. Tidningen hade en och annan poäng, men lämnade ofta mycket att önska. Framförallt gav den mig ofta känslan av kvinnor som skrev om herrkläder med sin syn på dessa.

Erfarenhetsmässigt tror jag många av oss är överens om att kvinnor ofta ser på herrkläder på med andra ögon än männen som bär dem? Nu slutar alltså förlaget att ge ut DV Man. Man anger den rådande ekonomiska situationen som orsak. Chefredaktör Mona Johansson hävdar dock att gensvaret från läsare alltid var gott, och att tidningen var en stor publicistisk framgång.

Förlaget vill nu kompensera alla sina prenumeranter för de nummer av DV Man de aldrig kommer att få. Genom att ”bjuda” dem på tre nummer av, DV Mode?

Min fru har någon gång köpt DV Mode. DV Mode är i mina ögon något i stil med modebilagan till Damernas Värld?

Man vill alltså ”kompensera” ett stort antal prenumeranter, som beställt en tidning om herrkläder, med tre nummer av en tidning om Dam-mode?!?

”-Åh, tyvärr, vi hade inte 12 burkar vit färg, så vi ger dig istället 12 burkar svart färg som kompensation”.

Vila i frid DV Man. Ni följde samma märkliga linje ända till slutet. Troligtvis var det därför det gick som det gick.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till DV Man går i graven.

 1. Markus, citizen of Hampshire skriver:

  Det var en katastrofalt dålig tidning i min mening. Ingen sorg från min kant.

 2. Birger Furugård skriver:

  DV Man försvinner, saknad av ingen. Att Kapten Stofil försvinner är däremot ett synnerligen sorgligt besked. Kapten Stofil har i elva år genom sin tidning bekämpat det moderna samhällets förfall — mobiltelefondyrkan, möbler i bluffmaterial, mat som innehåller mer tillsatser än råvaror och naturligtvis nerhasade jeansbyxor, träningsoveraller och annat skräp — som inte faller honom på läppen. Kapten Stofil stod upp för gammaldags ordning och reda. Hut går hem!
  Men snart är det slut. Jag får klara mig med bara Kvällsstunden, The Oldie, Grönköpings veckoblad och The Chap i fortsättningen.

 3. C. Spiceywiener skriver:

  Jag råkade ut för detta för ett par månader sedan. Hade fått erbjudande om gratisprenumeration på 3 nummer av DV Man men fick i stället 3 nummer av Damernas Värld med ett brev enligt det du beskriver. Hur i hela Helsingland kan det kompensera mig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s