Matjesröra

Det varma vädret inspirerar till enklare maträtter. Sill är en personlig favorit. Här kommer ett tips på en variant att servera den. Serveras likväl ensamt som ett inslag bland övrig sill till färskpotatisen. Grunden består av:

  • 300g Philadelphiaost
  • 2 burkar matjessill
  • 1 rejäl knippa gräslök
  • 1 burk pepparrot

Hacka matjessillen i fina bitar, klipp gräslöken fint. Blanda alltsammans och låt stå kallt några timmar innan servering. Servera på små bitar av tunt knäckebröd.

För en mer matig och mättande röra, hacka även ner några kokta ägg, lite rödlök och eventuellt även lite kall, kokt färskpotatis. Experimentera med proportionerna för att uppnå den egna favoritblandningen.

Östgöta Sädesbrännvin förhöjer upplevelsen och passar bra till.

Annonser
Det här inlägget postades i Livsstil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Matjesröra

  1. A skriver:

    Definiera ”en burk pepparrot”

  2. Jimmy skriver:

    Låter inte alls dumt får bli till o testa det nån dag. En personlig favorit är flickvännens recept på sk gubbröra.
    Fast då är det typ 3 dl gräddfil 1-2 ägg, 1-2 burk matjesill(smaksak) samt nedriven västerbottenost i valfri mängd, det är fantastiskt gott på t.ex. en knäckebrödsmacka!
    //Jimmy

  3. Archibald skriver:

    A: http://www.netxtra.se/nx/images/products_medium/7310300024518.jpg
    Återfinns i kyldisken, ofta i närheten av sillen.

    Jimmy: Det låter som en förträfflig kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s