Gentlemannen och portföljen

Jag har i många forum ofta märkt en efterfrågan av portföljer i en prisklass som lämpar sig även för gemene man. Visserligen ska man nog se portföljen som en mycket långsiktig investering, där alternativ från Palmgrens och Mulberry troligtvis kan ses kan ses som pålitliga investeringar. Dock innebär dessa väskor ett pris på ca 5000 kronor, Mulberry snarare ca 5 – 6000 och uppåt.

Vid en lunchpromenad under gårdagen såg jag detta alternativ i svart läder på Wedins Accent för 1995:-, av märket Vezzano. En volymmässigt väl tilltagen portfölj i svart, grovt läder. Vid första anblick av god kvalité. Hållandes den i handen kändes det som mycket väska för pengarna. Besök en butik och avgör själva då bilden är av sämre kvalitet.

Mellanprisalternativ

Mellanprisalternativ

Vidare har jag på nätet sett olika alternativ, bland annat Swedoffice. Visserligen är deras priser utan moms, men som jag förstått saken, kan man handla utan att vara företagskund. Jag har ingen aning om väskornas kvalitet, eller hur de känns i verkligheten, men av bilderna att döma såg de ut att kunna erbjuda några trevliga modeller i läder, bland annat denna:

Modellen Finchley

Modellen Finchley

Väskan jag själv använder ligger även den i samma prissegment. Tvärr går den dock inte att köpa i sverige då jag hittade den på Next i London. Den finns även med i inlägget om den aktuella resan.

Tan leather briefcase

Tan leather briefcase

I övrigt vill jag, för inspirationens skull även presentera några egna favoriter från ovan nämnda Mulberry:

Elkington

Elkington

Lucian

Lucian

Walter

Walter

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gentlemannen och portföljen

  1. Sermin Özürküt skriver:

    Men, ni har ju glömt Baron. Själv bär jag en Baron Parma till vardags. När jag släpar på mycket blir det en jubileumsbag från Bullens pilsnerkorv. Helst av allt skulle jag vilja ha en antik läkarväska av krokodil, men sådan plägar vara vansinnigt dyra om man ens hittar dem.

  2. Archibald skriver:

    Sermin: Baron Parma, en otroligt vacker väska. Bra val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s