Wool tie

Jag håller mig kvar på området slipsar i ull. Idag ägnar jag mig dock åt den vävda varianten. En fasligt trevlig accessoar nu när temperaturerna kryper nedåt. Känslan är att de gör sig bäst till kostymer i en lite grövre ullkvalité som tweed eller hopsack.

Den vävda ullslipsen är ofta tillverkad i en blandning av ull och silke, vilka enligt mitt tycke fungerar förträffligt även på arbetsplatsen. Dock kanske inte i de mer lantliga utförnden som erbjuds med broderade änder etc. En klassisk tillverkare i mängden är Londonbaserade John Comfort, med bildexempel nedan.

Åtråvärt exemplar från Charles Tyrwhitt

En favorit i tre vackra kulörer från John Comfort

Dagens sammansättning

J. Comfort in action

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Wool tie

 1. Alistair skriver:

  Äntligen ett ämne där jag till 100% är ”såld”.

  Jag är stor förespråkare för ylle- cashmere- eller ylle/cashmere/sidenblandning i slipsar (ej stickat).

  Min uppfattning är att inget annat slipsmaterial kan ge en slips ett så lågmält men ändå sofistikerat och elegant utseende. Tyhrwittslipsen ovan är ett utmärkt exempel på det. Sen blir det ju även väldigt snygga slipsnknutar.

  MVH
  ~Alistair

 2. Fredrik skriver:

  Tråkigt att de måste kosta så mycket.

  • Archibald skriver:

   Då vill jag uppmuntra dig att svälja stoltheten och göra en utflykt till KappAhl, för ett mycket prisvärt prova-på alternativ för 199:-

   Troligtvis finns det något exemplar kvar då de sannolikt inte riktigt apellerar till någon större del av butikens normala kundunderlag.

 3. Fredrik skriver:

  Härligt att höra! Jag beger mig dit arla morgonstund!

  Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s