The Suit för den som vill till nästa nivå

51dppy9n9ml_ss500_Tidigare har jag tipsat om Details Men’s Style Manual för den lite trendigare gentlemannen som vill lära sig grunderna i ett gott mode. För den som söker något mer klassiskt och uttömmande kan boken The Suit – A Machiavellian Approach to Men’s Style skriven under pseudonymen Nicholas Antongiavanni rekommenderas.

Inte bara innehåller boken mycket visdom den är också otroligt rolig att läsa. Författaren skriver hela tiden med glimten i ögat och håller på så sätt uppe intresset hos läsaren.

Till skillnad ifrån många andra böcker på marknaden innehåller The Suit inga bilder utan koncentrerar sig istället på att förmedla kunskap i text. Det kräver något mer av läsaren men fokusen på text leder också till att The Suit innehåller desto mer i form av hård fakta.

Bokens kapitel är inriktade mot praktiska problem/frågeställningar. De första kapitlena handlar till exempel om på vilket sätt olika personer bör klä sig (korta, långa, bastant etc.) och därefter döljer kapitel med namn som ”Of the young men”, ”What a man should consider when choosing a garment for purchase” och ”Of the difference between formality and dandification”.

För den som tagit till sig grunderna i en gentlemans stil, tycker om det kostymklädda modet och vill ta sin stil till nästa nivå är The Suit ett gott köp.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till The Suit för den som vill till nästa nivå

  1. Wirigs skriver:

    Som undertiteln antyder bygger The Suit på Machiavellis klassiska maktfilosofiska bok Fursten (The Prince på engelska). Uppläggningen är snarlik och det är från Machiavelli det stundtals högtravande språket i frågeställningar och kapitelrubriker härstammar.
    Låt er inte skrämmas av detta. The Suit är trevlig och lärorik läsning även för den som inte har sin Machiavelli i färskt minne. Antongiavanni gillar hängslen. Det är man inte bortskämd med i moderna stilguider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s