Middag

Likväl som förmågan att lämpligt pryda sitt yttre, bör en redig man kunna tillreda vettig fyllnad för det inre. Söndagens middag bestod av en pastasås efter eget recept. Se ingredienserna som en stomme, vilken kan varieras efter tycke och smak. Byt exempelvis ut creme fraiche mot grädde för en mäktigare, mindre syrlig sås. Ibland har jag även med färska champinjoner.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé
  • 1 st orange paprika
  • 1 burk minimajs
  • 1 purjolök
  • 1 fetaost
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl creme fraiche
  • Salt och peppar efter behag

Skiva och strimla fläskfilén och låt den fräsa i en stekpanna. Då köttet fått lite färg, tillsätt den strimlade purjolöken och minimajsen. Den sistnämnda fördelad i bitar efter tycke. Smula över buljongtärningen och salta och peppra.

Då köttet helt fått färg och puttrat en stund i köttsaften, tillsätt creme fraiche och låt puttra i ytterligare några minuter. Tillsätt avslutningsvis paprikan finfördelad. Låt sjuda tills paprikan mjuknat något. Avsluta med den tärnade fetaosten, och låt denna mjukna till en något smulig konsistens.

Servera förslagsvis med färsk tagliatelle, eller ris.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s