Slipsar till våren

Jag har den senaste tiden smått snöat in på virkade slipsar, och stickad ull generellt. I ett halvhjärtat försök att avrunda det hela i mitt blogpostande, vill jag göra er uppmärksamma på en slipsleverantör i mängden. Företaget har nu till våren mycket förnuftigt utökat sitt sortiment av hyfsade sidenslipsar till låga priser, med mycket trevliga varianter virkade i ull. Något jag saknat på den svenska marknaden ett tag.

Sidenslipsarna har mycket trevliga knutegenskaper, är vettigt uppbyggda med avseende på tjocklek och bredd. Givetvis är det som vanligt de egna preferenserna som fäller avgörandet om vad man tycker om produkten.

Den rosa "Brivadia", från slipskompaniet.se

Ullslipsarna är tillverkade i Italien och smäckert virkade i ull, och passar med sin nätta konstruktion bra i vårgarderoben. Personligen kan jag önska att de genererade en något större knut, samt var någon halvcentimeter bredare, men det är ju som sagt återigen en fråga om personligt tycke och smak.

Ställer man priset mot de flesta andra leverantörer av ullslipsar, bör man absolut prova dessa innan man fäller ett avgörande. Min egen tanke är att den ljusblåa nedan kommer göra sig perfekt till en linnekostym i en något khakifärgad ton. De mörkare nedan sitter som en smäck mot en mörkare blå bomulls, ull eller linnekostym, och är två slipsar jag gärna också skulle ha i garderoben nu till våren.

Notts County, roströd.

Newhaven, mörkbrun.

Orbetello, ljusblå.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Slipsar till våren

 1. JP skriver:

  Smakfull outfit med den rosa slipsen! Sen var ullslipsarna riktigt fina också, har funderat på att skaffa en dylik då jag endast äger sidenslipsar för tillfället.

 2. Lulu skriver:

  Slips hit och slips dit. Vad gör man om man vill köpa ordentliga flugor?

 3. Alistair skriver:

  Trevliga ullslipsar.

  Avseende flugor har ”Slipsgossen” ett litet urval även om jag inte tycker att deras ”tvådelade”, oknutna variant (Dako?) är en bra lösning.

  ”Herr Judit” har ett par underbara tweedvarianter som jag inte sett någon annanstans i Sverige.
  Annars är det nog Stockholm som gäller; Lund & Lund, Hans Allde, Götrich och NK har, mer eller mindre, hyfsat utbud.

  Jag rekommenderar siden/ylle blandning framför ren sidenkvalité. Jag tycker att rena sidenflugor ofta är lite ”veka” och känslig för slitage. Siden/ylle har samma yta som ren siden men är styvare, ger snyggare knut och är mycket slitstarkare enligt mitt förmenande.

  ~Alistair

 4. Lulu skriver:

  Färdigknutna flugor, tveksamt om man ens ska köpa sådana för att fiska med…. Skämt åsido. Det är ett skamligt alternativ,ungefär som att handla kläder på Dressman. Något av ett skämt det också.

  Drakes of London har fina i ull, jag har några stycken men som student är det ju inte förstahandsvalet om det står mellan mat för veckan eller ja en fluga. Såg att ett företag vid namn Berg & Berg säljer slipsar, vet inte vad det är för kvalitet och de ligger i ungefär samma prisspann som Drakes. En sidenfluga har jag köpt från Bromley’s (classicwardrobe.co.uk) men jag vet inte hur förtjust jag är i den. Inget fel i sig, men min allmänna uppfattning om det företaget är inte det bästa sedan jag köpte en plånbok och ett par hängslen därifrån och båda föremålen gick sönder inom en veckan.

  Stockholm ja där finns allt för den svältande konsumenten. Tyvärr är det ett avlägset alternativ då jag har närmare 50 mils resa på våra underbart mindre väl underhållna landsvägar till huvudstaden. Men jag har läst mycket på många bloggar om alla dessa butiker med sådana lockande namn, att jag fantiserar om hur det vore att beträda deras matta, ta på kläderna, få betjäning av dessa sartoriala riddare som står upp för de klassiska kläderrnas ideal. Ack det förblir nog bara en dröm.

 5. Ping: Förtydligande « The Drones Club

 6. Ping: Studentkläderna, som du vill ha dem. « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s