TailorStore 2008, sämre kvalitet än Dressmann

OBS! Denna recension skrevs 2008 och är inte längre aktuell. Sedan dess har TailorStores genomfört avsevärda kvalitetsförbättringar och förtydligat sin information till sina kunder. Denna recension ligger främst kvar som en historisk referens – även om vi vill fortsätta varna för att köpa billiga tyger. En mer aktuell recension av TailorStores utbud kan du ta del av här.

Många verkar undra över kvalitén i TailorStores (a.k.a. TailorShirts) skjortor. Jag har tidigare skrivit om mina erfarenheter om dem här, men i vår undersökning och genomgång av skjortors kvalitetfick vi fram lite mer information som gör det värt att återbesöka ämnet.

Trådarna som krävs för att göra en skjorta ifrån Stenströms räcker till fem skjortor ifrån TailorStore

Den mängden tråd som Stenströms använder för att göra en skjorta använder TailorStores till att göra fem skjortor

I sitt grundsortiment använder TailorStores riktigt, riktigt dåliga tyger. De verkar enligt min uppfattning ha gått till sitt yttersta för att lägga ner så lite tid/pengar som möjligt på tyget. Ska man tala fackspråk för att bedöma tyget skulle man säga att de verkar använda tyg av en kvalité motsvarande 30-40 Ne av enkeltvinnat garn ifrån kortfibrig bomull. På vanlig svenska betyder det att TailorStores använder minimalt med trådar för att bygga upp tyget, att man använder svaga trådar och att man använder billig bomull till trådarna. Resultatet blir skjortor som krymper kraftigt, som nopprar, som lättare skrynklar, som det lättare blir hål i och där färgen har en dålig hållfasthet.

Eller för att sammanfatta det hela på ett sätt som de flesta förstås sig på; TailorStores har sämre kvalitet än Dressman. Dressman använder också billig bomull och svaga trådar men de använder nästan dubbel så mycket tråd i sina enklaste skjorttyger jämfört med TailorStores enklaste!

För att ge er en annan referens kan vi jämföra en vit poplinskjorta ifrån TailorStores grundsortiment med en vit poplinskjorta ifrån Stenströms. Stenströmsskjortans tyg består av 100 Ne av dubbeltvinnat garn och TailorStores skjortan av 40 Ne av enkeltvinnat garn. Eftersom dubbeltvinnat garn är två trådar har tvinnats ihop till en tråd betyder det att det Stenströmsskjortan i praktiken består av 200 Ne jämfört med TailorStores skjortans 30 Ne. Eller för att uttrycka det hela så rakt det bara går; av de trådar som krävs för att tillverka en Stenströmsskjorta tillverkar TailorStores fem stycken skjortor!

Det är inte kvalitet och TailorStore borde skämmas som hävdar att deras Basic Line är ”kvalitetstyger”. Det är det inte. Det är ett riktigt, riktigt dåligt tyg.

Läs även vår test av TailorStores tjänster, 2011.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till TailorStore 2008, sämre kvalitet än Dressmann

 1. Ture Pålsson skriver:

  Vad kostar Stenströms-skjortan i jämförelsen?

 2. nathaniel skriver:

  Visst TS-skjortan kostar 298 kr (+49 i frakt). Stenströmsskjortan ca 1000 kr. Det är anskrämligt dyrt, det tycker jag också.

  Men ta då en skjorta ifrån T.M. Lewin eller Charles Tyrwhitt som jämförelse istället. Även dessa har dubbeltvinnat 100’s i sina vita poplinskjortor, och de kostar £25 (+frakt). Det betyder att du får en högkvalitativ skjorta ifrån England för bara 70 kr mer än skäpskjortan ifrån TailorStores.

  Lägger man till livslängd i kalkylen är det många hundralappar som fort tjänas in. Eftersom en TS-skjorta är död (p.g.a. krympning och noppror (sjukliga mängder noppror)) inom ett år ifrån att man köper den (om man brukar den till vardags) går det ett antal TS-skjortor på varje TML eller CT skjorta man köper.

 3. Ture Pålsson skriver:

  Fast då är det extrapriser från både Tyrwhitt och Lewin, väl? Deras normalpriser verkar ligga i samma storleksordning som Tailorstores dyraste tygserie, som jag tycker är helt ok, och då får man ändå ingen måttanpassning.

  Tack för det indirekta tipset om extrapriserna, dock — har de något som passar på en flaggstång som mig så är ju £25 för en bra skjorta inte illa!

 4. nathaniel skriver:

  Ifrån TML eller CT kan man mer eller mindre alltid (i alla fall 10 av 12 månader om året) få en skjorta för £25. Då de alltid har rea i en eller annan form (köp en få en till på köpet, köp fyra för £100 etc.).

  TS dyrare tyger är en helt annan diskussion. Där har de en del kvalitetstyger. Men det är inte dessa de marknadsför och de hävdar att sina bastyger är goda nog. Den myten måste punkteras.

 5. Ture Pålsson skriver:

  Jo, att TS’ billigaste tyger är måttligt upphetsande kan jag inte annat än hålla med om.

 6. Peter skriver:

  Det säger väl sig självt att de billigaste tygerna är kassa. 349:- inkl frakt för en måttbeställd skjorta som skeppats över halva jordklotet kan inte lämna många kronor till tyginköp.
  Myten att de billigaste skulle vara bra har aldrig funnits.

  Det intressanta är väl huruvida de bättre tygerna är bra eller inte. Är deras dubbeltvinnade 120’s tyg i egyptisk bomull lika bra som det låter? Det skulle kosta 649:- med knappar i pärlemor. Undersök och skriv en artikel om det istället för att skriva om skräp som vem som helst redan innan kunnat räkna ut att det är skräp.

 7. nathaniel skriver:

  Med tanke på hur många billiga TailorStore skjortor som finns i secondhand butikerna, hur mycket TS hyllas på webben och hur många människor jag träffat som bär deras billigaste tyger är TS-myten högst levande.

  Speciellt utsatta är de som inte har någon aning om vad vare sig dubbeltvinnat eller Ne är för något.

  Men eftersom du är så välinsatt i skjortvärlden så kan du ju själv Peter skriva en artikel om TS dyrare tyger. Jag är säker på att du kan bedöma kvaliteten själv så slipper du läsa mer på denna blog där vi bara skriver om ”skräp”.

  Men låt mig ge dig ett tips. Titta på sömmarna.

 8. Slipsar skriver:

  Tailorstore har helt ok kvalitet på tygerna. Ett problem med att beställa på nätet är att det tar ett tag innan man får rätt passform. 3 prover tog det mig innan skjortan satt som jag ville.

 9. Ture Pålsson skriver:

  Ok, nu har jag skaffat mig jämförelseobjekt i ljusblå twill från både Tailorstore (dubbeltvinnat 100s) och Stenströms (”twofold super cotton”). Vad gör man inte för vetenskapen? Jag måste konstatera att jag, efter ett par tvättar, har mycket svårt att se några tydliga skillnader på dem. Stenströms har mjuk och skön krage och är tvättmärkt 60°, vilket ju är trevligt. Återstår att se hur de ter sig efter en längre tids användning.

 10. Stilton skriver:

  Ture: Drönarklubben tackar dig! Egna experiment är alltid spännande. Men för att jämförelsen ska bli riktig måste du väl tvätta dem i samma temperatur och exakt lika många gånger? Nåväl, låt oss veta om/när resultatet börjar synas=D

  Stilton

 11. nathaniel skriver:

  Jämför också sömmarna längs med sidan på skjortorna och längst med kragen. Sitter trådarna väl? Finns det fula oregelbundenheter?

 12. Ture Pålsson skriver:

  Enda skillnaden jag kan se på sömmarna är att det hängde flera lösa trådar i sömmarna på Stenströms-skjortan. En del var bara fastklämda och kunde dras loss, en del måste klippas av. Inget som påverkar funktionen, förstås, men lite fånigt, särskilt som deras filmsnutt på websiten visar ett moment där just sådana saker fixas till.

  Just nu tycker jag det känns som att man betalar 400 kr för den lilla etiketten det står ”Stenströms” på men, som sagt, vi får se hur det ser ut när skjortorna varit med ett tag och åkt fler varv genom tvättmaskinen.

 13. Magnus skriver:

  Kanin i bur, ensam och sur! Sur i bur, sur i bur!

 14. Björn L skriver:

  Hej boys!

  Har en fråga angående Ne-systemet.
  Ni förklarar skillnaden i tygerna mha Ne-systemet i detta inlägget, samt framför allt i inlägget där ni jämför tillverkare.

  Ni refererar till att ett 100’s dubbeltvinnat skulle i praktiken motsvara ett 200’s enkeltvinnat.

  Som tailorstore förklarar Ne-systemet så skulle ett 50’s enkeltvinnat motsvara ett 100’s dubbeltvinnat. Alltså samma tjocklek på en tråd enkel 50’s som en dubbel 100’s.

  Siffran anger väl hur många trådar av en viss längd (840 yard) som behövs för att uppnå vikten av 1 pund. Dvs lägre siffra, grövre tråd.

  Hur är det nu egentligen??
  Vem har rätt och vem har fel.

  Har tailorstores information rätt så borde deras enkeltvinnade 40’s vara bättre än den enkeltvinnade 50’s som dressmann har, eller?
  Och då är ju hela inlägget fel?

  Eller har jag missat något väsentligt?

  Tack för en bra stilblogg i alla fall!

  //Björn

 15. nathaniel skriver:

  Hej Björn

  TailorStore … hur ska jag utrycka mig … förvirrar saker med sin beskrivning. De fokuserar på fel bitar och det skapar missförstånd.

  När du använder Ne systemet mäter du inte (främst) tjockleken på tråden du mäter den totala längden på trådarna.

  Målet är få så mycket (det vill säga så långa) trådar som möjligt. Genom att väva långa (och smala) trådar får du mycket (d.v.s. i cm) tråd per skålpund. Genom att väva korta (och tjocka) trådar får du mindre tråd per skålpund. Med många långa trådar kan man väva tjockare och starkare tyger med bättre känsla.

  När det kommer till dubbeltvinnat och enkeltvinnat handlar det inte om tjocklek utan om hållfasthet. Tvinnar du ihop två trådar till en kommer den vara starkare än en ensam tråd (även om den ensamma tråden är tjockare).

  Inläggen om Ne i bloggposterna ovan är förenklade för att vara pedagogiska. Vill man göra det extra enkelt kan man säga att högre tal alltid är bättre än lägre tal. (Det medger även TailorStore eftersom deras tyger med högre tal är dyrare än deras tyger med lägre tal).

 16. Erik skriver:

  Hur är det med Tailorstores Superior Line då? Varför tar ni inte upp det?

 17. dan skriver:

  Varp: Dubbeltvinnat 80s
  Väft: Enkeltvinnat 50s
  Från tailorstore, detta är väll ok?

 18. KL skriver:

  Jag har beställt skjortor för 5-600 från tailorstore och jag är väldigt nöjd. I jämförelse vad man får för kvalitet och passform för en skjorta från hyllan till det priset är tailorstore kanonfina. Måtten var jättebra. Sambon hjälpte mig att mäta och det är nog viktigt att vara noggrann med detta. De billigaste skall man nog strunta i men som sagt vem förväntar sig måttsydd kvalitetskjorta för 300 spänn?

 19. Annika skriver:

  Jag är stamkund på Tailorstore. Snygga, välsydda skjortor av bättre kvalitet än bl.a. Stenströms. Bättre sydda, bättre finish.

 20. Johan skriver:

  Jag skulle aldrig köpa en skjorta från Tailor

 21. Jon skriver:

  Det kan kanske vara läge med en uppdaterad recension av Tailorstore-skjortorna, då deras kvalitet tycks ha ökat ganska markant det senaste året. Jag sitter med tre nyinköpta skjortor från Stenströms, Eton och Tailorstore. Efter att ha granskat sömmarna ingående kan jag bara konstatera att Tailorstore-skjortan är den mest välsydda, även om det är väldigt jämnt de tre emellan. Vad gäller tygkvaliteten så erbjuder ju TS numera tyger med dubbeltvinnat 140’s, dessa går för 800 kr och uppåt. Vilken yarn count har Etons och Stenströms skjortor som kostar 1600 tro? Jag är beredd att sätta en slant på att det är lägre…

 22. Gustav skriver:

  Nu granskas ju också de allra billigaste tygerna i Tailor store’s sortiment. Köpte nyligen en skjorta därifrån med dubbeltvinnade trådar i hela skjortan och långfibrigt bommul. Har till och med studerat tyget i mikroskop efter att ha läst denna artikeln och kan bara konstatera att tyget ser tätare och finare ut än i någon annan skjorta jag äger.
  Tailor store har också den troligtvis bästa tyginformationen man kan hitta på marknaden och tygerna varierar från medel- till väldigt hög kvalité
  Det är helt klart värt att se över denna sågning av tailor store!

 23. Stig Claesson skriver:

  Jag håller med Gustav och övriga, det vore fantastiskt intressant med en ny recension av Tailorstore, och då kanske med flera olika tygkvalitéer, kanske en 300:- och en 600:- skjorta?

 24. Archibald skriver:

  Jag ska börja forska lite i ärendet, men lovar inget.

 25. Archibald skriver:

  Som det ser ut i nuläget hoppas jag kunna återge någon form av recension av Tailorstore innan Julen 2010. Beställningstid och en tids faktisk användning av plaggen, plus skrivandet påverkar tillsammans med en hel del annat. Håll ögonen öppna.

 26. Stig Claesson skriver:

  Underbart Archibald – kanontrevligt av dig. Ser verkligen fram emot detta.

 27. Mattias skriver:

  Vad tycker ni om kvaliten på The Shirt Factory och deras skjortor?

  • Archibald skriver:

   Jag har bara ägt två av deras skjortor, för ganska många år sedan. Tyget var riktigt trevligt i fråga om slitstyrka och att hålla sig skrynkelfritt. Tidgare har vi haft läsare som påpekat att TSF gör riktigt bra skjortor i slim-fit snitt om man behöver det.

  • steggles skriver:

   Jag har mycket god erfarenhet av TSF:s slim-fit skjortor. De är både slitsatrka och bra sydda, dock är jag mer skeptisk till deras förmåga att hålla sig skrynkelfria. Tyvärr är de något dyra om man jämför med kvalitén du får då du köper skjorter från brittiska webbutiker som Charles Tyrwhitt eller T.M. Lewin

   /R. Steggles

 28. David Michael Calvert skriver:

  Rörande kavajer i samma tankespår(måttbeställda) läste jag på offthecuff:

  http://offthecuffdc.com/growing-job-indochino

  om indochino, kostymer för runt 400 US dollars, kvalitén ser väldigt bra ut, och bloggaren/rapportören ansåg det vara bra kvalité, är detta något en skribent/besökare här har prövat. Dom har flera olika bra val för tillfället jag tycker speciellt om ”the borsalini velvet suit” den känns alldeles lagom dekadent. Nu hinner man kanske inte beställa inför nyår ändå , men har någon feedback eller kommentarer kring Indochino.com?

  Mvh

 29. Stefan skriver:

  Ser fram emot recensionen av Tailorstore. Råkade på det här inlägget när jag försökte googla fram hur kvaliteten är på Tigers skjortor. De få kommentarer jag hittade var negativa, vilket fick mig att överväga TS istället.

 30. Stig skriver:

  Tailorstore är den sämsta skit jag någonsin haft på mig. Handlar på Dressmann alla dagar i veckan om valet står mellan dem och TS. Har två skjortor från TS. Bägge från Superior Line. Den ena är så genomskinlig att man lika gärna kunde strunta i att ha något på sig på överkroppen, det ser ändå ut som att man är naken (om än likblek kulör av den vita skjortan).

  Den andra skjortan är bättre vad avser genomskinlighet (eftersom den är blå) men har efter två tvättar repat upp hela sömmen utefter underarmen. Tyget känns slappt och….nej fy tusan. Det här är inte bra.

 31. Magnus skriver:

  Lite förvånad över kommentarerna här. Jag har fyra TS-skjortor, samtliga från förra våren, som alla använts flitigt (minimum 30 tvättar). Slimline och med mått från en utsliten gammal favvoskjorta. Jag är mycket nöjd både med tyger och sömnad. Valde inte de billigaste iofs.

  • Archibald skriver:

   Hej Magnus
   Jag rekommenderarar dig att också läsa min senare (2011), mer aktuella recension av TSs tjänst. inlägget ovan har några år på nacken, och det har hänt en del hos TS sedan dess.

 32. Stig skriver:

  Archibald, det har kanske hänt en del sedan den förra recensionen, men mitt inlägg ovan kvarstår. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om sämre skjortor än det Tailorstore visat upp. Jag har enbart beställt från deras Superior Line och det råder ingen tvekan om att pengarna hade spenderats klart bättre på Dressmann.

  Folk som hyllar Tailorstore har enligt min mening extremt låg toleranströskel. Jag är inte på något vis en tygexpert, men t om min döda mormor hade kunnat se den erbarmliga kvalitén bara genom att titta eller känna på tyget.

  Usch. Nu testar jag T.M Lewin istället. Låt oss hoppas på bättre resultat där, annars blir alternativet Dressmann eller att helt enkelt spendera onödigt mycket pengar på Stenströms-skjortor.

  • Archibald skriver:

   Det är alltid den egna upplevelsen som är avgörande i slutändan. Nu efter en tids bruk av de senaste testskjortorna, kan jag med gott samvete säga att den rosa button-downskjortan av det billigare oxfordtyget, gav långt mer bang for the buck än plagget av ett tyg ur superiorlinjen.

   Oxfordtyget är massivt och skrynkeltåligt. Faller snyggt utan att vara för grovt. Superiortyget är förvisso trådtätt och härligt. Att det skrynklar kan jag stå ut med, men manschetter och krage tas tyvärr över av mellanlägget, som utan balansen av ett matigare tyg, ger aningen känsla av bräcklig papp.

   Dressmann har några utomordentligt prisvärda tyger. Största nackdelen är att skjortorna bara säljs i storlekarna S, M och L. Kika bland de dyrare varianterna som har en mörkblå/svart(?) lapp i nacken, med ”dressmann” broderat i röd text. Sedan väntar du tills de ligger på reabordet, även om de faktiskt är värda det ordinarie priset om modell och storlek passar.

 33. Totthott skriver:

  Köpt på tailorstore…Ser snyggt ut på hemsidan men när man får hem det 2 veckor senare så är måtten nått sånär rätt men tyget är av låg kvalite och köpte en smal slips och fick en bred..osv osv..kan inte rekommendera….

 34. Tim skriver:

  Om detta är en tråd som lever kvar så skulle det uppskattas om jag fick svar på frågan; duger en billigare skjorta från TS för en studenteftermiddag? Dvs. utspring, flakröj och fika.
  Möjligtvis att man beställer en liknande till kvällen.

  Så, lever denna tråd så skulle jag gärna vilja få svar inom en snar framtid. Det börjar bli dags!

  • Archibald skriver:

   Alla trådar lever i evighet 🙂 Kommentarerna dyker upp i kronologisk ordning i admingränssnittet.

   Gällande om skjortan duger, kan jag mer säga att min erfarenhet av deras billiga vita tyger är att du får en klart bättre skjorta för 399:- på Dressmann. Och då menar jag just den modellen som har det priset, och inte de billigare ”Atlant”-skräpskjortorna för ca 299:-, eller de som slumpas ut för köp två betala för en, osv. De ännu dyrare Dressmannmodellerna, är faktiskt ännu bättre tygmässigt, om man ny gillar de färgställningar som erbjuds i dagsläget.

   Leveranstiden och möjligheten att prova ut passform är dessutom mycket bättre. Om den modellen (399:-) passar din kroppsform, är tyget utan tvekan bättre är de billigare TailorStorevävarna.

   Fördelarna med TailorStore, är i mitt tycke möjligheten att efter några försök, för det brukar vara vad som krävs, kunna ta fram en skjorta som passar din kroppsform perfekt. Sen kan du i all oändlighet förfina den modellen med de tyger som finns i TailorStores utbud. Makalöst bra, men om du bara ska ha en beaterskjorta och dessutom inte har beställt från TS tidigare, rekommenderar jag Dressmann.

   Dessutom ska du sköta dig själv så pass hyfsat på såväl utspring som på traktorflaket, att skjortan går att bära hela dagen. Studenten är en underbar och minnesvärd dag. Du vill minnas den utan inslag av att ni häller öl, champagne eller annat trams på varandras kläder, eller är så full att dina kläder får fläckar av smutsen på marken 🙂

   Lycka till, och ett plus i kanten för att du insiktsfullt nog redan planerar din studentklädsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s