Oväntad glädje

Det är inte var dag som paket av detta slag levereras till tröskeln, på jobbet. Gör beställningen via telefon, och leverantören drar vänligt nog av momsen från det redan fördelaktiga priset.

Efterlängtat innehåll, snart i ett inlägg nära dig

Dagens musikinspiration serveras av Client med väna toner av Kate Holmes och Sarah Blackwood.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Oväntad glädje

 1. Wellington skriver:

  Synd att TM Levin chockhöjt sina fraktkostnader. 25 pund för några skjortor gör ingen glad…

  /Wellington

  • Archibald skriver:

   Vouchercodes.com råder ofta bot på detta problem, eller decimerar i alla fall övriga kostnader att det blir värt att betala frakten.

   Vidare har även fraktkostnaden blivit långt mycket lägre än i webshopen då beställningen gjorts via telefon.

   Dessutom gör det faktum att samtliga enfärgade skjortor denna vecka kostar £20 (ca 230:-) det hela mycket fördelaktigt.

 2. Karl skriver:

  Gjorde min första beställning hos T.M Lewin igår(onsdag). Har inte fått någon ”despatch note” ännu så skall kontakta dom imorgon om det inte dyker upp något. För mig är frakten £15? Och inte nog med att de enfärgade skjortorna sänktes ned till £20, så sänktes dom övriga till £25 om man beställde 4 st. £90 för 4 skjortor. Skall bli mycket intressant att få hem dessa! Vad landade frakten på vid telefonorder?

 3. Wellington skriver:

  Det stämmer att frakten upp till £150 är £15. Över £150 stiger frakten till £25. Nåväl, efter ett beklagande mail till TM blev jag kontaktad av dem. På sant brittiskt manér bad de om ursäkt för att de tvingats höja sina fraktkostnader. De erbjöd mig, som goodwill, även reducerad frakt på denna order. De vet verkligen hur man behåller kunderna.

  Nio skjortor, coming in!

  Wellington

  PS Ullrocken jag fick från Charles Tyrwhitt igår kom i en kartong som var 100×70 cm. De tog £8 för frakten. Naturligtvis levererad tillsammans med en inte helt oäven resegarderob. Stiligt! DS

 4. 1871 skriver:

  Musiken var verkligen trevlig, tack!

 5. qwe skriver:

  Hur vet ni vilken armlangd ni ska ta? Jag ar sugen på en bestallning, men ar ytterst tveksam till vilken armlangd som passar mig bast.

  Hur har ni gjort? Har ni matt sjalva eller har ni chansat?

 6. laphroaigman skriver:

  Jag mäter själv ( med viss med hjälp av hustrun), exv Charles Tyrwhitt har en anvisning på sin hemsida (under rubriken sizes).

 7. andersonchris skriver:

  Fler skjortor?

  Ett litet tips, när man redan har en stor skjortgarderob, är att börja fylla på med lite lyxskjortor ovanpå basen med vardagsskjortor.

  Eftersom du beställer från England tycker jag att du ska prova Thomas Pink, det är en otrolig skillnad i kvalitetskänsla jämfört med Lewin, Tyrwhitt etc.

  Å andra sidan behöver man inte gå över ån efter vatten. Det räcker med att släntra in på exempelvis Åhléns och titta på Stenströms utmärkta sortiment.

  När man redan har en bra skjortbas är det egentligen onödigt att fylla på med fler halvdana skjortor.

  • Archibald skriver:

   Visserligen innehåller beställningen en viss mängd skjortor, vilka jag själv dock ogärna vill kalla halvdana. Sen beror detta antagligen också på vilka preferenser och vanor man själv nått upp till.

   Angående att fylla garderoben med onödigt många skjortor är förvisso sant. Än är de dock inte fullt så många till antalet.

   Det mest intressanta i beställningen är dock en ny bekantskap i form en kostym.

   Nackdelen med Stenströms skjortor är i min mening det avsevärt högre priset.

   Pink är högintressant och en trolig framtida bekantskap.

  • laphroaigman skriver:

   Några andra bra alternativ i den lite högre prisklassen, som jag själv handlat i London är Emmett, Crombie och italienska Boggi. Framför allt sistnämnda var en trevlig ny bekantskap för mig.

   • Archibald skriver:

    Var köper du Boggi, och hur ligger de till i pris?

   • ryssen skriver:

    till Archibald:

    Boggi ligger bl a på Jermyn Street, nära till Dunhillbutiken. Prisnivån är högre än på TM Lewin men lägre jämfört med Dunhill. Kvalitén är ok och motsvarar priset, designen är klassisk men inte gubbig. Ett ganska bra märke!

   • Archibald skriver:

    ryssen: Tack så mycket. Nästa tur är inbokad till början av februari.

 8. Johan skriver:

  Jag håller inte med om Thomas Pinks skjortor skulle var något särskilt. Kvalitetsmässigt tycker jag de är likvärdiga skjortorna från Lewin. Lewin är bra och utomordentligt prisvärda. I Pinks fall betalar man för varumärket, men blir inte premierad i form av bättre sömnad eller material. Vill man ha finfina skjortor (vilket man vill), så tycker jag att man skall söka sig till Borrelli, Turnbull&Asser, Charvet, Truzzi eller liknande prisklass.

 9. Alistair skriver:

  För egen del förstår jag inte Stenströms höga anseende (eller höga pris för den delen).
  Möjligen håller tygkvaliteerna hög kvalitet men tillverkningsmässigt ser jag få skillnader med skjortor i prisklasser motsvarande 50-75% av en Stenströmsskjorta.

  Får man en Jermyn Street skjorta från Pink, H&K eller T&A för samma pris som en Stenströms är valet för mig solklart!

  MVH
  ~Alisatair

 10. andersonchris skriver:

  Allt är förstås relativt.

  Anledningen till att jag nämnde Stenströms är att de är lätta och hitta och ofta har bra tyger; ofta bättre än exempelvis Eton som ligger i samma prisklass.

  Ett plus med Stenströms är också det kontinentala snittet, de är mindre boxiga än vissa engelska skjortor.

  Principen var i alla fall att man inte behöver gå över ån efter vatten. Det är ju kul att köpa från svenska företag ibland också.

  Dessutom, om Stenströms skjortor duger åt Kungen så duger de nog åt oss också 😉

  • Alistair skriver:

   Jag delar inte din uppfattning i detta fall. Det är STOR skillnad i omsorg och kvalité vid tillverkningen mellan en Stenströms och en ”typisk” Jermyn Street skjorta.
   För den som äger både och (vilket undertecknad gör) är det busenkelt att se. Tro mig, det är STOR skillnad.

   Köper man konfektionsskjortor (vilket jag oftast gör) så ligger en Stenströmsskjorta och en Jermyn Street skjorta i samma prisintervall.

   Valet är enkelt.

   Det där att ”de duger åt kungen” har ingen effekt på mig. Kungen i allmänhet och kungens klädvanor i synnerhet är ganska oviktiga för mig.

   MVH
   ~Alistair

   • andersonchris skriver:

    Visserligen är jag inte främmande för generaliseringar, om det gör det enklare att framföra en poäng, men nu går det nog aningen för långt.

    Jermyn Street är bara en gata i London. På samma sätt som andra legendariska gator i London som Bond Street, Fleet Street, Chancery Lane, Savile Row och Harley Street så är kvaliteten på företagen där högst varierade.

    Jermyn Street-skjortorna sys för det mesta industriellt i tredje världen, så illusionen om Londonskräddare som sitter med benen i kors på bordet i en City-lokal är bara en illusion.

    Pinkskjortorna är bättre än Lewin och Tyrwhytt, om man absolut vill köpa engelska skjortor på postorder. Så långt sträcker jag mig och det är ingen generalisering.

    Men vad är det du säger om kungen? Det måste ha blivit något stavfel. Viktiga, menar du förstås.

   • Alistair skriver:

    Visst, nog är det skillnad mellan olika tillverkare på nämnd gata men det brukar vara comme il faut att använda gatan som schablonmässigt namn när man vill poängtera skjortor av EXCEPTIONELL kvalité.

    Där har Stenströms, generellt sett, en bit kvar till ”lägsta nivån” på nämnd gata. Därom är jag fast och fullt övertygad.

    Nej du läste rätt. För det första är jag republikan så monarkin och dess företrädare har ingen betydelse för mig som något slags föredöme i nåt avseende.

    För det andra tycker jag faktiskt inte att kungen är så intressant ur ett stilperspektiv. Visst, generellt sett har han yppersta kvalité i sina klädval men han har långt, långt kvar till Charles, Prince of Wales eller Edward VII stilkänsla.

    MVH
    ~Alistair

   • Goretexmannen skriver:

    Alistair: Jag har svårt att se vad, förutom priset, som är bättre med T M Lewin (som väl får ses som en bra representant för lägsta nivån på Jermyn St., i alla fall prismässigt) än Stenströms. Jag tycker deras tyger är luddiga (twill) eller pappersartade (poplin), kragarna håller inte formen lika snyggt som Stenströms, och passformen påminner om tält (möjligen är slimfit bättre, men de verkar inte finnas med min ärmlängd). Harvie & Hudson är bättre, men finns inte heller i min storlek (jag behöver 15/36) och ”slim fit”. Räknat i !/$ blir de ändå rätt ok, eftersom $ är så litet (så jag har köpt några!), men tittar man bara på ! är jag inte jätteimponerad. Jag är dock öppen för att man kan ha olika åsikter om en massa saker, eller att det kan finnas kvalitetsaspekter som jag har missat, så det vore intressant att höra din syn på saken. (Egentligen är det nog, när jag tänker efter, mest passformen jag stör mig på. Får H&H någonsin in tre olika skjortor i min storlek ska jag dra iväg en beställning på studs, för till det priset är de nog svårslagbara.)

   • Alistair skriver:

    Du har rätt angående T.M.Lewin. Det är aldrig ett JS märke jag fastnat för. Har bara två T.M.Lewin skjortor vilka jag uppfattar håller ungefär samma kvalitet som en generell Stenströmsskjorta (fast billigare). H&H har jag ingen erfarenhet av men jag äger ett flertal konfektionsmodeller av Pink, T&A och H&K vilka jag, utan undantag, ser som klart mer prisvärda än Stenströms. Stor skillnad i omsorg & kvalité i tillverkningen.

    Vill bara kommentera Andersonchris att jag icke lever i någon illusion att vare sig Jermyn Street skjortor eller Stenströms görs av ”Londonskräddare som sitter med benen i kors på bordet i en City-lokal”. Eftersom självklarheter tydligen måste poängteras fullt ut så vill jag bara meddela Andersonchris att jag inte heller tror varken på tomten, troll eller alver heller.

    MVH
    ~Alistair

   • Goretexmannen skriver:

    Alistair: Ah, då verkar det som om våra världsbilder är rätt så förenliga ändå. Varken H&K, T&A eller Thomas Pink hade min storlek senast jag kollade deras webshoppar, jag får väl se om jag för möjlighet att besöka dem bland tegel och murbruk någon dag.

   • andersonchris skriver:

    I City of London finns det faktiskt skräddare som sitter på borden med benen i kors och handsömmar.

    Fast de gör inga Jermyn Street-skjortor. De sys i vanliga sweatshops i tredje världen.

    Flera av skjortbutikerna på Jermyn Street innehas av relativt nystartade postorderfirmor som öppnar en flaggskeppsbutik där för att kunna använda gatunamnet i sin marknadsföring.

    Visst är det trevligt att emellanåt handla i de traditionella butikerna men problemet är att de blir lite trist. Man ser ut som alla andra som jobbar i City.

    Därför tycker jag att det är roligt med vissa svenska kvalitetsmärken, som Stenströms, eftersom de har en modern stil som inte heller blir alltför modebetonade eller bryter mot den klassiska estetiken.

    Det är mycket roligare att kliva in på ett möte vid Cheapside i snygga och moderna svenska kläder än i den traditionella City-uniformen.

    Säger en som vet.

 11. Magnus skriver:

  Vad menar du med drar av momsen? Hur lyckas du med det? Eller var det bara ett allmänt sätt att säga att du fick en total rabatt som motsvarar momsen?

  Väntar just nu på ett antal skjort och om jag är nöjd med dem så tänkte jag beställa mer så tips om ovanstående är ju alltid bra.

  Mvh
  Magnus

 12. Freddie skriver:

  Är det någon av Herrarna som provat företagets stickade produkter? En tröja i merinoull för £35 låter onekligen tilltalande.

  mvh
  Freddie

 13. Johan skriver:

  Jag har en stickad på ingång med posten plus ett par skjortor, Droppar en rad när jag fått paketet.

 14. En Pojke skriver:

  Hur slim-fit är TM Lewins slim line? Är de som Etons ungefär?

  Sen, vad ligger en T&A-skjorta på ungefär?

  • Archibald skriver:

   Jag föredrar mer figurnära skjortor. Tyvärr kan jag inte göra någon jämförelse med Eton, men med ett bröstomfång om 105 cm och midjemått på 82 cm lämnar de vanliga Slim-fit modellerna i grova drag 10 cm extra tyg vid nämnda ställen.

   Jag inväntar i skrivande stund två skjortor av T.M.Lewins John Francomb Roverto modell, vilken skall var ännu något smalare i snittet. Dock har kragen inte fullt så mycket spread som många föredrar.

   För T&A får du i runda slängar betala £120 – £175 beroende på utförande.

 15. David B skriver:

  Det verkar finnas väldigt mycket att skriva om skjortor och en hel del åsikter och kunskap här på bloggen. Tycker nog det är dags för en artikelserie. Gärna en som slutar i just !!!/kr. Blir själv lite sugen på att åka till Jermyn Street och köpa en skjorta i varje butik.

 16. carl andersson skriver:

  Hur slim-fit var T.M.Lewins John Francomb Roverto skjortmodeller?

  • Archibald skriver:

   I jämförelse med Lewins vanliga slim-fit, något smalare skurna. Men svenska mått dock inte exceptionellt smala. Något att ha i åtanke är också att kragen ganska stor med långa kragsnibbar. Som en ganska hög long-sleeve modell.

   Rätt person kan nog absolut få det att fungera. Knäpp upp två knappar och vem som helst ger dock av ett oundvikligt ”Stayin’ alive-intryck” och känsla av Saturday Night Fever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s