Brooks Brothers till Sverige

Förhoppningsvis kommer den inte kosta 1500 kr

Förhoppningsvis kommer den inte kosta 1500 kr

Enligt tidningen Cafe kommer en dansk grossist ta in Brooks Brothers till Sverige i höst. Det är förstås något att glädjas över. Brooks Brothers tillverkar bra och hederliga kläder i klassisk östkuststil.

Personligen tror jag dock inte att jag kommer köpa särskilt mycket Brooks Brothers i Sverige. Det kommer med all sannolikhet bli väldigt dyrt.

Inte bara ska två mellanled blandas in (den danska grossisten och de svenska butikerna) vi ska också lägga på EU:s textiltullar (12%) och svensk moms (25% ovanpå varan och tullavgiften). Med den typen av påslag kommer man nog inte få tre skjortor för ca 1500 kr som i USA. Snarare lutar det åt att det blir som med Polo att du får en skjorta för ca 1500 kr och det priset är skjortorna inte värda.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Brooks Brothers till Sverige

 1. Alistair skriver:

  Visst, men det enklaste (och billigaste) är väl fortfarande att beställa BB på nätet (www.brooksbrothers.com). Tre skjortor för US$199 ser jag idag. Lite frakt och lite tull väger lätt mot T&R biljetter till NY.

  IOFS så är väl en weekend i NY inte fel i sig….

  F.ö en intressant (och möjligen akademisk) fråga om vad ”en skjorta är värd”. En skjorta är väl värd vad man är beredd att betala för den?

  Min egen uppfattning om kvalitén på BB skjortor är solklar(om nu kvalité skall betraktas som ett mätetal på vad en skjorta är ”värd”). Även om kvalitén var bättre förr (framförallt var nog jag bättre förr) så är BB skjortor av VÄLDIGT god kvalité. Utan tvivel hästlängder före Polo RL.
  Jag har BB skjortor som är över 20 år gamla och svårligen kan urskiljas från ny d:o.

  MVH
  ~Alistair

  • nathaniel skriver:

   Kvaliten är utmärkt och jag har inget i sig emot skjortorna. Men för 1500 kr st är man nära priserna för att måttsy skjortor (med bra tyger). Det är ett alternativ som jag i så fall föredrar.

   Håller för övrigt med dig om att BB har betydligt bättre kvalitet än Polo.

   Ska vi nörda ner oss riktigt mycket i det akademiska tycker jag dock en mer väsentlig fråga är varför vi idag mäter värde i pengar? Men då är vi långt ifrån topic 😉

   • Alistair skriver:

    Se där! Nu börjar det bli mer av vad jag saknar på denna sida. Möjligen OT men jag skulle definitivt se mindre klädsnack och mer ”drönarfilosofi”!

    Vilka värden tycker egentligen en modern drönare är viktiga?

    Hur ser vi på konsumismens ständiga fokus på värden mätta i pengar?

    MVH
    ~Alistair

  • nathaniel skriver:

   …och ja. Att beställa själv ifrån USA är enklast och billigast. Speciellt om man går ihop ett större antal och delar på frakten.

   Har för mig att jag betala någonstanns kring 1.800 kr för tre skjortor förra hösten men sedan dess har ju dollar gått upp.

   • Tuppy Pink-Bottle skriver:

    En gissning är att Brooks Brothers slutar skicka till Sverige nu när deras produkter finns att köpa i Sverige. Tyvärr…

   • nathaniel skriver:

    Inga problem. Det är bara att gå via ett av företagen som är beredda att agera mellanhänder. Deras frakt är lite dyr men BB:s var inte särskilt billiga heller.

   • Tuppy Pink-Bottle skriver:

    Låter intressant. Kan du utveckla det?

 2. Wiktor Rosett skriver:

  Måhända är det väldigt längesedan denna artikel skrevs. Om man skulle beställa skjortorna i dagsläget skulle kostnaden uppgå till betydligt mer än angivet i denna artikel. Om vi utgår från dagens dollarkurs på 7,19 skulle tre par skjortor landa på 2350~ kronor, enligt följande uträkning.

  ($199+$50 frakt)*7,19=1790,31
  1790,31*1,25 moms=2238
  2238+100 expeditionsavgift=2338.

  Men med en kontaktperson i USA blir priset plötsligt 1430~ för samma tre par skjortor.
  Jag förundras inte varför folk skattefuskar. Således bör en skjortas värde vara pengar, men det varierar naturligtvis från person till person.

  Och på tal om att mäta värden i pengar, så är det endast naivt att inte göra det. Visst kan det anses filosofiskt, gammaldags och ”fint” att argumentera i saken. Men samhället ser ut som det gör, och vi lever i en värld där konsumenter och pengarförflyttning är vad som för samhället framåt. I dagens samhälle är värden pengar.

  • Archibald skriver:

   Utan, eller med lite pengar, är det helt sant mer komplicerat att navigera runt i tillvaron.

   För övrigt, grattis till att ha postat den exakt 3000:e kommentaren på TDC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s