Vägen till önskvärd drönarekonomi, enligt Archibald

Vi har i dagarna uppmärksammat det faktum att det går att bygga en drönargarderob även med små medel. Stilen ligger inte så mycket i vad man betalat för kläderna, som i hur man förvaltar och presenterar de medel man har tillgängliga. Givetvis underlättas dock saker och ting betydligt om man inte måste lusläsa eBay utan och innan för att exempelvis komma över den där drömklockan man vill ha, eller liknande.

Onsdag

Onsdag

Vägen dit stavas hur klichéartat det än låter, hårt arbete, men också list och planering. Det är inte alltid den som arbetar mest, som gör de största vinsterna. Det är enligt min erfarenhet och mening den som arbetar så mycket som situationen kräver, samt lite lite till, som gör de största vinsterna.

Jag har de senaste veckorna kasats in i dessa tankegångar via min arbetsvardag. Jag arbetar tidvis mot 4 – 5 beställare, parallellt. Alla vill ha ett så bra arbete som möjligt levererat för de pengar de investerar i mina tjänster. Jag i min tur vill givetvis uppfylla varje kunds önskemål, och i möjlig mån även överträffa förväntningarna något för att i längden generera nya framtida beställningar.

Med facit i hand kan jag bara säga att det kräver erfarenhet och planering för att hitta den vinnande fördelningen mellan vad man egentligen skulle vilja göra för att själv vara nöjd med det man levererar, och att göra precis den mängd arbete som gör kunden lite mer än nöjd.

Fredag

Fredag

Finner du den balansen kan du göra fler beställare nöjda samtidigt, med samma mängd utfört arbete som kunde krävts för att utföra en av kundernas arbete så väl som du själv egentligen skulle velat göra det.

För att uttrycka saken i siffror: Du vill själv göra 100 enheter arbete för att bli nöjd, kunden nöjer sig med 70, men blir överväldigad av 80. Få kommer då att tacka dig för att du gör ytterligare 20. Lägg istället dessa 20 på de 8o enheter arbete som samtidigt överväldigar kund nummer två.

Kontentan med denna min predikan är alltså, lär dig begränsa hur mycket du gör efter vad som förväntas av dig, och överträffa det, men med måtta. Det är inte alltid du tjänar på att göra precis allt arbete du skulle vilja genomföra, för att själv vara nöjd med resultatet. Kalla det drönarfilosofi, det är visserligen precis vad det är, men det har också varit ett vinnande koncept hittills.

Som avslutande tips inför helgen gör den just nu om möjligt mesta drönarorkestern en bejublad spelning ikväll. Se den om du kan:

Gediget drönarös, med stil

Gediget drönarös, med stil

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vägen till önskvärd drönarekonomi, enligt Archibald

  1. Erik skriver:

    Är det en Linköpingsbo man anar bakom drönarfasaden 🙂

    Ett tänktvärt inlägg. Den personliga utvecklingen om man får ta sig an ett klichéartat uttryck kan nog aldrig överskattas.

  2. victor skriver:

    Jag anar liksom Erik en Linköpingsbo, kanske dags att gå på drönarjakt!

  3. Ping: Tidlös « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s