Mingel

När företaget sänder ut en inbjudan med temat ”Men in black, women in red”, tvekar de båda drönarna inte en sekund. Undertecknad, samt kollega och tidigare högt rankad tempelriddare i London city.

2_drones_edit

Nöden har ingen lag, Dry Martini i barbarglas

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Mingel

 1. Alistair skriver:

  Flugorna ser märkligt perfekt symmetriska ut för att vara knuntna. Bäva månde jag vid blotta tanken att ni möjligen har färdigknunta flugor… SNÄLLA, säg att det inte är så!!!

  MVH
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Om dagen infinner sig då jag är vid liv, men inte längre kan tala eller klä mig för egen maskin, kommer jag fortfarande utstöta märkliga läten då någon försöker spänna på mig en fördigknuten fluga till smokingen.

   Dock måste jag tillstå att jag inte knyter den tillräckligt ofta för att den naturligt skall få den önskvärda, avslappnat handknutna assymetrin.

   Däremot är jag tryggt förvissad om att det kommer med tiden, på det vis sådant måste växa fram, genuint.

   • Alistair skriver:

    Tack för det. Det känns tryggt…:-)

    F.ö. har jag byxfickor både på mina smokingbyxor, frackbyxor och mässdräktsbyxor och ser inga stilbrott med det. Däremot saknar mina rödrandiga spandexbyxor byxfickor vilket känns angeläget…;-)

    MVH
    ~Alistair

 2. Så… vem av er två är Will Smith och vem är Tommy Lee Jones?

 3. Mattias skriver:

  För övrigt ser det ut som om åtminstone den ena smokingen är utrustad med byxfickor vilket i sig är ett stilbrott värre än att påpeka någon annans stilbrott.

 4. Lord laphroaig skriver:

  Inga fickor på smokingbyxor ?

  Källa på det ??

  • Mattias skriver:

   Jag kan väl vara beredd att göra en halv pudel. Fickor kan få förekomma men däremot bör varken hand eller andra tillhörigheter placeras i denna. Det är ett plagg som används till fest och varken fickur eller annat bör vara något att tänka på.
   Hällor är dock fortfarande helt fel.

 5. Max skriver:

  Den vänstra smokingen, vilket märke är den av? Skall införskaffa ny och tyckte den såg väldigt trevlig ut. Har du något tips på bra smokingar till rimligt pris?

 6. Archibald skriver:

  Den vänstra smokingen kommer från MQs Bläck, och håller strålande kvalitet och passform. Vet dock inte om de har den i sortimentet i år.

  Annars vill jag tipsa om en smoking jag sett hos T.M Lewin. Den ser i mina ögon otroligt trevlig ut, och kostar just nu endast £199.

  Dock har jag tyvärr ingen som helst aning om snitt och passform på deras kostymer. Av texten att döma verkar byxorna även ha ett frontveck, vilket ju är en smaksak om man tycker om eller ej. Lycka till med letandet

 7. Max skriver:

  Har nu beställt både lackskor och smoking från T.M Lewin. Har beställt tidigare därifrån och alltid varit nöjd, har dock aldrig köpt kostym eller smoking. Återkommer med info om passform och dylikt. Tack för en oerhört bra blogg!

 8. Erik skriver:

  Den högra smokingen, den med sjalkrage, ser faktiskt smått anskrämlig ut. Byxorna är för långa och ligger kylsigt på skorna. Smokingärmarna är för långa eller skjortärmarna för korta. Det hela andas hösäck de luxe snarare än cocktailelegans. Bättre lycka nästa gång.

  Smokingbyxor utan fickor har jag aldrig sett. Var skall man då lägga fickuret om man bär gördel i stället för väst eller har dubbelknäppt smoking (vanligt på 40-talet)? Bröstfickan är inget alternativ. Kedja från slagets knapphål till bröstfickan ser alltid fånigt ut, oavsett Gomez Addams vanor. Dessutom saknar sjalkragesmokingar knapphål på slagen.

  • Archibald skriver:

   Nå, du är inte helt fel ute vad det gäller min kollegas utstyrsel, men jag kan garantera dig att gentlemannen inunder med råge väger upp det emballaget må sakna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s