Slutet för Oscar Jacobson as we know it?

Under hösten har det skett stora förändringar inom det anrika Oscar Jacobson. Efter att Stenströms skilts av ifrån övriga företaget har nu bröderna Bengtsson sålt Oscar Jacobsson till riskkapitalbolaget Valedo. Valedos har som mål att ”förädla” Oscar Jacobson, d.v.s. kraftigt öka försäljningen och vinsten, och sedan sälja bolaget vidare till högst bjudande. Något man hoppas kunna göra inom en femårsperiod.

Som en del i det arbetet har Valedo förändrat ledningen inom Oscar Jacobsson. Som ny styrelseordförande har de rekryterat Thommy Nilsson med bakgrund inom JC och Kappahl. Ny VD och koncernchef för Oscar Jacobson är Tiger of Swedens före VD & koncernchef Roger Tjernberg. Och han tar i sin tur plockat med sig Tigers produktchef Mats Pettersson och SIR:s VD Bo Ljungström.

Oscar Jacobsson leds alltså idag av de personer som varit ansvarig för Tiger of Sweden omsvängning (läs mer här, här och här) ifrån klassiskt till trendigt. Den känns inte som någon vild spekulation att tro att de fått i uppdrag av Valedo att göra samma sak med Oscar Jacobsson.

Är detta slutet för Oscar Jacobson som vi känner bolaget? Kommer trendkänslighet framöver vara bolagets signum och vad kommer hända med kvalitén? Kommer det överhuvudtaget finnas några svenska kvalitetsmärken i framtiden?

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Slutet för Oscar Jacobson as we know it?

 1. Stilton skriver:

  Hej Johan!
  Tack för de snälla orden – sådant värmer alltid.

  När det kommer till ytterplagg som passar såväl på universitet som på kontor, så finns det ju några oundgängliga klassiker.
  – Oljerocken. Mer av ett höstplagg, men Barbour säljer även vinterfoder till sina.
  – Duffeln. Akademikeruniform som dock är aningen för modernt i år. En grå eller mossgrön med bruna detaljer är ändock tjusig.
  – Vill du vara riktigt stilig bör du satsa på en rock i tweed, gärna med markerad midja och ”italienska” högt sydda axlar. Hackett har en mycket snygg, om jag inte missminner mig.
  – En varmfodrad trenchcoat fungerar även det utmärkt.

  Duffel, Barbour:
  http://www.barbour.com/index.cfm?fuseaction=products.view&ProductID=17158&PCategoryID=25&RangeID=1

  Tweedrock, Booksters:
  http://www.tweed-jacket.com/GALLERY%20PAGE/Overcoat/pages/COAT%201_jpg.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s