Lunchaccessoar

Jag har nu smutsat ner min sista kostymbyxa tack vare lunchrelaterade missöden. Nu för tiden har jag ständigt med mig en ny liten ljus kollega på jobbet, som hanterar allt potentiellt kladd.

Underskatta aldrig linne

Underskatta aldrig linne

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lunchaccessoar

 1. Claude d'Alexandre skriver:

  Servietten – den hungrige drönarens bäste vän. Åtminstone näst efter fiskespöet och diverse jaktredskap…

  Annars är den svenska produkten Wool & Clean väldigt bekväm att använda, om väl olyckan råkar vara framme, och det är ull som drabbats av t.ex. fettfläckar. Sidenmotsvarigheten Silk & Clean fungerar mycket bra den med. Enkla små våtservietter i engångsförpackning – mycket praktiskt att ha till hands. (http://www.silkclean.com)

 2. Anton skriver:

  Hej Drönare!
  Upptäckte eran mycket uppskattade blogg för en vecka sedan!

  Har senaste veckan gått runt och tänkt på vilket som anses finast av frack och smoking? Duger de båda outfittarna i alla sociala sällskap? Finns det någon outfit i dagens moderna samhälle som outdressar de båda? Vore tacksam för en inlägg eller iaf en kommentar. Kanske ämnet redan är behandlat?

  Mvh mini-Drönarn

 3. Anton skriver:

  Hej igen!
  Såg nu inlägget där du propsade för frackens fortlevnad. Svarade dock inte riktigt på min fråga om man ska klä sig så fint som möjligt, duger både frack och smoking?

 4. Stilton skriver:

  Anton: Värden anger vilket av plaggen som gäller. Därför bör man äga båda. Fracken får nog anses vara garderobens flaggskepp, men tillfällena då man får användning av den är tämligen begränsade (såvida man inte går på Eton, där frack är skoluniform). Ska man på skolbal eller liknande bör smokingen vara påbjuden i inbjudan.

  Meningen med frack och smoking är att samtliga närvarande ska bära samma typ av plagg. Därför klär du dig så fint som möjligt genom att anpassa dig till de andra. Målbilden är att sällskapet ska se ut som en flock kejsarpingviner.

  /Stilton

 5. Claude d'Alexandre skriver:

  Fracken används även ganska flitigt här och där på olika svenska universitet, då den är en del av den akademiska högtidsdräkten (som bl. a. innefattar studentmössa och svart väst). Diverse ordnar såsom Timmermansorden och Frimurarna brukar också frack vid sina sammankomster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s