Slips med struktur

Jag har den senaste tiden letat en del efter slipsar med lite struktur. Varianter av ull, vävda eller virkade. En och annan virkad sidenslips har även inhandlats. De senare känns dock för tillfället något tunga och sladdriga. De ger en ganska klen volym i knuten, samtidigt som de väger en del i förhållande till sin täthet. Slipsarna av virkad siden tenderar att hänga ganska tungt rakt ner, runt halsen. Det blir liksom ingen volym i övergången mellan knuten och den hängande slipsen.

I min jakt har jag hittat en och annan trevlig slips i ull, med lite grövre ytstruktur. Dessa är samtidigt förhållandevis låtta i förhållande till materialmängden. Med ett vettigt mellanlägg ger de den volym och andra egenskaper jag just nu söker i slipsar.

Klubbrandig ull

Nyligen snubblade jag även över en mycket skön materialvariant i en slips från Amanda Christensen. Jag skulle nog bäst vilja beskriva materialet som ruggad siden. Det finns säkert någon mer korrekt term för tyget. Lätt, lite sträv och med en lagom luddig yta trodde jag först att det rörde sig om en ullslips.

Siden med ruggad ytstruktur

Kavaj: Calvin Klein, Slips: Amanda Christensen, Tröja (Kashmir/Bomull): Massimo Dutti, Skjorta: T.M. Lewin, Näsduk: Bläck

Konsten att av misstag övermatcha urtavla och näsduk

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Slips med struktur

 1. Lord Pesherton skriver:

  Stiligt!

  Det andra kitet tog lite tid att att smälta, men efter någon timme har jag bestämt mig, jag gillar det!! CK-kavajen ser svidande trevlig ut och den ofrivilliga matchningen var ju ”spot on” ;-).

  Imorgon är det St Patricks day. Kan vi inte utfärda någon slags drönar-utmaning i val av klädsel?

 2. Andreas Weinås skriver:

  Riktigt snyggt!
  Mer matta slipskvaliteér. Den bruna slipsen ser väldigt bra ut och gav en snygg knut måste jag säga.

  Tycker matchningen är klockren…Nämnde jag att jag kommer från Göteborg?

  • C. Spiceywiener skriver:

   Ahh, en broder! Mitt i prick helt enkelt!

   Jag är väldigt inne på ullslipsar för tillfället. Har under en längre tid varit nitisk användare av virkade sidenslipsar, men skall nu låta dem vila en säsong.

 3. RF skriver:

  Intressant, slipsens struktur kan onekligen förändra intrycket och ger slipsen en annan ”röst”, vilket du visar fint prov på. Noterar dock kragen, personligen hade jag nog fördragit mer spread / cutaway, men det kanske inte är din grej?

 4. Livgardist skriver:

  När ni ändå snuddar vid ämnet, har någon funnit en bra slipshängare någonstans? De flesta jag sett är för små och för dålig kvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s