Härliga tider, strålande tider!

Efter ett visst debacle med TM Lewins webbaserade betaltjänst, och ett artigt +44-samtal senare är så äntligen ordern på väg. Skor, skjorta och manschettknappar väntas. Under lunchens uträttande av ärenden frågade jag ett biträde i en skobutik varför det sällan eller aldrig står brogues att finna i mellanprissegmentet, fick jag svaret att det ju ”är som det är med tiderna nu, och folk kör på säkra kort.” (det sista med avseende på skomodeller.)

Kära vänner

Kära vänner

Det glädjer mig att flertalet av våra läsare verkar dela min uppfattning att det inte är någon egentlig skillnad att konsumera i en lågkonjunktur, och att konsumera när man anser att marknadsläget är bättre? Tjänar ni mindre pengar än vanligt? Sannolikt inte. Jag är långt ifrån någon ekonom, men stärks inte marknaden av att gemene man fortsätter konsumera i vanlig takt?

Om bara de svenska butikerna nu kunde börja presentera trevligare varor till bättre priser på hemmaplan, eller i sina webbutiker, skulle vi inte behöva pumpa ut våra pengar bort över Nordsjön.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Härliga tider, strålande tider!

 1. sslazio skriver:

  Hej! Låter onekligen spännande. Vilka produkter har beställts? På http://www.askandyaboutclothes.com/forum/index.php, finns det många threads ang skor och skjortor från CT/TM Lewin mm.

  Ser fram emot en ”rapport” när varorna packats upp.

 2. David B skriver:

  Recensionen av skorna blir mycket intressant.

 3. Wellington skriver:

  Du har helt rätt i dina observationer Archibald. Det låga pundet kombinerat med bra kvalité gör butikerna runt Jermyn Street till riktiga vinnare.
  Även jag har suktat efter ett par brittiska skor från CT. Liksom sslazio och David B ser jag fram emot vad du har att säga om skorna.

  Vänligen,

  Wellington

 4. JP skriver:

  Då har jag fått hem mina bruna semibrogues från TM Lewin. Har på mig dem i detta nu och går in dem hemma i lägenheten. Har tagit några bilder på dem, dock med mobilkamera så kvalitén är inte den allra bästa. Men finns det intresse för bilder så hojta till. Har dålig koll på hur man lägger upp bilder på nätet, men jag kan ju alltid skicka med nån filsändartjänst.

  • Wellington skriver:

   Det är helt OK för mig om du lämnar ett omdöme på skorna. Det som jag tycker är mest intressant är hur du upplever dem på, hur du uppfattar vidden på skorna (passar normal vidd en vanlig svensk fot?), storleksproblemet (GB till EU) samt om man kan ta ur innersulorna så man kan göra skorna rena och vädra ur dem ordentligt. Sist men inte minst, är de prisvärda?

   Tack på förhand,

   Wellington

 5. JP skriver:

  Herr Wellington,

  Nu har jag haft på mig skorna under dagen och skall försöka ge ett omdöme.

  Skorna ankom i en låda som även innehöll skoputs och ett skohorn. Omtänksamt.

  Jag har normalt svensk storlek 42, och beställde UK 8 F, standardbredd. Upplever de som varken åt det lilla eller stora hållet egentligen, de sitter bra på mina fötter. Tyvärr finns det ju inga Lewin-butiker i Sverige så det blir svårt att prova i förväg, men jag skulle säga att de är relativt lika i storleken som mina två tidigare engelska randsydda skor från Loake 1880 och Herring Shoes, båda i 8 F, om det nu kan hjälpa någon. Det blir ju aningen komplicerat när man inte kan prova i förväg, man får chansa helt enkelt.

  Exteriört rör det sig alltså om en semibrogue, en ganska traditionell sådan enligt min mening. Jag tycker att skon ser genomarbetad ut, och den känns inte billig.

  Innersulorna verkar inte gå att ta ut, såvitt jag kan förstå.

  Granskar man detaljer på nära håll så ser man att passningen mellan bitarna inte är lika total som på en sko från Crockett&Jones eller Church’s. Men det är det förhoppningsvis ingen som förväntar sig för detta pris.

  Är de prisvärda? Ja absolut, enligt min mening. Det är en klassiskt formgiven randsydd sko i läder, att för det betala motsvarande 750 kr känns som en väldigt bra affär. Jämför bara med vad man får för de här pengarna på Din Sko eller motsvarande skokedja, det går inte ens att jämföra på samma dag.
  Men visst, de kommer säkert inte att hålla i 20 år, läder och sömnad är garanterat inte lika bra som hos de finare tillverkarna i Northampton.
  Men för oss uppskattar traditionella randsydda skor, men har en liten plånbok är de säkert alldeles utmärkta.

  Jag får väl göra en uppföljning av detta om ett år eller två, det skall bli spännande att se hur skon åldras.

  Har ni några frågor är det bara att ställa dem, så svarar jag efter bästa förmåga.

  Lyckades få upp ett bilder, vid intresse finner ni dem på följande länk:

  • Wellington skriver:

   Bäste herr JP,
   Tack för att du tog dig tid att lämna ett utlåtande om skorna och tack för länken till bilderna. Jag må säga att ditt svar inte gjort mig mindre sugen på att beställa ett par skor från England. Jag får se om jag kan ge mig till tåls tills tomten kommer…

   Vänligen,

   Wellington

 6. Wendel skriver:

  Bästa ni,

  Jag har ganska höga fotvalv vilket jag ibland får problem med när jag ska köpa skor. Jag undrar om nia har någon uppfattning om detta skulle vara ett problem med dessa par skor. Är de exempelvis lätta att kommma i eller behöver man använda kraft och skohorn för att få på sig dem? Hur är de för övrigt. Jag tänker på hur vida de är om man jämför med skor från Rizzo, Lloyd, Hugo Boss, Clarks mfl.

  Vänliga hälsningar

  Wendel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s