T.M. Lewin-leverans

Under gårdagen fick jag ett oväntat telefonsamtal. En budbil stod vid mitt hem för att leverera ett paket. Då jag för ovanlighetens skull åkt bil till arbetet begav jag mig hemåt för att ta emot leveransen. Av någon märklig anledning hade T.M. Lewin valt denna leveransform. Budfirman hade redan i fredags försökt lämna av paketet utan framgång.

Mina varor hade så kommit till slut. En ljuslila skjorta av smalt snitt, ett par bruna semi-brogue skor samt manschettknappar i vit polerad metall av enkelt och okonstlat utförande.

Nyligen ankommet

Nyligen ankommet

Skorna levererades i en gedigen kartong, och i väldigt trevliga separata skopåsar, samt med ett par extra skosnören.

Goda förutsättningar för bra förvaring.

Goda förutsättningar för bra förvaring.

I mina ögon var skorna en mycket vacker syn, och verkar vara ett mycket gott köp. Tiden får utvisa livslängd.

Lagom rundad tå

Lagom rundad tå

Jämna och rejäla sömar

Jämna och rejäla sömar

Skorna befinner sig i skrivande stund hos skomakaren för att förses med en tunn gummisula. Skomakarens utlåtande var att skorna verkade väldigt välgjorda, och ett veritabelt fynd. Klacken beslutades faktiskt få vara ännu ett tag då den föreföll vara av relativt god kvalité.

Delvis läderklädd klack

Delvis läderklädd klack

Trevliga detaljer

Fina detaljer

Insida

Insida

Kort sammanfattat satt skorna i storlek 10 precis som ett par motsvarande svenska stl 44 brukar göra. Lästen (Regular Fit) var kanske aningen snäv över fotryggen för mig då den snörade skon inte går igen helt över plösen, men en vidare modell hade varit på tok för bred. Troligtvis kommer dock skorna att bli ännu bättre då lädret mjuknar något efter viss användning.

Prov ca 5 minuter efter ankomst

Prov ca 5 minuter efter ankomst

Skjortan var i en tunnare, ljuslila dubbeltvinnad 100’s end-on-end väv. Enkel manschett och ”Buckingham” krage, och som tidigare nämnt av slim-fit snitt. Färgen är ett bra och sobert enfärgat alternativ till ljusblått, rosa och vitt. Skjortan kommer sannolikt att figurera längre fram i bloggen.

Färgglad men diskret

Färgglad men diskret

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till T.M. Lewin-leverans

 1. qwe skriver:

  Nyfiken på Lewin skjortorna måste jag saga!

  Hur ar dem i langden? Går dem att bara utanfor byxorna, eller ar de alldeles for långa?

  Skiljer det mellan olika serier, eller har alla samma langd?

  • Archibald skriver:

   Längden är som jag ser det avpassad för att de skall stanna kvar innanför byxorna.

   Har man böjelsen att bära dem utanpå, fungerar de troligtvis mycket bra även till det.

   Själv har jag bara erfarenhet av deras skjortor i Slim-fit modell, då de övriga är för vida för min kroppsform.

   • Wellington skriver:

    FYI: TM Lewins skjortor i ”regular fit” är betydligt längre än motsvarande skjorta från tex Charles Tyrwitt. Det är framför allt bakstycket som är extra generöst tilltaget. Däremot har CT, enligt min mening, bättre styvnad på krage och manschetter.

    Vänligen,

    Wellington

 2. JP skriver:

  Ser trevligt ut! Hoppas att du blir lika nöjd med skorna som jag är med mina.

 3. Randolph skriver:

  Ser ut att vara ett utmärkt köp. Men sätta gummisula på ett sådant fulländat hantverk? Är inte det lite som att försöka förbättra Mona Lisa med en tuschpenna?… Jag skulle varmt rekommendera ett par bra galoscher för blöta dagar. Varför inte ett par Swims i diskret färg?

  • Archibald skriver:

   Au contraire, mon frère! Även om jag är i full färd med inköpsplanerna av ett par Swims, är de att likställa med att visa upp Mona Lisa, inlindad i svarta sopsäckar.

   Med en tunn gummisula ökar skornas livslängd markant i våra snö och saltpreparerade nordiska förhållanden. Vidare kan jag själv och min omgivning njuta av den vackra och väl infettade lästen, utan överdrag av 4 mm neopren.

   Dessutom behöver jag inte släpa med mig damaskerna var jag går då jag använder mina älskade skor.

   • Randolph skriver:

    Du har onekligen en poäng. Men priset för att slippa visa upp sina galoscher i trist väder är att man förlorar känslan av att gå på en välgjord lädersula i vackert väder (och inomhus, inte minst). Och den känslan är mycket värd för mig.

    För övrigt tar jag tillfället i akt att tacka för en alltid lika uppskattad oas på internet. Keep up the good work!

 4. Filip skriver:

  Jag lade en beställning på fyra stycken skjortor för ett tag sedan och väntar med spänning på paketet. Men jag undrar om något gått på tok med leveransen för paketet skickades för 8 dagar sedan nu (29 september).

 5. anders skriver:

  Jag tycker det ser ut som om du har gjort ett par riktiga klipp.
  TM Lewins skjortor är något utöver det vanliga. Personligen tycker jag att de håller stenströmskvalitet till 1/3 av priset.

  Jag tycker alltid det är svårt att köpa skor över internet. Vilken storek har du i Loake? Vore bra med en referens så jag vet vilken storlek jag ska beställa =)

  • DavidNiven skriver:

   Jag tycker att det är intressant att så många här tycker att kvaliteten på TM Lewins skjortor är så bra. Flertalet av mina skjortor har gått sönder vid armbågarna inom ett år. Dessutom krymper de ganska kraftigt och storleken brukar variera såpass mycket mellan skjortorna som är av ”samma” storlek att vissa blir för små för mig och andra inte. Trots detta köper jag TM Lewin för att passformen trots allt är ganska bra liksom priset.

   • laphroaigman skriver:

    Känner inte igen mig i den beskrivningen. Jag har ett halvdussin skjortor från Lewin som hållit alldeles utmärkt såväl avseende passform som vad gäller tyg och sömmar.

   • nathaniel skriver:

    Jag har haft problem med en av min Lewin-skjortor. Den krympte och började noppra på kragen.

    Efter att ha hört för mig med andra verkar en del ha haft samma problem med några av sina skjortor. Vår gemensamma nämnare har varit att skjortorna gjorts av twill-tyg? Gäller det även de skjortor du har haft problem med?

    Någon annan som känner igen detta problem?

   • Archibald skriver:

    Jag har en T.M. Lewinskjorta i twilltyg som skrynklar något så fasligt att jag bara burit den ett fåtal tillfällen. Armvecken ser omgående ut som dragspel.

    Dock vet jag ännu inte om den kommer att bli noppig, men man kan kanske anta: Att en väv skrynklar sig kan bero på kortare bomullsfibrer i tyget. Noppor på tyg är så vitt jag vet fiberändar som letat sig ur väven och utanpå bildat just noppor. Med kortare fibrer, skrynkligt tyg och mer noppor?

  • Archibald skriver:

   Skor från Loake i storlek 10 passar mig bra.

 6. Robin skriver:

  Hejsan! Skorna ser fina ut, vad hamnade frakten på sammanlagt? Fanns det billigare fraktalternativ än det du valde?

  • Archibald skriver:

   Jag gav, allt som allt £8 i frakt. Dock gjordes min beställning över telefon efter problem med T.M Lewins websida och dess Visakortsautenticering.

 7. Thomas skriver:

  Jag åker till Norwich i morgon och det verkar som att jag får ta en sväng till den lokala TM Lewin butiken som finns där :).

  Tack för en väldigt läsvärd blogg.

 8. Lindhson skriver:

  Tjena! mycket fina prylar i din leverans, speciellt skorna!
  Jag hade nämligen tänkt att lägga en bäställning från TM.lewin, jag har normalt stenströms slimline 39, täntke höra vilken size som jag borde ha om jag beställer därifrån? med vänliga hälsningar

  • DavidNiven skriver:

   39 cm motsvarar av 15.5 inch i nacken. Antar att snittlängden 34.5 på ärmarna är bästa chansningen om du inte vet med dig att du har ovanligt korta/långa armar. Välj skjortor i slimfit.

 9. Einar skriver:

  Har också köpt skjortor från Lewin och dessa krymper i tvätten, speciellt i ärmarna.
  Otroligt irriterande!

  • Archibald skriver:

   Jag har tyvärr haft samma erfarenhet. Framförallt krymper deras modeller i twilltyg. Bäst hittills är end-on-end vävarna, både avseende formfasthet och synintryck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s