Gå på museum i London

London innebär goda möjligheter till bra shopping, men har även ett överväldigande utbud av muséer. De flesta med gratis inträde. Under mitt senaste besök passade jag på att besöka The Imperial War Museum. Jag är ingen krigsfantast eller militärromantiker. Det behöver man inte vara för att ha stor behållning av besöket. Muséet visar allt från gamla stridsvagnar till intressant information om underrättelsetjänsten MI6s verksamhet.

En entré svår att ta miste på

Ljusgården i markplanet

Det mest rörande inslaget är dock hur krig under alla tider berört och påverkat hela englands befolkning. Stora delar av London bombades svårt under andra världskriget, vilket påverkade civilbefolkningen i nära nog samma grad som soldaterna på slagfältet. Fortfarande stöter man vid byggarbeten på bomber som inte detonerat vid nedslag. En ännu levande påminnelse om de otaliga luftanfallen mot staden.

Information till allmänheten då det begav sig

Vad många inte vet, eller tänker på är att England än idag deltar aktivt stridande i ett antal väpnade konflikter världen över. Ett antal gånger varje månad, ibland så ofta som 1-2 gånger i veckan, återvänder engelska soldater i kistor till RAFs flygbas Lyneham. Så kallade repatriations, proceduren där stupade soldater återförs till England, är ett långt vanligare inslag i den engelska vardagen än omvärlden kanske anar. Sedan 2007 har strax över hundratalet ägt rum.

För att ta dig till muséet åker du tunnelbana med Bakerloo Line till Lambeth North. Sedan är det mycket tydligt skyltat hela vägen till muséet.

Via tunnelbana

Andra muséer att rekommendera är Natural History Museum, British Museum, men också London Transport Museum om du som jag är lite fånigt intresserad av stadens tunnelbana och kollektivtrafiks historia etc.

För övrigt skiner vårsolen genom fönstret. Glada toner från Au Revoir Simones ”The Bird of Music” lyfter tillvaron ytterligare.

Vårglädje

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gå på museum i London

 1. laphroaigman skriver:

  På samma tema kan jag också rekommendera Cabinet War Rooms som är mycket intressant.

 2. Lord Pesherton skriver:

  Archibald, jag blir alldeles hänförd av all bra musik du tipsar om! Var hittar du alla godbitar?

  • Archibald skriver:

   År av letande och samlande från diverse väntade och oväntade ställen. Samt via likasinnade bekanta.

   Troligtvis kan du även ha glädje av att undersöka den ej längre existerande gruppen ”Dubstar” och deras CD ”Disgraceful”.

 3. Ping: Remembrance Day « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s