Höstskor

Med hösten börjar påfrestningarna, och därmed kraven åter stiga på de skodon vi använder. Kyla och nederbörd gör sig återigen påminda. I vanlig ordning skulle jag kunna rada upp en oändlig samling brogues då de ligger mig varmt om hjärtat, men försöker här även ge några andra alternativ.

Gällande skosulor om hösten känner jag att varianter med ett lager gummi i botten är ett mer långsiktigt alternativ i våra nordiska förhållanden. Vägar sandade med stenkross slipar obönhörligen ner och river upp sulor av läder, varpå den slitna ytan sedan förses med den sedvanliga saltsörjan om det vill sig illa.

Givetvis kan man med vård och omsorg komma långt med sulor endast gjorda av läder. Själv föredrar jag dock oftast den gummerade varianten. Alla skor jag presenterar kanske inte passar för en promenas på sörjiga landsvägar. Skor väljs som bekant efter omständigheterna de skall bäras under.

jyt

Tanned snörkänga från MOMA, 145euro

eyjeytjeytje

David Mayer Naman, 185 euro

fuhku

Trickers Keswick, £245

Dessa finns även att köpa inom riktes gränser för ca 3900:-

fyjej

Loake Kempton, £126,99

dyjetyje

Loake Higham, £106,99

dyjdyjdty

Church Carlisle, discounted £185 (ord £320)

yjsyjyr

Church Westbury, discounted £195 (ord £320)

Omvandlingstabell för skostorlekar återfinns bland annat här.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Höstskor

 1. JP skriver:

  Många trevliga skodon!

  Köpte själv ett par Loake Kempton från Herrings i veckan för 70 pund +frakt. Fina skor från Loake’s bästa serie, 1880. Dainite-gummisula och mocka på ovansidan. Andrasortering dock, vilket innebär ett nästan obestydligt märke i mockan, sådant som ändå uppkommer efter någon tids användning.
  Som student accepterar man gärna det mot ett betydligt lägre pris.

  Går just nu in dem hemma i lägenheten, skall bli gott att få ta ut dem sedan i hästvädret.

  • Archibald skriver:

   Sannolikt ett riktigt fynd. Drönarklubben gratulerar varmt. Den CSN-finansierade tiden gav inget direkt utrymmer för utsvävningar. Uppfinningsrikedom och smarta inköp som det du gjort är A och O. Detta förslagsvis även efter studietiden.

   Mvh
   Archibald

   • laphroaigman skriver:

    Herring har ofta bra priser, och just nu har de rätt mycket skor som är ordentligt nedsatta. I min storlek (11) är det mest Church’s, nedsatta med ca £100/par, men även Barker och Loake’s som du nämner till lite mer humana priser. Church’s ligger ju närmare 3000 kr även på rea, vilket kan vara tungt för många plånböcker. Å andra sidan håller de ju väldigt länge…

 2. JP skriver:

  *höstvädret* skall det givetvis stå i sista stycket och inget annat…

 3. markgreven skriver:

  Snygga skor och bra motiveringar, men…
  För oss på landet är hösten också lera, svamp, jakt, full fart med hundarna…
  Då gäller andra typer sv skodon för att hantera dagen. I det läget brukar jag vara noga med att det står Lundhags på det som hanterar mina fötter. Svensk skohantverk när det är som bäst. Fabriken i Järpen borde kulturminnesmärkas…!
  Använder exempelvis fortfarande ett par Bergsport som i år firar 25-årsjubileum tillsammans med mig. Överallt, hela tiden, när naturen så bjuder!!

 4. LG skriver:

  Jag köpte igår ett par Loake Burford från pediwear.co.uk. Jag kan säga att affären inte blev sämre när det visade sig att de bjöd på ett par skoblock och en slips också. För tillfället är pundet hyffsat lågt, så det är absolut läge att köpa från den andra sidan kanalen!

 5. Oskar skriver:

  Varje rekommendation gällande höstskor borde ju ha med ett par RM Williams boots. Med gummisula på får man en rejäl och väldigt prisvärd boot som klarar det svenska klimatet galant.

 6. laphroaigman skriver:

  För den som är intresserad så ligger det gäng Grenson-skor av modell St Pancras (semi-brogue) ute på engelska eBay just nu, till mycket förmånligt pris (£49).Har dock inte kollat om de skickar till utlandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s