Måndagsreflektion: Skägg

Under förmiddagens fikarast slog det mig att relativt många män i min omgivning bär skägg. Tyvärr har dessa ansiktsprydnader då ofta fått samma mängd omtanke som klädseln. Minimal eller ingen.

Välvårdat

Välvårdat

Just denna rast lade jag märke till ett ovanligt välvårdat helskägg, vilket bäraren dock valt att matcha med urtvättade marinblå bomullsbyxor med säckig passform, samt vita gymnastikskor i plast. Jag slutar där av hänsyn till känslig läsare.

Det välansade, välkammade skägget förtogs dock av ytterligare en liten, förödande detalj. Mustaschen hade fullt ut integrerats med näshåret, eller vice versa. Det är Inte manligt att inte bry sig om näshårets utbredning! Näshåret hör hemma I näsan. Punkt.

Undertecknad kommer under överskådlig framtid troligtvis tyvärr aldrig kunna uppbåda något som ens i närheten kan liknas vid ett skägg. Dock skall de som har förutsättningarna, göra det enligt konstens regler. Uteliggarlooken må vara trendig i vissa kretsar, men den hör inte till mina favoriter.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s