Inspiration

Jag läser ofta irriterade kommentarer i den utmärkta bloggen Manolo, om att herr Enckell visar upp på tok för dyra kläder. Sant är att kläderna ofta kostar mycket pengar, men de är för den skull inte mindre inspirerande. Synintrycket de förmedlar ger i alla fall mig en god dos inspiration och uppslag till köp av liknande plagg i helt andra prisklasser.

Ermenegildo Zegna Cool Effect Blazer

Ermenegildo Zegna Cool Effect Blazer

Ytterplagg

Ytterplagg

Den för dagen egna sammansättningen är kraftigt inspirerad av en kort artikel (ej i Manolo) om Ermenegildo Zegnas Cool Effect Blazer, bild ovan. Därmed inte sagt att det finns några direkt jämförbara likheter, det är mest känslan av bilden som inspirerar.

Jag har fastnat för den vackra lystern och blå tonen i Zegnas kavajtyg, samt hur väl slipsen och skjortan passar i helheten. I min egen sammansättning kan nog mest synintrycket av byxornas tyg, och näsdukens mönster återfinnas i bilden från Zegna.

Övergång

Övergång

Ullväv med 25% siden och skön lyster

Ullväv med 25% siden och skön lyster

Byxorna är inhandlade i en Zara butik på Grand Via i Madrid. En butik vars herrsortiment är lika förundrande stort som personalens trista egon och okunskaper i engelska. Med andra ord anmärkningsvärt omfattande. Dock väl värd ett besök vid vistelse i staden. Skorna är de nyligen inhandlade från T.M Lewin.

Övre...

Övre...

... och nedre del.

... och nedre del.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Inspiration

  1. Hannes skriver:

    Fantastisk slips måste jag säga, precis som de inlägg ni förgyller min vardag med.

  2. markgreven skriver:

    Pengarna kan dessutom (förhoppningsvis) innebära kvalitet upp till par. Då är det lätt att räkna hem den typen av plagg över tid…

  3. Joseph skriver:

    Slipsen är verkligen stilig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s