Amerikanska kostymer via nätet

Via den New Yorkbaserade stilbloggen Made To Measure , fann jag här om dagen den amerikanska webbutiken Indochino. En nätbaserad tjänst för beställning av made to measurekostymer, lite i stil med Suitopia. Indochino tar in din beställning via formulär där du anger dina mått etc., och de levererar kostymer internationellt. Man utger sig även för att vara världens snabbaste återförsäljare/leverantör av made to measure kostymer.

I jämförelse med Suitopia kan man dock inte välja väv eller modell på samma sätt via den här tjänsten. Kort sagt känns möjligheterna att få kostymen som man vill ha den mindre än via den nämnda svenska leverantören.

Tilltalande brun kostym i ull, thread count 150...

Tilltalande brun kostym i ull, thread count 150...

Det som får mig att ändå fatta lite tycke för Indochino är de oväntat smickrande modellerna som står till buds. Priserna är även de fördelaktiga, samt att man levererar globalt utan kostnad för frakt. Huruvida man måste betala svensk tull för varorna eller ej vet jag ännu inte. Min erfarenhet är att det är något av ett lotteri om man drabbas av denna kostnad eller ej. Det är som sagt sällan problemfritt att handla via nätet från USA, men Indochino verkar hur som helst väl värda ett besök.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s