Gentlemannen och klockan

I brist på tid ger jag er idag ett kortare inlägg, omfattandes dagens kombination, och en fråga, eller snarare undran. Jag tycker om klockor. Jag äger inte många, de är heller inte särskilt dyra, men det finns en tanke bakom införskaffandet av var och en av dem.

Jag må i mångas ögon vara fåfäng i överkant, men ogillar att till exempel bära en klocka med brunt läderarmband till svarta skor, eller skärp, samt vice versa. En mattborstad länk i vit metall underlättar i många fall, men känns inte alltid rätt. Jag önskar ibland att jag kunde vara nöjd med ett kvalitetsur, och kommer säkert till det stadiet en dag. Dock är det för tillfället roligare med variation.

Min åsikt är att små detaljer kan förhöja helhetsintrycket avsevärt. Oavsett om andra lägger märke till dem eller ej, gör det mig själv mer till freds, nöjd, och därmed säkrare och mer stilfull.

Vilken är er uppfattning om saken? Löjligt trams med detaljer, eller intressant möjlighet till variation?

Navy and Pink

Navy and Pink

Klassisk form

Klassisk form

Answering comment from "Murray"

Answering comment from "Murray"

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Gentlemannen och klockan

 1. Murray skriver:

  Jag håller med om matchandet med övriga lädervaror. Skärp, skor och klockarmband bör matcha varandra, om inte i utförande så i färgtoner. Ett annat viktigt plagg som många glömmer bort men som gör mycket att ha i samma färg som sina skor är handskarna.

  Själv bär jag tyvärr aldrig armbandsur. Jag har aldrig vant mig vid det, och tycker bara att det är i vägen för skjortmanschetten. Istället förlitar jag mig på min mobiltelefon för att läsa tiden. Eller mitt fickur, om jag bär väst för dagen.

 2. Archibald skriver:

  Murray: Se kompletterande bild. De saknar tyvärr något av klockarmbandets lätt kastanjeröda ton, men är likväl bruna med tanke på övriga detaljer.

 3. laphroaigman skriver:

  Håller med er båda; skor, bälte samt klockans armband bör matcha varandra. Jag har inte vant mig vid att ha metallarmband tillsammans med arbetsklädsel, tycker mer att det hör fritiden till.

  Utan att tömma plånboken fullständigt kan man hitta gamla kvalitetsklockor till ok priser på Tradera. En del skojare finns naturligtvis, men exv. Schiölds Ur har oftast runt ett dussin klockor ute för ca 1500 kr, servade och klara att använda. Själv halade jag upp någon tusenlapp till och köpte en Baume&Mercier på Kaplans, där man också med lite tur kan få fina gamla Omega mm för några tusenlappar. Tänk bara på att det tillkommer en priovision på 18-20% ovanpå den summa du lägger som bud.

 4. laphroaigman skriver:

  Håller med er båda; skor, bälte samt klockans armband bör matcha varandra. Jag har inte vant mig vid att ha metallarmband tillsammans med arbetsklädsel, tycker mer att det hör fritiden till.

  Utan att tömma plånboken fullständigt kan man hitta gamla kvalitetsklockor till ok priser på Tradera. En del skojare finns naturligtvis, men exv. Schiölds Ur har oftast runt ett dussin klockor ute för ca 1500 kr, servade och klara att använda. Själv halade jag upp någon tusenlapp till och köpte en Baume&Mercier på Kaplans, där man också med lite tur kan få fina gamla Omega mm för några tusenlappar. Tänk bara på att det tillkommer en provision på 18-20% ovanpå den summa du lägger som bud.

 5. Hugo skriver:

  Haha det trodde jag inte om sådana gentlemän som ni, Ian Curtis alltså… Ja han är väl ganska välklädd.

  Hugo//Style by Lindberg

 6. Archibald skriver:

  Hugo: Gentlemannen återfinn troligtvis inte i genren eller musiken, snarare i sinnesstämningen de frambringar.

  Dock går de sällan att koppla då resultatet sannolikt finns i lika många varianter som lyssnare. Det är ju inte alltid sannolikt att man slutar som Curtis, trots musikens föga ljusa framtoning. Inspirationen är djupare än så.

 7. Ping: Tankar om vårgarderoben « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s