Söndagens litterära inspiration

I. -GENERAL HABITS.

”Don’t drop cigarette ash all over the drawing-room carpet. Some people will tell you that it improves the colours, but your wife won’t care to try that recipe.”

Små enkla tips i vardagen, vilka om de efterföljs håller dig på behörig gentlemannanivå. Högst användbara även för den ogifte drönaren.

Tidlöst och upplysande

Tidlöst och upplysande

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Söndagens litterära inspiration

 1. jimmy skriver:

  hahahah, åh herregud älskar sånna där gammla ettikettböcker, shit alltså då inser man att vi kommit ganska långt endå när det kommer till jämställdhet!

 2. ryssen skriver:

  Ganska? Eller kanske för långt har vi gått längs denna väg?

 3. Archibald skriver:

  ryssen: Jag är benägen att hålla med, om jag tolkar dig rätt. I vissa avseenden väger det nu för tiden i det närmsta över åt andra hållet.

  Som jag antyder i mitt inlägg om jämlikhet idag, skall man dela lika på göromålen i hemmet. Sen finns ”karlsysslorna”.

 4. jimmy skriver:

  jag håller med er om att det är lika befängt med kvinnor som anser att allt ska delas lika hemma när det kommer till städning/disk etc men när det gäller att fixa något låtsas dom som inget alls, nej du här hemma delar vi på alla uppgifter, eller dom dagar jag fixar och donar (pga. jag tycker det är rätt kul) så lagar min flickvän istället maten och tar hand om disken osv.

  sen har jag också turen att ha en flickvän som mer eller mindre kräver att jag bryr mig om hur jag ser ut med motiveringen att ”ska jag göra mig fin ska väl du också de”

  jag tror tyvärr att en stor del av problemet ligger just på oss killar pga. så fort något går sönder så visst fixar vi det, det är inte bara tjejerna som tar det för givet utan vi själva också!

 5. Hum… jag vet inte vad jag ska klassa in mig som… Jag städar och tvättar gärna, lagar mat gör jag också utan protester, tvättar och stryker mina skjortor eftersom det är jag som använder dom, jagtar hand om elektriska prylar dvs. laga datorer, ställa in kanaler på TVn osv.

  Däremot är jag usel på att bygga saker, laga mekaniska saker eller möbler eller sånt… Jag kan men det tar evigheter och blir inte alltid så snyggt, eller det ser oftast för jävligt ut.
  Där är min fru bättre, hon är mer handligskraftig och tar gärna på sig lite kroppsarbeten och sånt som anses vara ”karlagöra”, hugger ner träd, rensar sly eller bygger bokhyllor och sånt. Egentlig exakt det som jag avskyr, kroppsarbete är pest i mitt tycke.

  Så egentligen, det vanliga husshållsarbetena delas friskt men min fru gör alla ”karlsaker” och jag sitter och röker pipa undertiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s