Avslappnande vårpromenader

För att återigen vältra sig i vårvädret som föregick det nuvarande regnrusket, blickar jag tillbaka och minns avslappnande långpromenader. Den ljumma vårvinden i håret, lättare kläder, vårblommor.

Våren, en tid av förnyelse. Många uppfriskade intryck och ett och annat förevigande fotografi, för att inte tala om alla tankar de ger upphov till…

Tid att förnya något även här?

Tid att förnya något även här?

Dagens musikinspiration presenteras av Au Revoir Simone i och med deras ”Fallen Snow”.

Det här inlägget postades i Livsstil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Avslappnande vårpromenader

 1. gillis skriver:

  skön blogg… många fina tankar och bilder, men bedrövliga slipsknutar… annars kanontrevlig sida!

 2. Archibald skriver:

  gillis: Tack så mycket. Slipsknutarna lär du dessvärre få stå ut med. Jag gissar att de flesta av oss drönare för närvarande är mindre förtjusta i utstuderat symmetriska windsors.

 3. Alistair skriver:

  Håller med Archibald. En perfekt symmetrisk slips har nåt konstgjort, robotliknande över sig. FÖR perfekt är aldrig bra. Lite ”sprezzatura” måste till, framförallt när det gäller slipsknut. Jämför gärna förre Statsministerns otroligt tråkiga slipsknutar med före detta Utrikesminister Jan Eliassonas mycket snyggare d:o.

  Observera att jag i övrigt kan ha ganska mycket synpunkter på Jan Eliasson i stort och smått, bland annat hans tråkiga slips/näsdukskombinationer.
  Trots allt försöker han ju till skillnad från lejonparten av den svenska politikerkåren.

  Symmetriresonemanget ovan gäller också vid flugans bärande. En ack så tråkig ”fuskfluga” med perfekt symmetri syns på milslångt avstånd. Det är ju faktiskt enklare att knyta en fluga än en slips så det finns inga ursäkter.

  MVH
  ~Alistair

 4. Emma Öhlin skriver:

  Hejsan!

  Jag gillar bloggen, och har en förfrågan.
  Finns det någon mailadress man kan nå er på?

  Mvh,
  Emma Öhlin

 5. Archibald skriver:

  Bästa Emma

  Kontakta oss via: thediningdrones@gmail.com . Adressen återfinns även under länkarna ”Contact us” och ”En svensk drönarklubb” i bloggens övre meny.

  Med vänliga hälsningar

  Archibald

 6. YBTR skriver:

  Hej!
  Uppskattar bloggen mycket, men skulle ni inte kunna komma med lite fler tips och synpunkter på andra plagg än kostym och s.k. finkläder? Själv är jag dålig på tröjor och jeans och lite tips om vad man kan ha på sig när man ska ut och när man ska till jobbet vore inte fel… Tänkte också poängtera att det inte är fel alls med kostym till jobbet men trivs inte alls i det (jantelagens fel möjligtvis) därav går det alternativet bort.

 7. nathaniel skriver:

  Hej YBTR

  Tack för att du gillar vår blogg. Din fråga för mig dock att tvivla lite på vår genomslagskraft. Vi anser inte att kostym, slipsar etc. är ”finkläder”. För mig är finkläder framförallt frack, och kostym något jag bär till vardags. Min mörkblå blazer är det vanliga plagget jag bär. Ska jag ut på krogen eller en fest bär jag i princip samma kläder som till på jobbet.

  Mina estetiska preferenser är sådana att jag inte tycker jeans och t-shirt looken är snygg. Jag kan därför inte ge dig några sådana råd.

  Tvärtom vill jag ge dig rådet att bryta dig fri ifrån jantesvenskenheten och våga. Med det menar jag inte att du ska bära kostym om du inte tycker om det. Utan fundera själv över vad du tycker är snyggt (OBS! Snyggt, inte vad du ”trivs i”). Att bära en ny stil kan ibland i början kännas ovant i början men man anpassar sig fort (som att köpa ett par nya glasögonbågar).

  Ifall kostymen är för långt bort börja med att testa en riktig blazer (OBS! Inte en kostymkavaj) ovanpå din t-shirt och dina jeans och känn efter.

 8. Stilton skriver:

  Tja, inte alla drönare föredrar en symmetrisk knut. Sjävl föredrar jag assymetriska mindre (inte extremt åtdragna) knutar – informellt så det förslår. Drönare som använder slips på jobbet har dock all anledning att upprätthålla någon form av symmetri.

  /Stilton

 9. Alistair skriver:

  ”Drönare som använder slips på jobbet har dock all anledning att upprätthålla någon form av symmetri.”

  Stilton: En (inte alltför allvarlig) reflektion.
  Jag vill bara poängtera att Evelyn Waughs littera förlaga till ”The Drones Club” (och möjligen inspiration till denna hemsida) hade namnet därför att klubbmedlemmarna var just; ”drönare”. D v s män som inte arbetar.

  En bokstavstrogen applikation av namnet ”drönare” torde göra din avslutande kommentar överflödig då det rimligen är en omöjlighet.
  Ergo: Drönare behöver ingen slips på jobbet eftersom drönare inte arbetar.

  …sen vet ju jag att vi bor i Sverige där andelen ekonomiskt oberoende yngre (och äldre) män är procentuellt sett ganska ringa. Det tarvar kanske en ”programförklaring” vad just denna websida egentligen menar med beteckningen ”drönare”?

  Just my two cents…

  MVH
  ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s