Tidlös

Ni som följt vår blogg en tid kanske minns mitt inlägg rörande en viss tveksam italiensk bekantskap . Denna mer omfångsrika italienska har nyligen avyttrats, varpå pengarna omsatts i en annan investering.

I förra fredagens inlägg om drönarekonomi, hintade jag något om klockjakt på eBay. Av en händelse kom jag, för samma pengar genererade av min italienska, över en slank men kraftfull schweizisk fröken. Då bosatt i England. Visserligen något stött och nött, helt förlamad och i behov av omfattande invärtes vård efter en förmodad drunkningsolycka.

Via en kontakt med gediget urmakarkunnande är hon nu på sanatorium, för att förhoppningsvis återfå sin forna glans, men framförallt sin rörlighet.

Orörlig, men en vacker syn

Orörlig, men en vacker syn

Heliumventilen saknar krona

Heliumventilen saknar krona

Något nött

Något nött

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tidlös

 1. Johan skriver:

  Hej!
  Förbannat bra blogg, har läst den länge.
  Kan ni inte göra ett inlägg om frack? Bar plagget för första gången igår, och jag gillar det skarpt. Vore roligt med en längre utläggning om traditioner kring fracken, regler och dyligt.

 2. laphroaigman skriver:

  Seamaster är en riktigt snygg klocka. Jag är även förtjust i Speedmaster, men då får man lägga upp runt 50% mer. Framför allt Seamaster går ofta att få begagnade på Kaplans auktioner för en relativt rimlig peng, mellan 6000-9000 kr.

  Köpte själv nyligen en Baume&Mercier Classima Executive på engelska eBay. Dock alltid lite fundersam på det där med klockor och eBay, många förfalskningar som säljs, ofta även med fejkade papper mm som får en att tro att det är äkta vara. Ett alternativ är Chrono24, då köper man av mera renodlade näringsidkare.

 3. Alistair skriver:

  Efter långvarig jakt vann jag nyligen en Speedmaster Professional på Kaplans för lite drygt SEK 10′ (inkl. köparprovision).

  Det var en 2004 års modell i väldigt bra skick så med lite tur det det går att hitta schyssta Speedmasters för rimliga pengar också.

  Armbandsur och klockor överhuvudtaget ligger mig f.ö. varmt om hjärtat. Har ”samlat” kvalitetsur under drygt 20-års tid med en långvarig kärleksrelation till äldre Rolexmodeller (”vintage”). Min dagliga ”beater” är en ganska enkel Rolex OP från början på 60-talet med det där otroligt snygga nitade Oysterarmbandet som Rolex tyvärr slutade med i början på 70-talet.

  Har gjort en del makalösa auktionsfynd i Sverige under åren. Fördelen med att bo här är att Sverige (till skillnad från exempelvis UK och Italien) inte är något ”klockland”. Det är relativt få som har koll på äldre kvalitetsur vilket gör att med lite kunskap (och tålamod) så är svensk ”vintageklockmarknad” en veritabel guldgruva.

  MVH
  ~Alistair

 4. virro skriver:

  Vackert! Kan ni inte sammanställa en ”klock letar”-guide på internet?

  Mvh
  virro

 5. markgreven skriver:

  Gratulerar till en veritabel skönhet! Alltid roligt när man kan kostatera att kunskap är pengar…

 6. Alistair skriver:

  Archibald,

  Håll oss gärna uppdaterade på utvecklingen för din Seamaster.
  Hoppas du fick ett bra pris för den ser ju som sagt lite medfaren ut….

  Är det Quartz eller Automat (svårt för mig att se)?
  Är urverket i OK skick?
  Proviniens? (vet du vem som ägt den förut)?
  Papper/dokumentation från tidigare ägare?

  Ebay är ju väldigt osäkert framförallt när det gäller klockinköp. Man skall vara VÄLDIGT försiktig. ”Caveat Emptor” som det heter….

  Om den har varit med om en ”drunkningsolycka” (med vattenfylld boett) skulle jag vara VÄLDIGT tveksam till att ens överväga att köpa den (om man inte fått ett RIKTIGT vrakpris d v s 😉 ) eftersom kostnader av att renovera kompletta urverk kan dra iväg…. Nu är ju inte kronan till heliumventilen avgörande för Seamasterns vattentäthet på något sätt men den kan ju ha varit med om annat.

  Hoppas det löser sig, jag håller tummarna.

  MVH
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Bäste Alistair

   Jag skall göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade. Det kommer dock troligtvis dröja ett antal veckor innan jag vet mer själv.

   Kort om det jag vet. Klockan är äkta, urverket av quartz-modell och lätt fuktskadat. Priset, som sagt, de pengar du kan tänka dig att man får för en mycket sparsamt använd, men ändock Armaniklocka. Inga större pengar i sammanhanget.

   Mvh

   Archibald

 7. Omega klocka skriver:

  Bra blogg!!

  Omega klockan är de mest prisvärda enligt mig, den och tag heuer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s