DV Man är bara för dåligt

DV Man är ingen herrtidning. Utan ett modemagasin i ordets sämsta betydelse som nästan uteslutande har kvinnor i redaktionen.

Fick ett exemplar av DV Man i min hand idag. Det är inget att rekommendera. Det är verkligen ett modemagasin (i ordets sämsta betydelse).

I magasinet uttryckets till exempel önskemål om en framtid där män flockar sig till ett allt mer trendinriktat H&M, man lyfte fram David Bowie och Kanye West under rubriken ”Stilikoner” och gjorde fyra fullkomligt vrickade stilreportage i bilder. Det första var om kläder med ”åltajt look”,  det andra om kläder med ”ironisk twist” som till exempel ”ärmlösa kavjer”, det tredje ett där kläder inspirerade av Charlie Chaplin placerats på ”uteliggare” och i det fjärde får den ryska dystopin möta ett rockigt 70-tal.

Självfallet fanns det också med en hel rad av bilder tagna på de höstmodevisningar som hållits av designmärken som ingen man bör ta i med tång (till exempel Lanvin, Jil Sander, Prada, Bottega Veneta, Alexander McQueen och Dries van Noten). Det enda som blev godkänt var kostymskolan även om det fanns ett antal sakfel även i den. Som till exempel att man kan fastslå en klassisk längd på en kavaj i cm (sic!), att en kortmodell (t ex 96:a) skulle vara breddare än normalmodellen (48:a) och att de hetaste kostymmärkena är Marc Jacobs, Costume National och Dior Homme.

Slutkänslan när jag bläddrat igenom magasinet var att detta inte var ett magasin sin riktar sig till de klädintresserade mannen. Det var som en pastisch av en tjejtidning där man endast byt ut könen. Då slog det mig; ”titta vilka som sitter i redaktionen”. Efter det blev skälet till varför DV Man är ett sådant stolpskott tydligt. DV Man är en tjejtidning, den är gjord av kvinnor!

Chefredaktören heter Mona, AD:en Johanna, layout sköts av Emma, bildredaktör är Sophie, redaktionsassistentens namn är Carol, korrekturen löser Jenny, marknadschef är Helena, modechef är Martina och övriga i redaktionen är Emma, Fia, Sara, Emma (II) och Lill. I hela redaktionen finns bara två killar Anders Falkirk med titeln redaktör och Robert Nordberg i moderedaktionen.

Inte konstigt att tidningen är hopplöst upptagen med ”designerns”, trendplagg och därtill försöker lansera ett nytt mansideal (tuff och manlig utsida, mjuk och gossig insida) det är ju sånt som tjejtidningar alltid verkar hopplöst intresserade av. Jag menar – come on – ett mansideal som består av en rå och sexig utsida samt en känslomässig och söt insida, det är ju snarast en parodi på kvinnlig kiosklitteratur.

Det finns inte så mycket mer att säga. DV Man är bara för dåligt.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till DV Man är bara för dåligt

  1. Dandy skriver:

    Mycket skarpsynt. På liknande sätt som ”hjälpen” många män får av allt för många kvinnliga butiksbiträden, att välja för stora kavajer och rockar (se även annan av mina bloggkommentarer): http://www.kingmagazine.se/king/comment.aspx?page=102396

    Hur politiskt inkorrekt och jantefientligt det än må vara; över en viss nivå är det utan tvekan män som kan herrkläder bäst.

  2. Stilton skriver:

    Onekligen! Nyligen råkade jag ut för ett biträde i en butik där jag köpte ett standardbälte på rea som försökte pracka på mig billiga modekavajer till extrapriser. Nu vill man naturligtvis inte vara oartig, men om de kunde anpassa moderåden och säljlustan till kunde skulle det vara ett stort fall framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s