Vad har vi på oss idag?

Eustace skall bege sig utanför dörren. Vad har han på sig?

Skjorta, Ralph Lauren.

Slips, Hackett.

Rugbytröja, Hackett.

Jeans, Levis.

Jacka, Barbour.

Dagens outfit

Dagens outfit

Notera den underbara gräddgula färg som jackan har. Införskaffad på Ön i sommras. Den är lagom fodrad och smidig. Tyvärr blir den nog lite för tunn om någon vecka. Bara att hänga in den och ta ut något tjockare. Om man inte gör en ”Eustace-specialare” och slänger på sig en tjock väst av samma märke under!

Några funderingar?

/Eustace

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vad har vi på oss idag?

 1. Humbolt skriver:

  Snyggt och avslappnat. Rocken är onekligen klockren. Har inte sett den färgen förut. Bra köp!

  Men är inte slipsknuten lite bred på gränsen till dåligt knuten? Personligen skulle jag föredra en skjorta med button-down krage, men det är mer en smaksak.

 2. Alistair skriver:

  Jag hade också föredragit en button down krage men utan slips.
  Slips under rugbytröja kändes ”casually overdressed”, ungefär som att sätta på sig ett par sneakers till kostym, eller som att ha basebollkeps till smokingen…

  Sen har jag svårt för Barbours idiotiska påfund att kopiera sig själv. Denna gång med en traditionell vaxjackamodell (Moorland eller Beaufort, samma modell, olika tyg) och sen gör man den i ett helt annat material??? För att travestera en känd, lång brittisk komiker med mustasch: ”-I mean, what’s the point?”.

  Det finns så många trevliga originalmodeller i Barbours historia i liknande utformning som ovanstående jacka som man skulle kunna nytillverkat. Kalla mig tråkig traditionalist men så tycker jag.

  F.ö. anser jag att Barbour (i likhet med många andra märken som ”cashar in”) efinner sig på ett sluttande kommersiellt plan. Snart kan väl kreti och pleti även köpa Barbour solglasögon och Barbour kalsonger….

  MVH
  ~Alistair

 3. andersonchris skriver:

  Man bär inte jeans, skjorta och slips samtidigt.

  Så är det.

  Antingen jeans eller slips.

  Mycket enkelt.

 4. Alistair skriver:

  Instämmer med Andersonchris.

  Jeans och slips fungerar inte tillsammans efter det att man har nått myndig ålder.

  MVH
  ~Alistair

  • Tuppy Pink-Bottle skriver:

   Sist var det italienare, nu omyndiga. Jag väntar spänt på nästa grupp Alistair ger klartecken att snöra på sig slips till sina denimbyxor. Får man gissa på harmynta?

   T.P.B.

 5. Pogo skriver:

  Gillar verkligen rugbytröjor med skjorta och slips under, dock gillade jag inte att du kör på både randig slips och randig skjorta.

 6. Alistair skriver:

  TPB,

  Njaaa, riktigt så illa är det inte. Generellt sett så ser jag kombinationen slips och jeans som väldigt olycklig och aldrig (jag menar ALDRIG) något jag själv skulle kunna annama. Än mindre tillsammans med rugbytröja. Av samma anledning avstår jag från fotbollsskor till smokingen.

  Anledningen till kommentaren om omyndiga män är att jag inte har några större stilkrav på denna kategori. Om omyndiga män vill klä sig i jeans, skjorta, slips och rugbytröja så är det helt egalt för mig. Å andra sidan är det anmärkningsvärt om myndiga män (som vill göra anspråk på att anamma en klassisk klädstil) vill styra ut sig likaledes.

  Angående min långt tidigare kommentar kring italienare med slips och jeans så tyckte jag då (och tycker fortfarande) att vissa (jag menar VISSA) myndiga italienare, med stor förmåga till ”sprezzatura”, under vissa omständigheter, kan lyckas att stilmässigt förena slips och jeans. Det är en EXTREM balansgång och inget jag skulle rekommendera någon Skandinav att pröva. Som jag tidigare understrukit är det mycket lätt att ”trilla dit” i stilfallgropen ”uppklädd” vänsterpartist/transportarbetareförbundspamp.

  Jag avstår från att yttra mig om harmyntas stilförutsättningar i allmänhet eller deras förutsättning att att förena slips och jeans i synnerhet.

  MVH
  ~Alistair

 7. Stilton skriver:

  Regelrytteri! Det är ju fullständigt patetiskt att påstå att italienare ska få ha nån särställning (jag kan förresten inte påstå att jag träffat en enda snyggt klädd italienare, utom möjligtvis en överste från italienska kustbevakningen som jag träffade i unga år – vederbörande visade sig dock vara en riktigt obehaglig typ). De båda drönarna ovan verkar ha en obehaglig tendens att konstruera reglementen för sådant som inte bör reglementeras. Såsom klädsel vid inköp av matvaror, vilka spritsorter som ”får” drickas och vilka hjälpmedel som är tillåtna för att få en fin frisyr.

  Allvarligt talat, när man går till biblioteket eller affären eller någon annanstans där formalitetskraven är lika med noll, kan man inte då få bryta mot Andersonchris och de ”klassiska gentlemännens” regler?

  För övrigt så gäller inte bloggens motto ”klassisk stil för moderna gentlemän” undertecknad. Jag gör inte anspråk på att vara varken klassisk eller en gentleman. Det är jag däremot säker på att både Andersonchris och Alistair är. Med reglementet i högsta hugg.

  Personligen skulle jag nog undvikit att ha blandat ränderna så mycket som Eustace, men jag kan inte säga att jag egentligen har något emot kombinationen.

  Alles gut
  Stilton

 8. Alistair skriver:

  Stilton,

  1. Jag behöver ingen regelbok och ”bryter” dagligen mot allehanda ”regler”. Dock har jag aldrig slips till jeans. Det må sedan vara ”obehagligt” eller inte. Intressant ordval för övrigt…

  2. Regelböcker är till för män som inte kan klä sig.

  3. För dom som inte kan klä sig rekommenderar jag tillämpning av lämplig regelbok. Det är behagligt.

  Jag har ALDRIG haft synpunkter på ”klädsel vid inköp av matvaror, vilka spritsorter som ”får” drickas och vilka hjälpmedel som är tillåtna för att få en fin frisyr”.

  F.ö är Italienare bland de bäst klädda i hela universum. Jag avstår oftast från schablonmässiga påståenden men i detta avseende måste jag. Om du bara har sett en enda välklädd (obehaglig) italienare så vore det intressant att veta vilken galax du kommer ifrån.

  MVH
  ~Alistair

 9. Alistair skriver:

  …förresten har jag aldrig haft ambitionen att ge italienare någon ”särställning” i något avseende. De råkar, generellt sett, vara väldigt välklädda. Så är det bara. Att det skulle vara ”fullständigt patetiskt” känns som starka ord.

  Stiltons inlägg andas osäkerhet och frustration och framstår för mig som en gåta. På vilket sätt skulle jag agera som en regelryttare? Exemplifiera gärna!

  I mina inlägg kommenterar jag sällan på annat sätt än att jag utgår från mitt personliga tyckande och mina personliga preferenser.

  Att jag dessutom skulle stå för en ”obehaglig tendens” känns även det magstarkt. Att yttra sig om andras klädval och ha synpunkter på stil och d:o klädval kan väl knappast vara att ha en ”obehaglig tendens”, eller?

  Jag kan förvisso raljera och vara oförblommerat värderande men att det skulle övergå till att vara regelrytteri känns främmande.

  Nej, ovanstående inlägg kändes som en olycklig parentes. Jag rekommenderar tåhättor till Stilton. Mycket kraftiga tåhättor…

  MVH
  ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s