Vårda ditt skinn

Saltslask eller kall och torr väderlek, dessa förhållanden sätter skinn och läder på prov. För ofärgade läderskor i toner som ”tan”, bör en vettig opigmenterad produkt användas för att öka motståndskraft mot fläckar och fukt, men även för bevarandet av lädrets mjukhet. Ett fabrikat att rekommendera är Saphir. Köpes hos välsorterade skomakare. I östergötland säljs märket hos Ankis i Linköping.

Vårdar dina ofärgade lädersvaror

Vidare tar allt skinn mer eller mindre stryk i rådande väderlek. Förbise inte att vårda det du bär mest av allt. Ett annat opigmenterat skinnpreparat är Carmex. Används med fördel i läpptrakten för att undvika en torr och fnasig uppsyn. Exemplaret nedan köpt på Boots för £2.60, men skall enligt utsago även återfinnas på hemmamarknaden. Produkten ger aningen av en frisk tigerbalsamupplevelse. Undvik med fördel den vanligaste varianten med körsbärsdoft/smak.

Neutralt och förbaskat bra där det behövs.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vårda ditt skinn

 1. superbra tips, jag är sämst på att komma ihåg sånt, nu fick jag en påminnelse=)

  Kram från mig!
  /Erica

 2. Lord Pesherton skriver:

  Bra inlägg! Hemma sköter jag all skovård och lädervård, en njutning att pilla med till lite skön musik eller framför tv:n!

  Jag gjorde ett experiment för ett par år sedan och blandade minkolja med ett par droppar väldoftande whiskey. Kännare har sagt till mig att det är dumt eftersom alkoholen är uttorkande, och det är väl i sak rätt. Det har dock fungerat bra på det jag använt (kängor/jacka) och doften är inte att klaga på! Jag tror att den lilla del whiskey som använts inte har någon större påverkan eftersom minkoljan i sig är så rikligt fet, men prova på något ni inte är rädda om först om ni är tveksamma, eller avstå helt. Men det vore synd.. 🙂

  • Archibald skriver:

   Spontant känns det som att den lilla mängd Whisky som krävs för att bidra med lukt, innehåller en så försvinnande liten mängd alkohol att den knappt är värd att nämna.

 3. Mr. Tweed skriver:

  I can vouch for the Saphir shoe cream and shoe wax. I believe they supply most of the British makers branded shoe care products, Tricker’s included. Perfect care for you calf skin shoes and boots, and a wonderful scent of natural bees wax as well!
  Yours,
  Mr. Tweed

 4. Ping: Kvällskontemplation « The Drones Club

 5. Pellerton skriver:

  Saphir finns hos Davidsson i Uppsala, en jäkla skillnad mot Kiwi, märker jag. Han stänger dock innan jag kommer hem från jobbet i Stockholm, så vet någon om det finns en återförsäljare på plats, gärna i Centrum eller Östermalm?

  (Parentetisk måste jag nämna att skoaffärer, där jag visserligen aldrig köper skor längre, inte längre tycks sälja skoblock eller iläggssulor. Lustigt. )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s