DV MAN, imponerar fortfarande inte.

DV Man, en tidning om män, för män, som vi tidigare kommenterat mestadels produceras av kvinnor, sätter återigen ribban för sina medarbetares kunskapsnivå.

En populär, klassisk skomodell kallad?

En populär, klassisk... Broddsko?

En annan detalj. En trogen läsare efterfrågade i senaste numret fler reportage om klassisk kläder och inslag om tillverkare av sådana. Martina Bonnier svarar att DV MAN värnar om den klassiska stilen, och att de ju till exempel hade ett inslag om Brioni, 2006. Designern som levererar Bonds kostymer.

Utöver tidsaspekten, ett tydligt exempel på den ibland tunga betydelsen av att göra skillnad på presens och imperfekt i sitt skriftspråk. Dock tror jag inte att Tom Ford lägger någon större vikt vid uttalandet.

Jo, det händer bevisligen att jag läser tidningen. Det är fortfarande trevligt med en skrift som inte domineras av svulstiga motorreportage, sportfanatik eller med en struktur som bygger på snaskiga foton av lättklädda kvinnor. Dock konstaterar jag gång på gång att de lämnar en hel del att önska.

Vilken klädintresserad man skulle kategorisera den dubbelknäppta kvajmodellen som ”För snobben”? Trovärdigt förmedlande av information bygger enligt min mening helt på intrycket av kunskap som skribenten ger läsaren. Jag vill även kunna identifiera mig, i alla fall något, med det jag läser och hur det är skrivet. Dessa kriterier uppfyller ännu inte DV MAN i tillräckligt stor utsträckning för min smak.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till DV MAN, imponerar fortfarande inte.

 1. markgreven skriver:

  Jag säger bara The Field! En tidning på plats för att förse oss alla med livets nödtorft sedan 1853. ”Feel the need, the need for tweed”!! Allt annat underordnat…

 2. Murray skriver:

  Engelska The Chap (http://www.thechap.net/) är annars helt klart värd en prenumeration. Underbar humor med glimten i ögat.

 3. Basker-Ville skriver:

  I Per Nilssons bok Snyggt kallas nämnda skomodell konsekvent för brouge. Något bättre, men inte bra det heller. Tror han att det skall rimma på rouge?

  I P1-programmet Stil uttalade de skons namn på samma sätt som ordet brow. Å andra sidan talar man där ofta om hot couture också, så man kanske inte skall begära för mycket.

  BROGUE är tydligen ett väldigt svårt ord. Liksom haute couture (med stumt h).

 4. Bo skriver:

  http://www.lundagard.se/2009/05/12/sveriges-forenade-studentkarer-har-fatt-ny-ordforande/

  följ länken, vad säger vi om den nya ordförandens klädsel och stil?

  /

  Bo

 5. Archibald skriver:

  Bo: Då jag ser stil som ett mer övergripande begrepp, blir det svårt att uttala sig om en person jag aldrig träffat.

  Min spontana analys av synintrycket blir dock en oväntat välsittande kostym i sammanhanget.

  Det kan bero på ljuset, men västen ser inte ut att höra till kostymen, och skall man ha en udda väst anser jag att den bör bryta av mot kostymen mer märkbart än på bilden.

  Det är en av svenska mäns vanligaste stilmissar att välja byxor till kavaj, eller väst till kavaj i ett tyg som nästan ser likadant ut som plagget man matchar med, men inte är detsamma. Det bedrövliga paradexemplet är mannen med kavaj och byxor i två olika svarta tyger och nyanser.

  Skjortan, slipsen och frisyren går väl i linje med mannes sannolika strävan efter att spegla en lite alternativ läggning. Inget jag själv skulle valt till helheten.

  Avslutningsvis anser jag att ingen kan ge ett kraftfullt, förtroendeingivande intryck med den hållningen.

 6. garderners delight skriver:

  Jag har nu provat DVman under 2 år. Vad ska jag säga? Behöver jag känna mig underskattad som läsare eller ska jag tänka att tur att dessa 2 år inte har slösats på KING eller Café? Jag tycks ha svårt, mycket svårt för att vara exakt att finna en tidning för vuxna gärna mogna män, en tidning som tar mig på allvar och möter mig med t ex artiklar av mer fördjupande slag och som inte slarvigt förhåller sig till mänskligheten som tidningen förhåller sig till kläder; Att de mer speglar en yta än ett innehåll. Dagens förflackning utgör ett verkligt hot mot mer existensiella ambitioner och där spelar tyvärr också DVman med om man inte sätter sig ner och stämmer av vad det är man verkligen vill förmedla och som man är ne del av. Finns det överhuvudtaget seriösa tidskrifter inom temat kläder, stil, livsttil för män?

 7. Stilton skriver:

  Gardeners delight: Inte i Sverige. Tyvärr. Gods och Gårdar hade ett reportage om jaktmode för ett tag sen, men närmare än så har Sverige inte kommit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s