Morgon som kväll…

Visserligen hör inte de mer amerikanska skivorna av Hash Browns till den klassiskt engelska kompositionen, men jag välkomnar dem lika varmt som en crickettröja från Ralph Lauren.

Mättar alla tider på dygnet

Mättar alla tider på dygnet

Annonser
Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Morgon som kväll…

  1. Peter skriver:

    Jo, fast en annan sorts hash browns finns ju med i den engelska kompositionen. Hur har du gjort de här? Kan ju tipsa om att testa scrambled eggs ibland också för lite variation!

  2. Archibald skriver:

    Peter: Jag har kanske svängt mig med begrepp, utan att egentligen ha haft full förståelse vad de innebär.

    Potatisen på bilden är enkla, centimetertjocka skivor av råstekt potatis. Ingen konstruktion av riven potatis som de Hash Browns jag nu funnit recept till på nätet.

  3. Eustace skriver:

    Usch vad flottigt, Archibald!

    Engelska matkulturen är ju smolket i bägaren hos detta anrika folk.
    Därmed bör man som sanna gentlemän gör med det ofina, helt enkelt, -ignorera det.

  4. Archibald skriver:

    Dear Eustace: Helt riktigt! Det får inte kavajen att sitta bättre i längden, men är förträffligt i många andra avseenden en söndag.

    Gentlemannen ignorerar helst inte ett helt koncept kategoriskt för sakens skull. Möjligtvis valda, mindre fördelaktiga delar.

    Gentlemannen kan till exempel se på fotboll, och ha utbyte av detta, men undviker undantagslöst de fasoner som presenteras i inlägget om svensson.

    Observera att jag avsiktligt stavar svensson med liten bokstav, på samma sätt som orden småkakor, boskap och krockettklubbor.

    Att avfärda det som i grund och botten utgör en klassisk full english breakfast, gör oss möjligtvis mer hälsosamma. Dock inte mer till gentlemän, snarare trångsynta och lätt fjantiga.

    Lite som att byta sin singlemalt mot mineralvatten för att minska kaloriintaget.

  5. Peter skriver:

    Ja, råstekt potatis är ju även det trevligt.

    Dock att påpeka är att den Engelska matkulturen är långt mycket mer är English breakfast och Haggis. Många anrättningar av lamm är helt underbara och det serveras mycket vilt; hjort, fasan, hare, ripa med ugnsstekta grönsaker och yorkshire pudding. Även mycket rabarber och äpple används. Så att avfärda den helt är lite väl inskränkt. Särskilt med tanke på hur mycket utav den svenska husmanskosten ser ut. Jag rekommenderar att gå hem till engelska vänner på söndagsmiddag eller besöka en engelsk restaurant med Michelin-stjärna, för att se den riktiga and fortlevande engelska matkulturen.

  6. ryssen skriver:

    Man ska äta den mat man trivs med. Själv mår jag dåligt av den klassiska English breakfast som är presenterad här på bilden och försöker undvika den i den mån jag kan. Har dock ingenting emot de personer som njuter av denna sorts maträtter.

    Vad gäller Englands matkultur drog jag en mycket enkel slutsats efter att ha provat flera alternativ: vill man äta gott i detta land måste man tyvärr betala mycket eller laga mat själv. Prisvärt alternativ betyder i UK dålig mat, ingenting annat!

  7. JP skriver:

    Härlig bild! Påminner mycket om den Full English jag åt på ett litet fik i Holborn, London i helgen.
    15 grader varmt i staden och mest soligt, det var inte roligt att flyga tillbaka till Sverige igår.

    För övrigt stort tack för bloggen, jag läser den alltid med största nöje.

  8. Archibald skriver:

    JP: Tack så mycket.

    Din weekend lät väldigt trevlig. Det är uppfriskande med en helg under sådana förutsättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s