Benjamin, högkvalitetskostymer till halva priset

Benjamin Sartorial Collection

Benjamin Sartorial Collection

Denna vinter har Benjamin Eng förverkligat en dröm. Förmodligen hans egen, men också alla välklädda mäns dröm. Han har skapat en linje med högkvalitetskostymer till överkomligt pris! Den kallas Benjamin Sartorial Collection.

Innan han lanserade Benjamin drev Eng en e-outlet vid namn eHaberdasher.com där han främst sålde kostymer och kavajer ifrån märken som Brioni, Corneliani, Isaia, Kiton och Zegna.

Inspirerad av konstruktionen och siluetten hos dessa märken beslutade sig Eng för att ta fram en egen linje av kostymer av samma typ. Resultatet är en kostym av en kostymälskare för kostymälskare som bara kostar hälften så mycket som ”märkes”-kostymerna.

Jag har själv inte testat någon kostym ifrån Benjamin men allt man kan önska verkar finnas där. Siluetten är smalare med högre armhålor, mittlägget är handpikerat , ärmen är sydd så att knapphålen ska kunna göras funktionella, tygerna är 100% ull i kvaliteter ifrån Super 120 till Super 150, knapparna är gjorda av elfenbensnöt och på baksidan av det vänstra kavajslaget finns den speciella lilla tråd som krävs för att hålla en boutonniere på plats (en underbar liten detalj som man sällan ser bland konfektionskostymer)!

Priset? $599! Räknar man med frakt, tull och moms blir slutpriset i kronor ca 6.700. En kostym med liknande kvalitet ligger på runt 11.000 kr och uppåt i handeln.

Eftersom företaget är nyskapat är det förmodligen också bräckligt. Vi får hålla tummarna för att Eng får många beställningar och att företaget bär sig. Samt förstås att man inför frihandel på kläder mellan USA och EU så vi slipper extra tull och moms.

En intressant nykomling

En intressant nykomling

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Benjamin, högkvalitetskostymer till halva priset

 1. Murray skriver:

  Intressant, helt klart, men för det priset kan man ju lika gärna införskaffa en måttsydd kostym på hemmaplan, som ju börjar på samma pris och går uppåt några tusenlappar.

 2. nathaniel skriver:

  Min erfarenhet är att en bra måttsydd kostym (med t ex handsytt mellanlägg) i ett Super 100-tyg ligger kring 7000 kr. Så visst är det i ungefär samma slutpris.

  Det jag framförallt tycker är intressant med Benjamin är konceptet. Kan dessa kostymer säljas för ca 5000 kr i USA borde de kunna försäljas i Sverige för ungefär samma pris, eftersom ursprungslandet är asiatiskt. Och 5000 kr för en sådan kostym är väldigt konkurrenskraftigt om man betänker priset både på liknande kostymer i butik och vad en Oscar Jacobson kostym går på.

 3. JR skriver:

  Vänta bara tills dollarn störtdyker ner till 6 kr igen, då blir det billigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s