God service

Av en händelse kom jag under gårdagen att passera en herrekiperingsbutik vid namn Gatt i närheten av Globen. Butiken skilde sig inte nämnvärt från andra butiker i stil med Brothers, MQ eller liknande i fråga om utbud eller intrycket den gav. Mitt intresse fångades av att man lagerförde och reade ut skjortor från Eton.

Då jag kikade på skjortorna som låg uppradade i butiken passerade ett manligt butiksbiträde. Välklädd och med ett måttband runt halsen. ”De där skjortorna är nog väl vida i modellen för dig” konstaterade han sakligt då han passerade. Ett antagande sannolikt baserat på vad jag redan hade på mig, och min kroppsform.

Svensk kvalité

Svensk kvalité

Vi diskuterade kort snittet på de aktuella skjortorna, sedan hänvisade mannen mig till en helt annan butik som hade kvar modeller vilka troligtvis skulle passa mig mycket bättre.

Detta är bemötandet jag vill uppleva i en klädbutik. Hellre hänvisa kunden till en annan butik, än att till varje pris försöka sälja det man har själv. Oavsett passform. Gott betyg till gentlemannen med måttbandet.

/Archibald

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till God service

 1. Jakob skriver:

  Just denna typ av kundservice som skiljer agnarna från vetet.

 2. ryssen skriver:

  Jag fick liknande bemötande igår i Birmingham på den lokala T M Lewin butiken från en kvinnlig försäljare. Hon avrådde mig direkt från att köpa deras skjortor eftersom de inte hade storleken 15 1/4. ”Maybe you can find this size somewhere in London, but not here”. Annars tyckte jag att deras skjortor var mycket välsydda, både när det gäller kvalité och utbudet av mönster och färger.

  • Archibald skriver:

   Vinst och nederlag på samma gång med andra ord. Något jag kan sakna hos TM Lewin är även ett bredare utbud av skjortor med enkel manschett.

 3. Ping: Hur jag blev rik – ekonomi, entreprenörskap, sparande och investerande » Gör det där lilla extra och nå framgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s