Vårhalsduken #3

De senaste dagarna har näst intill bjudit på sommarvärme, men ännu är det relativt svalt om morgnarna. Den tredje och sista vårhalsduken i serien är gjord i linne.

Linne, ett underskattat material

Linne, ett ofta underskattat material

Lagom luftigt för att inte bli för varmt runt halsen vid cykelturen, men fortfarande behagligt värmande. Ett väldigt trevligt material, som med sin grovvävda struktur livar upp helheten något trots en ganska dov färgton utan mönster.

Linnescarf, H&M

Linnescarf, H&M

Vidare presenterar jag min hårt bedagade men alltjämt fungerande och oumbärliga resekamrat, skoputssvampen i väskvänligt format. Vägdamm, pollen och eventuella stänk putsas bort vid ankomst, och skon återfår sin lyster inför resten av arbetsdagen.

Drone necessities

Drone necessities

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vårhalsduken #3

 1. Alistair skriver:

  Jag är ledsen Archibald men gränsen går vid den där förfärliga skoputssvampen. ”Drone unnecessities, really!”
  Jag fantiserar om en hemlig konspiration mellan skräpskorstillverkare (Vagabond et al.) och ett konglomerat av skoputsvampstillverkare som går ut på att den verksamma substansen (som ger den där hemska ”lystern”) på sikt bryter ner skolädret och vilket gör att livslängden på skräpskon går ner ytterligare. Ergo: Efterfrågan på (skräp)skor hålls uppe.

  Sant eller ej 😉 men skoputsvamp vill jag verkligen inte rekommendera på några som helst skor. En riktigt utförd putsning (där grundjobbet tar ett par timmar, jag vet) är det bästa. På resande fot har jag alltid med mig en liten borste och en avlagd nylonstrumpa som jag fått av min bättre hälft. Det räcker.

  Snygg halsduk dock, ”and I could die for that bag”. Snyggt. Vem tillverkar trenchen?

  MVH
  ~Alistair

 2. Basker-Ville skriver:

  Instämmer med föregående talare. Skoputssvamparnas polergegga innehåller nästan alltid silikon som blank- och impregneringsmedel. Blankt blir det, men på sikt förstör det lädret; det spricker och tar inte längre emot fett.
  Mot slutet av min militärtjänst kunde man utan problem se vilka i plutonen som hade använt putssvampar. Deras kängor var grådaskiga, matta och blev långtidskladdiga efter varje seriöst putsförsök. Vi andra hade spegelblanka kängor som blev mer och mer lättskötta och allt blankare ju längre tiden gick. Samma sak gäller för civila skodon.

  Ordentlig impregnering med vaxfett, fiskarsmorning eller liknande några gånger om året, omsorgsfull putsning med skokräm en eller två gånger per vecka och daglig avtorkning med exempelvis en nylonstrumpa är vad som behövs. Det finns inga genvägar. Absolut inga.

 3. jimmy skriver:

  mycket trevlig halsduk måste jag säga! letar själv efter någon vettig, får kanske svänga förbi H&M i dagarna!
  //Jimmy

 4. Archibald skriver:

  Alistair, Basker-Ville: Skoputssvampen, som visserligen i sanning ser hemsk ut, är idag ett komplement endast för att stryka bort diverse saker som smutsat ner skorna under färden till jobbet. Jag cyklar sammanlagt 10 km tur och retur till arbetet varje dag.

  Att ens få tanken att det skulle ersätta traditionell skovård…

  Vad det gäller militär skoputs drillade jag min egen pluton hårt i en kombination med en grund av vaxfett, finish med Boston Black, borste och sedan strumpa m/60, avslutad med putssvampen.

  Våra kängor bländade dagligen förbipassernade på regementet i över ett år, och satte ribban för resten av manskapet på andra kompanier.

  Mina och mitt manskaps kängor var de som under två norrbottniska vintrar mestadels befann sig under de längsta vistelserna i obruten terräng, långt från ordnade stabsplatser med grusvägar och annan lyx. Rätt använd är putssvampen ett vettigt komplement.

  Tackar avslutningsvis för diverse komplimanger. Trenchen fanns tidigt under säsongen på Brothers i liten omfattning. Jag fick buda min från norra sverige då de var slut söderöver tidigt i mars. Väskan återfinns i inlägget om vårens resa till London.

 5. andersonchris skriver:

  Mjo, får nog instämma att en bra grundputs och sedan en mjuk duk är att föredra. Använde visserligen putssvamp när jag pendlade mycket för några år sedan och då avverkade jag skor som nobody’s business.

  Ser för övrigt en massa snygga halsdukar på rea just nu. Finns läckra sidenvarianter för några hundralappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s