T.M. Lewin skor

Med en pundkurs som blir mer fördelaktig för var dag som går är det just nu fördelaktigt att förära drönarklubbsfavoriten TM Lewin ett nätbesök.

Av en händelse skummade jag igenom äldre blogginlägg, och hittade en bild på ett par monkskor i brunt läder från nämnd leverantör, vilka föll mig i smaken, då för £90. Dessa visade sig idag kosta makalösa £65. Det hela blev inte sämre av att praktiskt taget alla TM Lewins skomodeller just nu kostar £65.

Jag har ingen egen erfarenhet av TM Lewins skor, men känner att  randsydda läderskor i denna prisklass kan göra det värt att chansa, även med de £8 som frakten adderar. Presenterar nedan det bruna sortimentet. Alla dessa modeller finns även i svart, i både vid och normalbred läst.

Semi Brogue

Semi Brogue

Broguemodell 2

Brogue Lace-Up McQueen Shoes

Mocka

Mocka

Monks

Monks

Till din smoking

Till din smoking

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till T.M. Lewin skor

 1. Zissou skriver:

  Jag har ingen erfarenhet av TM Lewin, men jag har svårt för att lita på ett företag som försöker ge sken av att deras skor tillverkas i Northampton när de i själva verket är gjorda i Indien.

  Om man vill ha randsydda skor i den prisklassen finns det bättre alternativ. Herring Shoes, till exempel.

 2. UB skriver:

  Har du ngn bra sizeguide? Finns inte för skor på TM Lewin…

 3. Sull skriver:

  Inte för att jag tände till på skorna där, men jag har en relativt relaterad fråga. Britter och slim fit-skjortor är ju sällan en klockren kombo men hur står sig TM Levins John Francomb-skjortor slim fit-mässigt och kvalitetsmässigt (främst Rovereto)?

  Ja, jag vet. En del av dem är fullständigt groteska. Det är inte dem jag är nyfiken på.

  • Archibald skriver:

   Jag föredrar skjortor av smalare snitt, och tycker att TM Lewins slim-fit modeller är något smalare än det genomsnittliga, som du säger ganska vida, engelska slim-fit snittet.

   Just John Francombmodellerna har jag dock ingen erfarenhet av.

  • Mattias skriver:

   Jag kan bara tala för deras Windsor slim fit-skjortor, men de är betydligt mer kroppsnära än de övriga brittiska skjorttillverkare jag provat. Jag är ifärd med att beställa just en Rovereto så jag kan återkomma när jag provat den.

  • Sulla skriver:

   Jag fick nyss hem två John Francomb/Rovereto-skjortor. Den korta recensionen lyder som följer: Bra passform i kroppen (något större/vidare än t ex. The Shirt Factorys extra slim fit i samma storlek), lite väl (för min smak) bylsiga i ärmarna och lite för stora manschetter (jag har å andra sidan väldigt smala handleder) men ingenting som inte går att leva med. Väldigt trevligt tyg. Trevliga kragar, som dock kunde ha vunnit en hel del på att inte se ut som något Joe Pesci hade kunnat ha på sig i Goodfellas. Lite väl korta, men inget som riskerar att åka upp ur byxorna. Det absolut största problemet jag har med dem (efter att jag hade vant mig vid de inte helt lättburna kragarna) är de groteskt tjocka knapparna. Inte OK någonstans.

   Helt klart värda 25GBP styck i alla fall.

 4. JP skriver:

  Jag slog precis till på ett par bruna semi- brogues, samt 2 stycken skjortor.
  Nu gäller också ”köp för mer än 100 pund – få 15 pund i rabatt” hos Lewin, så min beställning inkl frakt blev 102 pund. Känns väldigt prisvärt.

  Det blir mitt tredje par engelska randsydda skor. Har man väl börjar köpa sådana, så fortsätter man lätt, kommer aldrig gå tillbaka till svenska modemärkens bristfälliga och icke-prisvärda skodon.

 5. Thomas skriver:

  Någon som vet hur storlekarna är på skorna? Om man har storlek 43 passar då en storlek 9 av deras skor? Ibland skiljer det en del mellan olika skotillverkare.

  • anonym skriver:

   Enligt vad jag har läst i vissa utländska forum så är TM-Lewins skor ganska små i storlekarna. 9.5 kanske är att föredra på en 43:a. Skorna ska tydligen vara tillverkade av Lloyd, så storlekarna borde väl rimligtvis vara likadana dem emellan.

 6. Markus skriver:

  För 65 pund har jag svårt att tro att man får ett par randsydda skor av någon nämnvärd kvalitet. Skulle gärna vilja höra hur skorna är från någon som har haft ett par!

 7. JP skriver:

  Markus,

  Jag lämnar gärna rapport när jag fått hem mitt par och gått in dem. Förväntar mig självklart inga underverk för de här pengarna, håller de ett par år så känns det helt okej.

  Zissou,

  Det var en nyhet för mig att skorna tydligen görs i Indien, men med tanke på priset verkar det ju ganska rimligt. Behöver dock inte nödvändigtvis vara något negativt, men jag kan hålla med dig om att TM Lewin kunde informerat mera öppet om det.

  • JP skriver:

   Leveransen från TM Lewin har anlänt,
   skorna har jag haft på mig under dagen, och tänkte nu passa på att ge ett litet omdöme.

   Skorna ankom i en låda som även innehöll skoputs och ett skohorn. Omtänksamt.

   Jag har normalt svensk storlek 42, och beställde UK 8 F, standardbredd. Upplever de som varken åt det lilla eller stora hållet egentligen, de sitter bra på mina fötter. Tyvärr finns det ju inga Lewin-butiker i Sverige så det blir svårt att prova i förväg, men jag skulle säga att de är relativt lika i storleken som mina två tidigare engelska randsydda skor från Loake 1880 och Herring Shoes, båda i 8 F, om det nu kan hjälpa någon. Det blir ju aningen komplicerat när man inte kan prova i förväg, man får chansa helt enkelt.

   Exteriört rör det sig alltså om en semibrogue, en ganska traditionell sådan enligt min mening. Jag tycker att skon ser genomarbetad ut, och den känns inte billig.

   Innersulorna verkar dock inte gå att ta ut, såvitt jag kan förstå.

   Granskar man detaljer på nära håll så ser man att passningen mellan bitarna inte är lika total som på en sko från Crockett&Jones eller Church’s. Men det är det förhoppningsvis ingen som förväntar sig för detta pris.

   Är de prisvärda? Ja absolut, enligt min mening. Det är en klassiskt formgiven randsydd sko i läder, att för det betala motsvarande 750 kr känns som en väldigt bra affär. Jämför bara med vad man får för de här pengarna på Din Sko eller motsvarande skokedja, det går inte ens att jämföra på samma dag.
   Men visst, de kommer säkert inte att hålla i 20 år, läder och sömnad är garanterat inte lika bra som hos de finare tillverkarna i Northampton.
   Men för oss uppskattar traditionella randsydda skor, men har en liten plånbok är de säkert alldeles utmärkta.

   Jag får väl göra en uppföljning av detta om ett år eller två, det skall bli spännande att se hur skon åldras.

   Har ni några frågor är det bara att ställa dem, så svarar jag efter bästa förmåga.

   Lyckades få upp ett bilder, vid intresse finner ni dem på följande länk:

   • Archibald skriver:

    En trevlig förhandstitt då jag väntar ett par likadana i stl 10.

    Är det på grund av kvalitén på dina bilder, eller är skorna något mer ljusbruna i verkligheten? De på bilden från T.M Lewins sida ovan antyder en långt mer rödbrun ton i lädret.

 8. JP skriver:

  Archie,

  Kvalitén på mina bilder är inte de bästa som du märker. De är nämligen tagna med en mobilkamera. Du har rätt angående färgen, i verkligheten är skorna mörkare, mer åt det rödbruna hållet.

  Jag inväntar med spänning din rapport när du fått hem skorna!

 9. Stefan skriver:

  Skulle vara intressant att få uppdatering om Lewin-skorna så här tio månader senare. Kort sagt: Är de prisvärda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s