Stil går som en dans

Häromdagen gick jag igenom lite olika modebloggar. Halvt uttråkad började jag reflektera över den otroliga monotoniteten bland skribenterna – detta eviga fokuserande på enbart kläderna!

Hur många gånger har man inte köpt ett plagg eller till och med en hel utstyrsel som satt exemplariskt på skyltdockan och sedan upptäckt att man troligen hade sett snyggare ut i en träningsoverall än i det nya inköpet?

Det många vill åt när de köper kläder är ju den känslan de utstrålar, den energin som finns hos den som bär upp dem och framför allt; stilen.

Stil är så mycket mer än bara kläderna du bär. Stil innefattar talang, intellekt och presentation. Stil är den tanke du tänker, den känslan du känner och den inställningen du har.

Till dig som tillhör den stora majoriteten som köper dyra kostymer, måttsydda skjortor och läderskor men ändå aldrig får komplimanger för ditt utseende, vill jag bara rekommendera att sluta lägga mycket pengar på något som egentligen är alldeles kostnadsfritt. Stil kostar dig nämligen bara en mental omställning och inte halva NK’s budget.

Jag träffade en kille för några år sedan. Jag minns precis att han bar slitna Converse, jeans från H&M och en tröja som längesedan borde konverterat till disktrasa. Men den oförlåtliga budgetstilen till trots såg han ändå bra ut. Killen bar upp sina kläder så att man faktiskt trodde att han var stolt över att se ut som en 15 årig punk kid. Han var självsäker, elokvent och fantastisk rolig. Kort och gott; han hade intellekt och utstrålade detta, eftersom han var väl medveten om sin talang. Detta gjorde att han kunde presentera sig själv på ett otroligt självklart sätt, oavsett outfit.

Det bästa sättet att skaffa sig bättre stil är faktiskt att börja dansa. Det finns absolut ingenting som är sexigare än en man som kan dansa. Och nu menar jag inte discodans och alkoholrelaterat stamp, utan riktig dans – vals, bugg, foxtrot och någon form av latinamerikansk dans borde varje man åtminstone kunna hjälpligt.

page20_3

Varför är just dans så bra för din stil, förutom att det är ett fantastiskt sätt att imponera på kvinnor? Du får en väldigt ståtlig hållning, fördelaktiga muskler och kan röra dig vackert, ja. Men det viktigaste dansen lär dig är att känna till din kropp och dina styrkor och själva rörelserna gör dig lycklig. Du vet dessutom att du antagligen är bättre än 80 % av alla andra män, eftersom det bara är ungefär 20 % av alla svenska män som behärskar 2 eller fler danser.

Så, mina vänner, lyssna på en vis kvinna och sök efter närmsta dansskola. Män kommer att beundra er, kvinnor kommer att bedåra er. Och ni, ni får stil, klass och karisma.

/Stiffy

Om Karoline Goldberg

Raised in Austria. Living in Sweden. Horse person by heart. Horse breeder and rider, PR-person, Political Scientist. Elissa-lover who occasionally sings Bastanak in my car. And, truly khaleeji. I am only harsh when I love you #dontbeoffended
Det här inlägget postades i Livsstil, Stil. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Stil går som en dans

 1. Sven skriver:

  Vem tar hem spelet i Pride and Prejudice? Mr Darcy, han som inte dansar.

 2. Stilton skriver:

  Det gör han visst det. Han är faktiskt riktigt bra.

 3. Stiffy skriver:

  Men var träffar han sin Elizabeth gång på gång? Dansgolvet!

 4. Jens skriver:

  Bra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s