Boktips inför helgen

På mitt sängbord vilar ett exemplar av vad jag skulle kalla den populär-antropologiska boken ”Watching the English” av Kate Fox. Mycket behaglig läsning om en granskning av vad som egentligen karaktäriserar det renodlat engelska i det engelska folkets liv och levnadsvanor. Boken har fått både ris och ros av den engelska kritikerkåren.

Själv anser jag mig inte ha tillräckligt djuplodande erfarnheter av landet och dess folk för att uttala mig om hur väl den överensstämmer med verkligheten. Ibland nickar jag igenkännande, och ibland känns det som att vissa karaktärsdrag hårddras något. Hur som helst är det i mitt tycke ganska underhållande läsning.

Anglofil chicklit eller underhållande verklighetsdokument. Avgör själv.

Det här inlägget postades i Livsstil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Boktips inför helgen

 1. Alistair skriver:

  Läste själv denna bok efter rekommendation i SvD för ett par år sedan. Rekommenderas varmt även om jag måste tillstå att en del schabloniseringar är väl tilltagna…
  Den lockar dock fram skratt, särskilt klassbeteendebeskrivningarna.

  MVH
  ~Alistair

 2. Per Dahlström skriver:

  Ett annat tips inför helgen:
  Slank förbi Dressmann som hade ombyggnadsrea. De hade en extrem utförsäljning av gamla slipsar: sju till priset av 100:-. Efter 15 minuters letande kom jag därifrån med, i mina ögon, sju kap.
  Huruvida erbjudandet gäller över hela landet låter jag vara osagt, men jag rekommenderar ett besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s