Den mest välklädda ginflaskan?

Laphroigmans utläggning om grunderna i ett spritskåp har raskt lett till en rad kommentarer kring vilken som är den bästa Ginsorten.

Jag tänkte inte lägga mig i den diskussion med utgångspunkt i smak utan tänker endast krasst konstatera att när det kommer till stil så måste väl Broker’s Gin anses vinna med hästlängder?

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Den mest välklädda ginflaskan?

 1. Alistair skriver:

  Jag trodde (i min enfald?) att det första urvalskriteriet när det gäller mat och dryck handlar smak?
  Åtminstone för oss i i-länder som icke lever på obestånd…

  ~Alistair

  • Gussie skriver:

   Därmed var det åter bevisat hur svårt det är att förmedla ”glimten i ögat” via internet.

   Now take a deep breath, smile and don’t take life so seriously

  • C. Spiceywiener skriver:

   Men jösses, Alistair , försök slappna av litegrann. Din trovärdighet sjunker när du är sådär överjävligt gnällig hela tiden.

 2. Alistair skriver:

  Den där bowlern på flaskkorken är tämligen kitschig och får väl anses vara ett avsteg från det vi dagligdags kallar för stil (åtminstone god sådan).
  Om vi tar steget utanför ”Ginsfären” och man vill representera med stil brukar det vara svårslaget att bjuda på en riktigt iskall ”Marrskin Ryyppy” före maten.

  Jag är beredd för nu nu får jag väl mig på nöten av AC och hans anhang av regelivrare att man inte ”ska” dricka snaps före maten…

  ~Alistair

 3. Saint Andrew skriver:

  Gussie, Alistair,

  Ett tips är ”Hendrick’s Gin” från Skottland. Jodå, skottarna kan göra gin också. Vacker butelj av gammal-medicin-flaska-typ. Den smakar, och framförallt doftar fantastiskt gott. Jag har inte kunnat låta bli att använda den som rakvatten. Prisklass som Bombay Sapphire men enligt min helt högst subjektiva bedömning bättre (och snyggare!)

 4. Livgardist skriver:

  Ahh, Marrskin. Att drickas stående i breddfyllda glas.

  • Alistair skriver:

   Absolut!

   Ytspänning och väl kyld… Lent och silkesmjukt mot gom och strupe. Den lilla anstrykningen av en DM, perfekt som en liten ”starter”!

   ~Alistair

 5. Cyril Whisker Knickerbocker III skriver:

  Denna gången fattade t o m jag att det var glimten i ögat… Men det väcker en helt annan fråga: Är det nån av drönarna som är så fruktansvärt anglofil att de satt på sig en bowler, eller t o m äger en? Det samt boating blazer känns oerhört svårt att bära upp, men jag har halvt bestämt mig för att skaffa en randig blazer till sommaren… kanske.

 6. Cyril Whisker Knickerbocker III skriver:

  Annat tips gällande gin är f ö den svensktillverkade från Ven, men bara som kuriosa. Helt OK men oförskämt dyr med hänsyn till kvaliteten – det man får är fullt i paritet med Tanqueray (tycker i alla fall jag), men till dubbla priset.

 7. Stilton skriver:

  CWK III: Nej, ingen av oss äger bowler vad jag vet. Jag själv bär ibland keps, de andra är barhuvade oftast=)

 8. Fredrik skriver:

  Ni på The Drones Club brukar då och då komma med goda budgettips på kläder, och nu är det så att jag söker en marinblå trenchcoat med ganska smärt passform, till en smärt man. Har ni några tips? Har H&M någon marinblå trench? I så fall, är de något att ha?

  Fredrik

 9. Fläderblom skriver:

  Saint Andrew: Hendrick’s gin är verkligen jättetrevlig. Att förutom klassiska kryddor som enbär och angelika tillsätta rosenblad och gurka låter inte så bra, men är det faktiskt.

  Givetvis äger jag en bowler. Givetvis använder jag den också.

  • Saint Andrew skriver:

   Fläderblom, (svenskans kanske vackraste ord?)

   Kul att du också gillar Hendrick’s, den är verkligen speciell tycker jag. ”Hallands Fläder” är f ö snapsfavoriten för en halläning.

   Hatten av för att bära bowlerhatt! (höhö…)

   Som de säger i City;

   ”…a bowler hat, a cheeky smile, beer and loathing in the square mile…”

 10. Calle Z skriver:

  @Fläderblom: Modigt av dig att gå runt med en bowler. Skulle själv vilja göra det med, men har avstått p g a brist på mod. Dock kompenserar jag detta mindre hedersvärda karaktärsdrag med att använda mig av fluga istället 🙂

  /C.

 11. Livgardist skriver:

  Äger en bowler gör jag, och några höga hattar med, men jag har heller aldrig i ärlighetens namn burit den offentligt. Det känns faktiskt lite som lånta fjädrar eller falsk marknadsföring. Med kritsrecksrandig kostym och paraply så är det ju den civila uniformen för brittiska gardesofficerare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s