Synintryck och ett vinnande handslag

Ibland blir det så smärtsamt tydligt hur personer i beslutsfattande position förbiser kraften i ett estetiskt tilltalande synintryck. En ofta rent av avgörande faktor för framgång eller ej. Fördomsmässigt ser jag en grupp män i för stora linnekavajer och dåligt hemupplagda, säckiga jeans. Alternativt ett gäng reklamare i lite För grova backelitbågade glasögon. Personer som fått en överdos sjuttiotalsinspiration av det sämre slaget.

I det på platsen nylanserade samarbetet mellan två välkända leverantörer, har man tydligen helt sonika försökt med någon slags dela-lika-på-exponeringen-mentalitet a’la dagis, då man helt enkelt bara kräkt upp de båda färgkombinationerna, sida vid sida.

Det framkallade snudd på fysiskt illamående då jag passerade. Så till den grad att jag var nödd och tvungen att vända tillbaka och dokumentera. Ibland är det opraktiskt att reagera så kraftifg på synintryck och färgkombinationer. Hur som helst ger stället nu känslan av något slags Alice i underlandetinspirerat tivoli. Vi får hoppas att det praktiska i parnerskapet överglänser det visuellt ovackra.

"Sentence first -- verdict afterwards."

"Sentence first -- verdict afterwards."

Det har för övrigt åter blivit kallare de senaste dagarna, med minusgrader och snö. Jag har en tendens att bli torr och fnasig om händerna under dessa förhållanden. Befinner man sig i en vardag där handslag är vanligt förekommande, skall man ha följande i åtanke. Det finns två handslagsrelaterade saker som kan rasera dina chanser att ge ett gott första intryck: 1. Ett dåligt handslag. 2. Ett bra handslag, med en hand som upplevs som klädd i grovt sandpapper.

Med avseende på nummer ett finns många varianter, men mest tydliga är två typer av dåliga handslag. Först ”Den döda fisken”. Personen som tar din hand upplevs nästan rädd att ta i dig, med en slapp hand som inte greppar din, och nästan inte ens sträcks fram ordentligt. Dessa bemöter jag kategoriskt med ett mycket fast och bestämt handslag följt av några väl markerade skakningar.

Rätt utfört, ett första steg mot framgång

Rätt utfört, ett första steg mot framgång

Nummer två bland opassande handslag är det överansträngt, missanpassat hårda rallarhandslaget. Ofta upplevt via stirriga osäkra personer som tror/anser spelad fysisk styrka som ett vinnande koncept och tecken på övertag. Intellektet sopar ganska omgående banan med dessa.

Ditt handslag bör vara fast, men inte överdrivet. Se personen du hälsar på i ögonen och ta möjligheten att i hälsningsfrasen upprepa personens namn, varpå du lättare kommer ihåg detta! En otroligt viktig detalj i möten mellan människor.

Gällande ett gott handslag med valkiga, torra händer, finns ett bot i dagens favorit från apoteket nedan. Denna skall dock enligt min uppfattning inte användas rutinmässigt, utan vid behov vid förhållande beskrivna tidigare i texten. Du är inte mer manlig med ovårdade händer, snarare respektlös och obehaglig.

Ger dig kontraktet

Ger dig kontraktet

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Synintryck och ett vinnande handslag

  1. Johan skriver:

    Bra skrivet, som vanligt

  2. Pontus skriver:

    Usch för den där 7-eleven och Shell kompotten.
    Antar att det är utan för Uppsala den fångats på bild?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s