Tre höstfavoriter ifrån fem favoritmärken

Hösten har ankommit, i alla fall till kollektioner och butiker runt om i landet. Vädret har även blivit kallar på kvällarna och det kan vara en god idé att börja flytta ner höst/vintergarderoben ifrån vinden och flytta upp vår/sommarplaggen.

I samma veva kan det vara en god idé att inventera garderoben. Vad är slitet och bör kastas? Vad använder jag inte och bör säljas/ges bort? Vad behöver jag komplettera med? Som inspiration till de höstliga inköpsplanerna kommer här tre höstfavoriter ifrån fem favoritmärken.

Brooks Brothers

hbb3

Höst och tweed hör lika naturligt ihop som gin och tonic. Denna tweedkavaj har en rent och enkelt mönster och snygga detaljer som hacket pocket och tab collar. Brooks Brothers har därtill flera bra höstinspirerade accessoarer, som t ex denna rustika slips och denna mörkgröna fluga med jakthorn på.

hbb1hbb2

Charles Tyrwhitt

hct1

Hösten betyder lite tjockare material och murrigare färger. Ett par vinröda manchesterbyxor passar väl in i de flesta höstgarderober. Det samma gäller en v-ringad kashmirtröja i djup skogsgrön. För den som föredrar det lite mer formella erbjuder Charles Tyrwhitt en utmärkt tredelad lantkostym.

hct2hct3

Hackett

hha1

När höstvindarna blåser är en värmande halsduk ett måste. Hackett har ett stort utbud med snygga halsdukar. Jag är personligen mycket svag för deras tweedmönster Horse och Hound. För den som inte gillar tweed finns mer höstlig inspiration att hämta ifrån Skottland i form av en Fair Isle-väst och tartanmönstrat bälte.

hha3hha2

Rugby Ralph Lauren

hrrl3

Enligt rykten lever i praktiken vissa gentlemän i sina clubblazers. Med tanke på att det finns kavajer som denna grå fiskbensmönstrade ifrån Rugby Ralph Lauren får det anses vara lite inskränkt. En rustik grå kavaj är perfekt till hösten samtidigt som den liksom en mörkblå kavaj kan matchas mot det mesta och inte själv tar överhanden. I höst domineras annars Rugby Ralph Laurens kollektion av heraldiska influnser. Något som kan väl till sin rätt i bland annat väskor och koftor.

hrrl1hrrl2

Polo Ralph Lauren

prl3

Rött och grönt är en höstig kombination som inte ska underskattas. Men det finns fällor. Väljer man för klara färger ser man snabbt ut som en juldekoration. Men i höst har Polo tagit fram två plagg som kombinerar färgerna på rätt sätt genom att jobba med tonerna. För den mer eccentriskt lagda är Polos röda näsduk med rävhuvuden på ett måste.

prl1prl2

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tre höstfavoriter ifrån fem favoritmärken

 1. Anton skriver:

  Mycket trevligt inslag!! Uppskattas. En lite höstspecial med tidlösa skor hade inte varit dumt!

 2. 1871 skriver:

  Trevligt inlägg, har en varukorg på Tyrwhitts hemsida innehållandes bl a byxorna (så jag kan inte va helt fel ute), när jag får csn smäller det!

 3. Mr. Tweed skriver:

  Dear all,
  That was a nice autumn selection indeed. Those American brands do know how to make money based on classic British style. Let me, however, make a couple of remarks on the Brooks Brothers jacket. I am pleased to see they have the courage to use a nicely checked sporting tweed, instead of sticking to their usual dark and dull Harris tweed. But some of the jacket details have been chosen without the proper knowledge about our tweedy traditions and, even worse, without an eye for the resulting look.

  First of all, a ticket pocket might be a nice touch, especially on a sports jacket, but is traditionally used together with slanted hacking style pockets. Having three straight pockets flaps gives an impression as square as a sack suit jacket. Secondly, adding a collar tab to a two buttoned jacket is a bit like adding a roof rack to a convertible: Looks strange and not of much practical value. And lastly, look at the shape and compare it to the British jacket below. Jeremy Hackett knows his trade and use a pronounced sculptured shape instead of adding details out of place. Sharply cut shoulders, a nipped in high waistline and a slight flare in the skirts make even the heaviest tweed jacket look smart and dynamic.

  But I must confess, the American preppy style often look splendid, matching garments, patterns and colours in a happy-go-lucky eclectic way. Anyway, it is past three o’clock, and I think I will go out for that gin and tonic our dear Nathaniel mentioned.

  Cheers,
  Mr. Tweed

 4. York skriver:

  Kära Ni,

  Jag gillade verkligen skorna från TM Lewin som Archibald fyndade. Till min stora besvikelse fanns de tyvärr inte kvar i min storlek. Efter en titt på Charles Tyrwhitts hemsida hittade jag ett par liknande, dock till högre pris. Min fråga är nu om någon har erfarenhet av deras skor vad det gäller storlek och kvalitet? Var det gäller Charles Tyrwhitts skjortor har jag hört delade meningar, men skulle gärna vilja veta hur passformen ser ut jämfört med andra märken och hur kvalitén står sig?

  En annan fråga är om någon känner till om det finns någon sida där man kan hitta Fair Isle-västen från Hackett, eftersom de inte levererar till Sverige?

  Med vänliga hälsningar

  York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s